Golf 3, 1,4mi - бензин в маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rocky66
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3, 1,4mi - бензин в маслото

Мнениеот rocky66 » Пет 18 фев 2011 9:02

straus написа:... аз ще слагам газ точно с тая цел ...

:офф Трябва да прецениш първо за какво ще ползваш колата. Аз ползвам често Golf-а като лекотоварен (мини-комби), пускайки задната седалка. В този случай, бутилка тип "пура", меко казано е неподходяща.
Ако се ползва за туризъм :BBQ - багажникът и без това не стига, пък с бутилката - въобще :x
Има вариант с бутилка на мястото на резервната гума, но пък тя е с по-малък обем.
Не бързай, нека първо отстраниш бензина в маслото, пък тогава се поинтересувай и за газовите уредби и какви мерки трябва да се вземат, за да не си блъскаш после главата :banghead: с други проблеми.
Иначе, АГУ доста успешно се монтират на двигатели от този тип.
По темата: Порових се да видя как се диагностира този датчик (Intake Air Temperature sensor - IAT), но засега попадам на противоречиви данни за стойността на съпротивлението му.
Ако имаш време и търпение, погледни :link http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page03_mono

nikinikolov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikinikolov » Пет 18 фев 2011 10:59

Почти всички датчици се диагностицират само и единствено с мултицет при определена външна /околна / температура, вижте по горе. Относно монтиране на АГУ, никви грижи, харчи 10 лв. на 100 км. газ, при 1,25 лв. на газта

straus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот straus » Пет 18 фев 2011 12:03

Бутилката не ми е проблем, малка е и се събира в единия край, а я слагам защото я имам, не съм тръгнал да купувам.

Потребителски аватар
Mookie87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mookie87 » Съб 19 фев 2011 15:06

добре де, възможно ли е от датчика и да меша бензина и маслото?

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Съб 19 фев 2011 15:11

Възможно е , информацията от този датчик отива и в компютъра , който според температурата коригира сместа .

Потребителски аватар
Mookie87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mookie87 » Съб 19 фев 2011 15:25

Как да разбера дали се е преебал?

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Съб 19 фев 2011 15:43

Замерваш с мултицет съпротивлението на определена температура - в аутодата има таблици температура - съпротивление , мериш , сравняваш и каквото сабя покаже :)

Потребителски аватар
Mookie87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mookie87 » Съб 19 фев 2011 18:43

е така ще е

Потребителски аватар
bad racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bad racer » Нед 20 фев 2011 9:36

Меша ли вода и масло е заминала гарнитурата на главата,а и щом пишеш че на 3-ти е било с по малка компресия занчи от там издиша.Пуши ли отзад???Нямаш и мощност.Колега работата не е на добре.

straus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот straus » Нед 20 фев 2011 16:58

И пуши и няма мощност, но не вкарва вода в маслото, само бензин. Най-много ме дразни това, че никой не може да ми каже категорично къде е проблема и да го направи. Само слушам покрай мене сейрджии и семкаджии...

Ilian_Kisyov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ilian_Kisyov » Нед 20 фев 2011 19:30

Колега аз имам голф със същия двигател ! При мен пак колата губеше мощност от време на време като тръгна да ускорявам и почва да кълца неще да върви като я запаля сутрин студена и оборотите падат рязко и аха да угасне някои път даже гаснеше. Ходих на майстор и се оказа от дроселовата клапа била зацапана почистил ми я направи ми диагностика на компютъра и нова центровка и проблема изчезна колата върви без проблем.

rocky66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky66 » Нед 20 фев 2011 21:02

straus написа:И пуши и няма мощност, но не вкарва вода в маслото, само бензин. Най-много ме дразни това, че никой не може да ми каже категорично къде е проблема и да го направи. Само слушам покрай мене сейрджии и семкаджии...

Спокойно ... дай си категоричен отговор: от това не е ... от това не е ... и ще стигнеш до решение на проблема (или проблемите).
Има сигурно неща, които ти не забелязваш или пък се откриват трудно. Понякога и чрез диагностика и от опитни майстори - трудно се хващат ...,
а на колегите от форума, сам разбираш, се налага да споделят предимно предположения, възможности ...
Продължавай с факти и резултати от пробите (измервания и признаци) и ще стигнеш до истината :banana
Само не се отказвай! :012:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 20 фев 2011 21:09

и аз съм с същия двигател и до смяна на маслото се качва до макс на щеката.
значе да очаквам катализатор скоро време.

Потребителски аватар
bad racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bad racer » Пон 21 фев 2011 9:24

Извинявай колега нещо съм се объркал!!!Защо съм видял че темата е вода в маслото а не бензин незнам :roll: .По какво съдиш че имаш бензин в маслото???Ако има бензин в маслото тогава има пак е проблем.Маслото и бензина ги държи разделени само сегментите на буталата.Ако те изпуснат от там меша ама работата не е на добре защото ще ти разрежда маслото и ще стане фал.Ако искаш дай да се видим и да погледнем колата може да разберем каде е проблема по точно иначе така можеби само ще гадаем.

straus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот straus » Пон 21 фев 2011 10:48

Съдя по това, че щеката смърди на бензин, от капачката на двигателя смърди на бензин. Самото масло е вече разредено и повече като количество. Е да се видим ама няма да е тия дни, много се охарчих покрай колата :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”