Как мога да направя проверка на климатроник
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Как мога да направя проверка на климатроник
Понеже на високи обороти става много голям, рязък и тежък удар върху буталата на компресора и им се кривят биелите или се чупят сегменти/бутала.
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги вече съм собственик на БОРА 2.3V5-1999г
,благодаря на всички за бързите и адекватни съвети - БЯХА МИ ОТ ГОЛЯМА ПОЛЗА, имам още едно две въпросчета - като я покарах малко оборотите и поднаха някъде на 700-800 об./мин. на празен ход няма значение дали е вкл. или изкл. климатроника, второ регистрирах си я в родният си град Стара Загора и по магистралата 150-160км/h изгори ми 9.1-9.4 l/100km. според мен това е нормално Вие на какво мнение сте?
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да ми препоръча с какво масло да я карам, няма да казвам колко км пробег пише защото са не реални, предполагам, че е на около 250-300000км колата е внос от Швеицария
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
като марка масло съвет не давам, като вискозитет мисля че 10в-40 е най-добре, ако го гори след 10000км ще сложиш 15в-40
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
За тоя мотор е съвсем нормално. За оборотите също ми се вижда в рамките на нормалното.kikogsxr написа:... по магистралата 150-160км/h изгори ми 9.1-9.4 l/100km. според мен това е нормално Вие на какво мнение сте?
kikogsxr написа:Някой да ми препоръча с какво масло да я карам, няма да казвам колко км пробег пише защото са не реални, предполагам, че е на около 250-300000км колата е внос от Швеицария
Щом е внос от Швейцария се съмнявам да е чак на толкова много, колко ти пише на километража, и няма някакви сервизни документи? Аз сум карал с такъв мотор 2 различни бори и едната като че ли вървеше много повече от другата, може и да си внушавам де. Но като излкючиш ЕСП-то на старт немош я удържа. Иначе е добър вариант, откъм цена-по-ефтини са малко с този мотор, и откъм пордръжка, тъй като са с агр.верига -> сменяш само масло и филтри и си караш. За колко я купи и от каде ако не е тайна де?
- liokooo
- Автомобил:
- Двигател:
dqvola_91 написа:liokooo написа:не е така но както и да е
Мене ли визираш,Колега?
колега не те визирам но се занимавам с автоклиматици от 4 години
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
На километража пише 128000(за мен е невъзможно да са толкова), иначе я купих за 5700 с добри зимни гуми + комплект лети джани 16ки 6 лъча(стандартните), мисля, че като цена е добре, но този петък имах първата неприятност - на зеледен път исках да пробвам ESP-то и на едно хълмче един скапан камък ми спука картера
ГОЛЯМО ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ - ЗАВАРИХ ГО ПРИ ЕДЕН МАЛКО НИКАКЪВ МАИСТОР СПОРЕД МЕН ЗАЩОТО ГО ПРАВИ 5 ЧАСА
НАПРАВО ОТКАЧИХ, бях го намерил втора употреба и направо така сажлявам, че не го купих, а си загубих деня
Но пък така или иначе с картера смених и масалцето 10/40 Тотал(в крайна сметка масло да е) и майстора които ми смени маслото направи бърз оглед на ходовата част-нищо разбито отдолу (само тампони на предните амортисьори) мисля, че е добре. Много ми е ниска в сравнение с старото ми Венто, но ще трябва да се свиква ако неискам пак да дам 120лв. за заварка или 250лв. картерче на старо, в тази връзка НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ОТ КЪДЕ МОГА ДА СИ НАМЕРЯ КОРАТА КЪДЕТО Е ПОД ДВИГАТЕЛЯ (защото я нямаше и май това е причината за сцепеното картерче)
ГОЛЯМО ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ - ЗАВАРИХ ГО ПРИ ЕДЕН МАЛКО НИКАКЪВ МАИСТОР СПОРЕД МЕН ЗАЩОТО ГО ПРАВИ 5 ЧАСА
НАПРАВО ОТКАЧИХ, бях го намерил втора употреба и направо така сажлявам, че не го купих, а си загубих деня
Но пък така или иначе с картера смених и масалцето 10/40 Тотал(в крайна сметка масло да е) и майстора които ми смени маслото направи бърз оглед на ходовата част-нищо разбито отдолу (само тампони на предните амортисьори) мисля, че е добре. Много ми е ниска в сравнение с старото ми Венто, но ще трябва да се свиква ако неискам пак да дам 120лв. за заварка или 250лв. картерче на старо, в тази връзка НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ОТ КЪДЕ МОГА ДА СИ НАМЕРЯ КОРАТА КЪДЕТО Е ПОД ДВИГАТЕЛЯ (защото я нямаше и май това е причината за сцепеното картерче)
- hitman0013
- Двигател:
има доста теми в търсачката за кора под двигателя а по принцип доста бензинови мотори нямат кора отдолу под картера.
най-лесния варянт в студено време е като пуснеш отпред на датчика една духалка и вътре загряваш датчика,пускаш го на минимум и ще си покаже
Колега принципно Бора не е нисък автомобил, да не е със спортни пружини и за това да е по-ниска? Иначе болка са им тампоните на задният мост.
- hitman0013
- Двигател:
ножа на предната броня долу и картера са си доста нисички
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Така си е дори и да не е спортно окачването 
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Да възкреся темата - а могат ли също да се трият грешки на климатроника? Става дума с комбинации от копчета, а не през vagcom.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”