Проблем при студено стартиране с KR

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при студено стартиране с KR

Мнениеот golf_mania_jambol » Пет 11 фев 2011 16:26

тъи като и аз мислех че моя wur е развален какво ли не правих, и накрая се оказа пикаеща дюза сега съм я сменил с друга,и колата буквално откача върви като луда и работи супер..ако не си проверил провери задължително дюзите ,преди да се набуташ с много кинти..

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Пет 11 фев 2011 18:35

lino__ написа:
Dare_16V_9A написа:
lino__ написа:http://www.specialtauto.com/mercedes-parts/images/warm-up-regulator-140-103.jpg
Отстрани на главата се намира.
На толкова години здрав такъв регулатор почти не се намира. На 90% са им скъсани мембраните. Нов е над 1000лв :wink:

Чак пък хиляда :o но няма да се учудя аз сменявах бензиновата помпа тази под купето за високото налягане с чисто нова и бая се изръсих така че нищо чудно да е толкова!А само мембрана надали се продава :?

Ти нямаш такъв регулатор на 9A-то. При теб тази роля се изпълнява по електронен път :wink:

Как да нямам колега имам такъв регулатор
Ето ако това не е тогава какво е? :
24122010622.jpg

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino__ » Пет 11 фев 2011 19:17

С каква горивна система си?
K jetronik, Ke Jetronik или KE motronic?
А и този wur ми мяза на 8 винтилов :beer
Ако може дай снимка на главата с клапата на инжекциона.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Пет 11 фев 2011 19:33

lino__ написа:С каква горивна система си?
K jetronik, Ke Jetronik или KE motronic?
А и този wur ми мяза на 8 винтилов :beer
Ако може дай снимка на главата с клапата на инжекциона.

Еми 9А е Мотроник
motronic.JPG
9A.JPG

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino__ » Пет 11 фев 2011 19:50

Защо главата на инжекцията ми се вижда като на K Jetronic?
Защо си махнал моторчето за празния ход?
На пръв поглед ми се струва, че си с K Jeronik :?

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Пет 11 фев 2011 20:02

lino__ написа:Защо главата на инжекцията ми се вижда като на K Jetronic?
Защо си махнал моторчето за празния ход?
На пръв поглед ми се струва, че си с K Jeronik :?

Колега така я купих колата без моторче за празен ход сега му сложих де но трябва да се настрои пак не работи хубаво!
А за инжекциона незнам по какво се различават K Jetronic i KE Motronic? :?

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 11 фев 2011 20:36

КЕ мотроник и КЕ джетроник нямат терморегулатори. По този мотор е пипано...

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Пет 11 фев 2011 21:59

Stenly написа:КЕ мотроник и КЕ джетроник нямат терморегулатори. По този мотор е пипано...

На кое викаш терморегулатор? На WUR-a ли?
Да колега мотора е саден и незнам кой какво е правил,но иначе много добре върви само дето не държи обороти като е студен!

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 11 фев 2011 22:13

Dare_16V_9A написа:
Stenly написа:КЕ мотроник и КЕ джетроник нямат терморегулатори. По този мотор е пипано...

Да колега мотора е саден и незнам кой какво е правил,но иначе много добре върви само дето не държи обороти като е студен!

Колега смени си компа за аванса и си сложи блок за управлението на празния ход с номер 244 от КР заедно с инсталацията им.Така няма да ти заработи мотора добре.Скоро правих моя ПЛ с К джетроник и работи повече от добре. :beer

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Пет 11 фев 2011 22:25

sashobas написа:
Dare_16V_9A написа:

Колега смени си компа за аванса и си сложи блок за управлението на празния ход с номер 244 от КР заедно с инсталацията им.Така няма да ти заработи мотора добре.Скоро правих моя ПЛ с К джетроник и работи повече от добре. :beer

Колега какъв е този комп за аванс и блок за управление на празния ход от къде да ги намеря и къде се намират пък и моя е Мотроник а не Джетроник?

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 12 фев 2011 13:10

Да WUR имах впредвид :) просто на Български си е терморегулатор.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 12 фев 2011 19:20

Stenly написа:Да WUR имах впредвид :) просто на Български си е терморегулатор.

Е добре но моя има компа е ясен КЕ Motronic искаш да кажеш,че инжекциона е от КР или К-Jetronic!? :shock е как компа ше го управлява като не е предназначен за него? :?

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 12 фев 2011 21:04

Колега който е садил мотора в твоето купе не го е направил читаво,най вероятно са имали проблем с инжекциона на 9А мотора и са го заменили с такъв от КР който е напълно механичен.В момента колата ти не работи добре ,аз това лято си купих един ПЛ с проблем в инжекциона и го замених с такъв от КР който си бях закупил за резерва за червения голф.Като сложих К джетроника нямах проблем с палене и вървене на мотора но нямаше динамика.Пробвах по лесния начин да заменя само компа за аванса без инсталацията като взех от червения си голф и го изгорих.след това набавих инсталация от КР и подмених тази от ПЛ сложиш и модул за управлението на празния ход пак от КР стъпковото моторче също го замених с такова с две крачета и всичко заработи както трябва.Карам голфа за ежедневка и съм адски доволен.Успех и на теб. :beer

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 12 фев 2011 23:14

sashobas написа:Колега който е садил мотора в твоето купе не го е направил читаво,най вероятно са имали проблем с инжекциона на 9А мотора и са го заменили с такъв от КР който е напълно механичен.В момента колата ти не работи добре ,аз това лято си купих един ПЛ с проблем в инжекциона и го замених с такъв от КР който си бях закупил за резерва за червения голф.Като сложих К джетроника нямах проблем с палене и вървене на мотора но нямаше динамика.Пробвах по лесния начин да заменя само компа за аванса без инсталацията като взех от червения си голф и го изгорих.след това набавих инсталация от КР и подмених тази от ПЛ сложиш и модул за управлението на празния ход пак от КР стъпковото моторче също го замених с такова с две крачета и всичко заработи както трябва.Карам голфа за ежедневка и съм адски доволен.Успех и на теб. :beer

Какво имаш в предвид компа за аванса какво ще рече това EKU-то ли дето е при чистачките?
И още един въпрос по какво мога да разбера какъв ми е инжекциона:Motronic или Jetronic?

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 12 фев 2011 23:27

Dare_16V_9A написа:
sashobas написа:Колега който е садил мотора в твоето купе не го е направил читаво,най вероятно са имали проблем с инжекциона на 9А мотора и са го заменили с такъв от КР който е напълно механичен.В момента колата ти не работи добре ,аз това лято си купих един ПЛ с проблем в инжекциона и го замених с такъв от КР който си бях закупил за резерва за червения голф.Като сложих К джетроника нямах проблем с палене и вървене на мотора но нямаше динамика.Пробвах по лесния начин да заменя само компа за аванса без инсталацията като взех от червения си голф и го изгорих.след това набавих инсталация от КР и подмених тази от ПЛ сложиш и модул за управлението на празния ход пак от КР стъпковото моторче също го замених с такова с две крачета и всичко заработи както трябва.Карам голфа за ежедневка и съм адски доволен.Успех и на теб. :beer

Какво имаш в предвид компа за аванса какво ще рече това EKU-то ли дето е при чистачките?
И още един въпрос по какво мога да разбера какъв ми е инжекциона:Motronic или Jetronic?

Да точно този комп който е при чистачките ти е за аванса.Инжекциона ти е К джетроник и не е оригиналния на 9А мотора. :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”