VW Golf2 PB харчи антифриз. решено: капачка разширителен съд
- nasko rs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: харчи антифриз ---> решено : капачка разширителен съд
Здравейте колеги.Някой може ли да ми даде информация каква е разликата между сините и черните капачки на разширителния съд на голф 3?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Ето я тази синята, която изкара една седмица, може да съм попаднал на дефектна, знам ли... 

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Нормално за Тръктек!
-
- Автомобил:
- Двигател:
хахахахах здравеите колеги аз имах същият проблем когато купих голфа беше сас синя менте капачка нямаше и го гуменият пръстен купих същата капачка и се почнаха проблемите смених де що опрастени има и пласмаси а то тече и тече от дет си иска и губи постояно налягане наи накрая при последното ми отвиванв на новата капачка се разпадна комшията ме видя и вика вземи моята да отидеш да си купиш нова,така и направих купих си пак от същият магазин нова капачка пребирам се отварям капака и какво да ЧУЯ от капачката на комшията се чува издишане.Слиза да му дам капачката и му разправям а тои сас голямо гърло голям СМЯХ и ми вика че от твоята не се ли чуваше,било нормално е да де ама като сложих новата пак надува системата и пак прокапва та така отидох до моргата купих си капачка за 5 лв изпускаси изли6ното налягане и всико си е наред.Така карам вече втора година 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
А самият разширителен съд, като се махне предпазителя, възможно ли е да е запушен изхода по някакъв начин? И всъщност там има 2 изхода, горен и долен, може ли някой да хвърли малко светлина кой за какво е и всъщност този клапан на капачката как точно работи, в смисъл като отвори откъде прекарва излишното налягане, защото около резбата на капачката си има един изход, предполагам за оттичане... Благодаря предварително!
Re: VW Golf2 PB харчи антифриз. решено: капачка разширителен съд
Водната система е под налягане .... (по добро охлаждане има така)
Клапана е ... когато прехвърли нормалното налягане да изкипи като чайник
това е като цяло!
Клапана е ... когато прехвърли нормалното налягане да изкипи като чайник

Здравейте манячета!Препатих и аз със тези ми ти капачки.Преди година си купих такава същата която е постната малко по нагоре синя от EURO07 - някви смешни пари 3-4 лв и след 5-6 рзвивания шибаната капачка си се разглоби на съставните си части.Сложих старата,обаче като се постопли малко сега и взе да ми духа течноста през разширитшлният съд при загрят двигател на 80 C.Изгася ли веднага двигателя започва да хвърля течноста,но ако си остане запален си трае.Отидох до ауто плюс,взех си една капачица за 10 кинта,сложих си я и сега няма ядове.Перки мерки термостати,налягане в маркучите,нивото на течноста всичко си е ок.
Така че,наистина трябва да се купува по доброто щот евтиното мое та накара да спинкаш на пътя!
Поздрави!
Така че,наистина трябва да се купува по доброто щот евтиното мое та накара да спинкаш на пътя!
Поздрави!

здравейте и аз си купих от елиткар капачка за 6 лв,доста ментелив вид има капачката ми е на металкаучо някаква испанска фирма,и след като покарах колата няма налягане в системата като я развивам,това май не е добре не съм кой знае какъв разбирач,без налягане какъв е варианта да грее или друго.и в боша продаваха същите боклуци за същите пари ама има щампа че е германска хаха смех смех,по моргите не отидох че да не е същата като моята,в представителство на фолсваген дали има читави.като гледам постовете почвам и аз същия филм докато намеря нещо читаво.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”