GOLF 1.4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF 1.4

Мнениеот SACHO7803 » Пет 26 ное 2010 0:52

theultimate написа:Парите са адски много за 1.4... Колкото и да е запазен, това не променя факта, че колата с този двигател има динамика като на соц.автомобил. За тия пари можеш да намериш голф с много по-приличен двигател, при това с газ.

ти пък къв акъл даваш бе.че и говориш за соц.возила че и за газ :lol: човек уважаващ колата си никога не би сложил газ.а да доложа че и двойка голфе имах 1.6 ама незнам кви коне беше.знам че беше някъв проблемен карбуратор пиербург...това беше преди повече от 10 години.помня го щото тогаз дадох към 250лв да праят шибания карбуратор щото държеше високи обороти.е това върви точно нищо.1.4 е мноооого по напред--гарантирам.тъпата двойка със хиляди настройки и простотии повече от 150 не вървеше.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пет 26 ное 2010 0:54

mitakathvp написа:
SACHO7803 написа:интересно ми е че 90%от хорицата пишещи във тоя форум са комплексари на тема мощност.съжелявам че тряяя го кажа но като индивид карал количество автомобили от 34кс//фиат панда// до автомобил 312кс.//няма споменавам марка че комплексарите ша ма псуват//не виждам голяма разлика между атмосферен мотор 60кс и 100кс....момчето което е пуснало темата пита за 1.4мотор.ако търсеше мощност щеше да пита в някой тунинг форум--нали??а вий си карайте 100конйовите кенефи и си мислете че летите :lol: пък аз ша ви кажа че ако търсите солидна мощност тряяя турбинка.кола без турбина е като уй без мъди :lol: ............аййййй приятно ви изпреварване :applause:

А ти колега като няма какво да кажеш,защо не си мълчиш :Mr Green Fun

щото тая вечер от 100 години насам нямам кво да прая та се зачетох из форума и...така :Mr Green Fun

winboze
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winboze » Пет 26 ное 2010 10:52

Оставете момчето бе хора, харесал си е кола и за млад шофер според мен е по-добре да има по-слаб двигател. Моята първа кола беше фиат уно 1.0 45 коня (половината сигурно измрели) и кво? в месеца пътувах веднъж софия варна софия и никога не съм имал проблем с изпреварването, е верно че не бях като турбогъзарите с бмв-та и мерцедеси които изпреварват в завои... До автора, вземай която кола ти хареса, след 2-3 години ще я смениш 100% така че не се коси, ако може да свалиш малко от цената ще е добре. Успех

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Пет 26 ное 2010 11:15

winboze написа:Оставете момчето бе хора, харесал си е кола и за млад шофер според мен е по-добре да има по-слаб двигател. Моята първа кола беше фиат уно 1.0 45 коня (половината сигурно измрели) и кво? в месеца пътувах веднъж софия варна софия и никога не съм имал проблем с изпреварването, е верно че не бях като турбогъзарите с бмв-та и мерцедеси които изпреварват в завои... До автора, вземай която кола ти хареса, след 2-3 години ще я смениш 100% така че не се коси, ако може да свалиш малко от цената ще е добре. Успех
:да:
Аз също започнах с 1,1 двг, двувратка бях ерген.Идва момент в живота човек се задомява раждат му се деца и сменя автомобила.По тая логика да си вземе човека направо миниван,щото видиш ли след време......
П.С. Всички коли които съм имал са били на газ,сигурно не съм ги уважавал достатъчно :applause:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 26 ное 2010 11:54

SACHO7803 написа:
theultimate написа:Парите са адски много за 1.4... Колкото и да е запазен, това не променя факта, че колата с този двигател има динамика като на соц.автомобил. За тия пари можеш да намериш голф с много по-приличен двигател, при това с газ.

ти пък къв акъл даваш бе.че и говориш за соц.возила че и за газ :lol: човек уважаващ колата си никога не би сложил газ.а да доложа че и двойка голфе имах 1.6 ама незнам кви коне беше.знам че беше някъв проблемен карбуратор пиербург...това беше преди повече от 10 години.помня го щото тогаз дадох към 250лв да праят шибания карбуратор щото държеше високи обороти.е това върви точно нищо.1.4 е мноооого по напред--гарантирам.тъпата двойка със хиляди настройки и простотии повече от 150 не вървеше.

Със светлинни години по-напред е 1.4 - 10 коня по-малко на почти 100кг по-тежко купе :beer Пък понеже си уважаваш колата карай на бензин. В края на месеца като теглиш чертата се оказва че някой пич с 1.8T или ABF на газ дава същите пари като умреляк на бензин, а кара лееееко по-мощна кола. Аналогията със соц возила е съвсем нормална - лада и вартбург имат абсолютно същата динамика до към 130-140. Предполага се, че за 3000лв човек трабва да кара нещо по-добро. Спирам да пиша в тази безсмислена тема - всеки твърди че неговото е най-хубаво.

winboze
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winboze » Пет 26 ное 2010 12:26

Със светлинни години по-напред е 1.4 - 10 коня по-малко на почти 100кг по-тежко купе :beer Пък понеже си уважаваш колата карай на бензин. В края на месеца като теглиш чертата се оказва че някой пич с 1.8T или ABF на газ дава същите пари като умреляк на бензин, а кара лееееко по-мощна кола. Аналогията със соц возила е съвсем нормална - лада и вартбург имат абсолютно същата динамика до към 130-140. Предполага се, че за 3000лв човек трабва да кара нещо по-добро. Спирам да пиша в тази безсмислена тема - всеки твърди че неговото е най-хубаво.

Колега какво разбираш под нещо по-добро?? За едни това се определя в мощност на двигател, за други в комфорт.. а и за 3000 лв какво по-добро можеш да вземеш от кола с приличен двигател за млад шофьор който няма да се претрепе след 5 км, и също така комфортна... а спора за газ-бензин мисля че е излишен, коментиран е в не малко теми... карайте си абф-те и турботата и бъдете ГАЗари...

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 26 ное 2010 13:25

Сега си имам 1.4 и навъртам бая километри градско, ама понякога ме сърби за високи скорости и си мисля да си взема още един голф 3 вр6 2.9, 190 магаре mhihi , ама като знам колко му е гражданската и колко гори се отказвам. :Mr Green Fun

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пет 26 ное 2010 14:35

запазен Голф3 1.4 ще е един милион пъти по добре от сдухан 1.8 2.0 2.4 3.3 и т.н
и е два милиона пъти по-добре от всяка музейна 2-ка, па била и тя 6.6
Доказан факт :lol:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 26 ное 2010 14:49

tisho_psg написа:
nikson85 написа:
G-HELL написа:
TiL написа:Иначе аз не мисля, че е по евтин от към чаркалъците...

Аз съм с ABD и чесно казано не виждам при мен в какво се изразява скъпата подръжка. Имам 2 ремъка на кръст, нямам клима, нямам серво на волана и т.н. Вярно, че има и части, които не са особено евтини, но като цяло поддръжката е доста по-проста от на ABF примерно.

nikson85 написа:аз съм на мнени че 1.4 са по-здрави при тройковите

Тук не съм съгласен.По-големите двигатели са по-здрави, плюс това много важен момент е и това как е карана дадена кола, дали е пазена, дали е поддържана (обслужвана на време) и така

също зависи колко коня ти е двигателя и дали е с един или повече вала, или е със повече цилиндри ,и колко е степента на сгъстяване при ГМР, и ДМР , дали има турбо или е обикновен. :?
колкото по малко коне, толкова по добре. с повишаване на мощноста на мотора се набляга на неговата устойчевост ,която не е на 100% сигурност :да:
да вземем за пример примерно най бързата кола бугати вейрон тя е с 16 цилиндъра което компенсира на 100% сигурност и обем 8 литра на 1000 коня , бих казал , че това е машина на времето mhihi , но и скъпа mhihi

Абе човек,ти надрусан ли пишеш тук?

ОК. Направи един чип тунинг на 1.8 да е на 200 коня и сигурно ще изкара повече от преди , когато е бил 90 коня. mhihi heavy metal zork
1.4 , 1.6 и 1.8 двигатели са нагласени на мощност според железата да изкарат дълъг експлотационен период.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 26 ное 2010 15:41

nikson85 написа:
tisho_psg написа:
nikson85 написа:
G-HELL написа:
TiL написа:Иначе аз не мисля, че е по евтин от към чаркалъците...

Аз съм с ABD и чесно казано не виждам при мен в какво се изразява скъпата подръжка. Имам 2 ремъка на кръст, нямам клима, нямам серво на волана и т.н. Вярно, че има и части, които не са особено евтини, но като цяло поддръжката е доста по-проста от на ABF примерно.

nikson85 написа:аз съм на мнени че 1.4 са по-здрави при тройковите

Тук не съм съгласен.По-големите двигатели са по-здрави, плюс това много важен момент е и това как е карана дадена кола, дали е пазена, дали е поддържана (обслужвана на време) и така

също зависи колко коня ти е двигателя и дали е с един или повече вала, или е със повече цилиндри ,и колко е степента на сгъстяване при ГМР, и ДМР , дали има турбо или е обикновен. :?
колкото по малко коне, толкова по добре. с повишаване на мощноста на мотора се набляга на неговата устойчевост ,която не е на 100% сигурност :да:
да вземем за пример примерно най бързата кола бугати вейрон тя е с 16 цилиндъра което компенсира на 100% сигурност и обем 8 литра на 1000 коня , бих казал , че това е машина на времето mhihi , но и скъпа mhihi

Абе човек,ти надрусан ли пишеш тук?

ОК. Направи един чип тунинг на 1.8 да е на 200 коня и сигурно ще изкара повече от преди , когато е бил 90 коня. mhihi heavy metal zork
1.4 , 1.6 и 1.8 двигатели са нагласени на мощност според железата да изкарат дълъг експлотационен период.

1. Бягаш от отговора на въпроса ми!
2. Ако намериш някъде някой в България да е изкарал 200коня от 1.8 ABS мотор чрез чип тунинг ще ти призная,че непишеш ОГРОМНИ ГЛУПОСТИ.
3. Кажи като се опитваш да се изкараш компетентен 2Е мотора (2.0) защо си мислиш,че не е направен да изкара дълъг експлоатационен период?
*Ако нямаш какво да напишеш не пиши,от това само се излагаш...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 26 ное 2010 18:33

tisho_psg написа:2Е мотора (2.0) защо си мислиш,че не е направен да изкара дълъг експлоатационен период?

2Е? На 2Е му е стар тип мотор мениджмънта, графитени писти, висок разход, проблеми с празния ход.
Който посочи тема за основен ремонт на мотор 2Е, го чакам в кръчмата :drunk .Ама не за турбиниран такъв, понеже е бая сгоден за целта.

Потребителски аватар
vampira_892
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD

Мнениеот vampira_892 » Пет 26 ное 2010 20:39

Благодаря ня всички който изразиха своето мнение. Купих ГОЛФ 3 ( 1.4 ) бензин 1996 г. 70 магарета
колата беше на един мой братовчед мн запазена скоро ще кача снимки просто има куп сменени работи и според мен
си струва парите. Карах я вече мисля че е достатъчно мощна все пак съм млад шофиор.
Още веднъж благодаря.
8)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 26 ное 2010 20:58

честито колега,със здраве да си я караш :beer

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пет 26 ное 2010 22:23

vampira_892 написа:Благодаря ня всички който изразиха своето мнение. Купих ГОЛФ 3 ( 1.4 ) бензин 1996 г. 70 магарета
колата беше на един мой братовчед мн запазена скоро ще кача снимки просто има куп сменени работи и според мен
си струва парите. Карах я вече мисля че е достатъчно мощна все пак съм млад шофиор.
Още веднъж благодаря.
8)

Честито колега :beer добре дошъл в групата.

ПС:само да вметна 60 коня ти е колата mhihi

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 26 ное 2010 22:24

mitakathvp написа:ПС:само да вметна 60 коня ти е колата mhihi
Ти откъде знаеш, може да е с тюнинг mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”