Огромен проблем с паленето.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Огромен проблем с паленето.

Мнениеот rudoni » Вто 19 окт 2010 20:37

policevidin ,ами да отворим една тема -"Само за професионалисти" !?тук се дават съвети за непрофесионалите -къде да отидат ,къде правилно и качествено ще ги обслужат,какво могат сами да си свършат и т.н. от това естество. а ако се занимаваш професионално има лични съобщения и на тях отговори а и други форуми!лесно е.търси!

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Вто 19 окт 2010 20:44

rudoni написа:policevidin ,ами да отворим една тема -"Само за професионалисти" !?тук се дават съвети за непрофесионалите -къде да отидат ,къде правилно и качествено ще ги обслужат,какво могат сами да си свършат и т.н. от това естество. а ако се занимаваш професионално има лични съобщения и на тях отговори а и други форуми!лесно е.търси!

Ти май не ме разбра! :talk: любопитно ми е понеже и мен ме пращаха на такова чудо, когато имах проблем с моята кола (който беше механичен) Колкото до занимаването повярвай ми не съм много в час с тези (центровки,белези,бутала.......) Нищо не разбирам. Всичко което знам е от Форума и приятели :beer

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 19 окт 2010 21:01

няма проблеми! :да: :beer

plammbata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plammbata » Чет 21 окт 2010 1:16

iliana_ok222 написа:Хора имам страшен проблем с колата. Голф 3 1992 бензин 1.4 моно. Карам я от 3 години и доста тракаше мотора от повдигачите. Сега обаче има проблем с паленето какво ли не и смених на тая кола. И палци и кабели и ламбда и игла и тн. Карах я на диагностика 2 пъти, не виждат да има проблем, но колата се дави постоянно. Като не запали при въртене на ключа и леко чукане по иглата пали. После след ден два пак проблеми. На последната диагностика ми казаха че трябва да се сменят: сигменти 12 бр, биални лагери 8 бр, гарнитура глава, водачи, гарнитура картер, ангренажен ремък и водна помпа,тампони на двигател, гумички клапани 8 бр, семеринг на разпределителен вал, семеринги на колянов вал 2 бр., и това е без да броим повдигачите. За какви пари става дума защото вече ми писна да се разправям със сто сервиза и майстори дето всеки си знае неговото. Вече мога половината неща по колата сама да си ги правя от толкова висене в сервизите. Дайте съвет моля.

само това ли успяха да измислят.сигурно ако си стояла още малко още 10-на работи щяха да изброят.те ли ти взеха катализатора?повечето майстори като отидеш при тях и гледат човека вместо колата/не се обиждай-но си и жена/и са намислили проблемите на колата още преди да я видят.доста пъти главната причина е в майстора.първо смени него-колегите са ти предложили майстори и то доказали се майстори.щом хората тук ги уважават значи има защо.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 21 окт 2010 21:56

Я тая игла и с уше я чуем къ цъка бре....щях да си похабя навремето хидро-повдигачите без причина :P И спрях да си навирам големите Уши там дето не им е работа

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Пон 02 апр 2012 6:24

policevidin написа:Ами колега сложи друга игла най-вероятно е в нея проблема! НО смени я направо с щуцерите за маркучите за горивото, понеже на тялото дето се закрепя иглата има едно като обърната чашка с 4-болта това е регулатор на налягането на бензина. Той може би е различен за 1.4,1.6 и 1.8 ако беше по на близо щеше да ти дам да пробваш с една от моите.

Извинявам се, че използвам тази стара тема, но не отрких конкретни отговори на нещата които ме интересуват:
1.Иглите/инжекторите за РП мотор и АБС мотор различни ли са? (Май РП-то работи на 6 волта, а АБС-а на 12)
2.Колко струват новите игли/инжектори сравнени с цената на ултразвуковото почистване с цъкалка?(Разбирам, че ползването на такива 2ра употреба не е вариат.)
3.Имал ли такава услуга в Търново (почистване на инжектори)?
Благодаря!
Поддържам комби АБС, а отскоро и такова с РП. Второто е на етап в който вече и почукването не помага - аз обаче не възприемам подобни действия за начин за справяне с проблема :не:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”