ксенон без лупи може ли?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: ксенон без лупи може ли?

Мнениеот Vento » Пет 04 мар 2011 8:18

Ало, теоретика.. точно тая тема за пречупване и отразяване на светлината в различни среди съм я предавал като лекция. И до днес мога да я повторя. И какво общо имаше това с моето мнение по-горе, понеже го засегна?

И такова понятие "концентратооооор" няма - като се правиш на научен капацитет, поне не се излагай с такива.
И какво - с рефлетор светлината се разлива ли? :screwy Я стига глупости! На всички е ясно, че с лупа е по-добре, но и с рефлектор може, макар и недотам ефективно, НО го има и заводско на първите Мерцедеси с ксенон (вече обясних). Та не се прави на толкова важен с лафове за физика от 8-ми клас и фунии mhihi :063:
Ясно ми е, че напрактика не си монтирал ксенони на различни коли с различни видове фарове.

Потребителски аватар
ilian.
Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
Двигател: AUM AHF

Мнениеот ilian. » Пет 04 мар 2011 8:21

Не споря за никакви пречупвания а за окабеляването :да: Запозна ли се с въпросния ксенон :banana Може да достигне до вашия град това лято..... :mrgreen: Колега от Варна последното е майтап,но наистина не си запознат с ксеноните :да:

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пет 04 мар 2011 8:28

ilian. написа:Kолега Марто от Варна ела да видиш при мен дали има кабели.Запознат ли cи c XENON LUXIMA PREMIUM :да:

Ако някои колега е решил да поставя ксенон то само от гореспоменатия тези от илиенци не струват знам го от опит махнах го на втория ден. Ако не греша на старите мергели ксенона е без лупа.

mhihi :screwy този на LUXIMA е абсолютно същия като този от илиенци, само опаковката е различна.......и цената!
Ето от тази фабрика идва всичкия :link http://www.supervisionhid.com/ , и всеки си го кръщава както иска "luxima", "HID BULGARIA".................... :D

А относно ксенон на рефлекторен фар, проблема идва не от рефлектора, а от стъклото от пред.
То праща светлината в космоса scare

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 04 мар 2011 8:38

treniora написа:
ilian. написа:Запознат ли cи c XENON LUXIMA PREMIUM :да:

mhihi :screwy този на LUXIMA е абсолютно същия като този от илиенци, само опаковката е различна.......и цената!
Ето от тази фабрика идва всичкия :link http://www.supervisionhid.com/ , и всеки си го кръщава както иска "luxima", "HID BULGARIA".................... :D
ТОЧНО ТАКА! Всичко е до рекламна политика. Колко хора изреваха във форума и от прехвалената Луксима, а? mhihi :063: Аз си слагам най-евтините китайчета за по 50-60лв. и карат вече над 3-4г. на различните ми коли. НИКАКВИ проблеми!

Потребителски аватар
ilian.

Мнениеот ilian. » Пет 04 мар 2011 8:47

Колеги вижте добре за LUXIMA PREMIUM :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 04 мар 2011 8:50

Гледали сме, гледали... и разликата в цената ИЗОБЩО не е оправдана! Но теб щом те кефи - купувай си от тях.

Потребителски аватар
ilian.

Мнениеот ilian. » Пет 04 мар 2011 8:54

Кажете нешто за окабеляването :banana

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Пет 04 мар 2011 8:56

ilian. написа:Колеги вижте добре за LUXIMA PREMIUM :Mr Green Fun

За този ли става въпрос?

http://www.bktuning.net/Photos/Xenon/Allinonein.jpg

http://www.bktuning.net/Photos/Xenon/Allinonebox.jpg

mhihi само цената е различна mhihi :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 04 мар 2011 8:58

Ксенон, хубав - Хелла, Бош, Филипс и т.н. mhihi
При неизчислен за ксенон фар с рефл.стъкло и такъв с прозрачно си заслепява, ако не се пренастрои фара. Само че при втория модел, който е с прозрачно заслепява сигурно 2-3 пъти по-гадно. Струва ми се, че голяма част от хората, които са си монтирали ксенон са си оставили фаровете да светят на височина като с халоген, което не е много правилно спрямо останалите участници от движението.

Потребителски аватар
ilian.

Мнениеот ilian. » Пет 04 мар 2011 9:03

То ако не е регулиран фара и с обикновенна крушка не е мн приятно.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 04 мар 2011 9:14

Marto_VN написа:...
3.Рефлектор , проектиран за халогенна крушка , няма как да има ефект когато му се слага много по ярка - ксенонова , тъй като част от светлината не може да се пречупи по проектирания начин и се пръска - т.е. настрани, т.е. заслепява другите водачи. Пречупва се някъде около 70% другите 30% отиват накъдето си искат!
...
Можеш ли да се обосновеш - как се пресмятат тези 70% и 30%?

Marto_VN написа:...
Те хората затова са измислили ксенона само с лупа!
Аз фабричен кесенон без лупа не съм виждал.

Другото всички е побългарено и бай-ганьовска работа!
И плюс това хората продават ксенон в интернет, но не да си го слагаш ей така на рефлектора - трябва и да монтираш фарове с лупи! Гледах как слагат ксенон на рефлектори еми сори ама цървулска работа като вдигнеш капака и то едни кабели се "разхождат" вътре а трнсформаторите закачени дето има място и дето падне - това според мен първо е опасно , второ грозно!
опасно е щото незнаеш къде какво може да се нагрее и да "окъси"
Щом като ти не си виждал фабричен ксенон без лупа, значи няма.
Може ли да кажеш къде се поставят баластите на фаровете с лупи - афтърмаркет фарове с афтърмаркет ксенон?

Marto_VN написа:И на двамата последни колеги мога да препоръчам да вземат един учебник по физика - някой такъв който се учи до 8-ми клас и да прочетат за пречупването на светилната и за фокусирането на същата!

Лупата - ФОКУСИРАЦЯЛАТА СВЕТЛИНА ПРЕМИНАВАЩА ПРЕЗ НЕЯ В ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧКА
Рефлектора - ОТРАЗЯВА ПРЕДЕЛНО ДОПУСТИМО КОЛИЧЕСТВО СВЕТЛИНА В ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧКА

Нещо си нервен и викаш? И се позоваваш на "някой такъв" учебник. Каква ще е ползата, ако аз започна да цитирам "някакви" източници?
Това дали лупата фокусира в определена точка за всяка лупа ли важи? Защото аз се радвам, че лупите на моите фарове не фокусират цялата преминаваща през тях светлина в точка, а я разсейват в хубаво голямо петно на пътя - би било трудно да карам, ако от пътя е осветена само точка.
А това, което си писал за пределно допустимото количество светлина, отразено от рефлектора, какво общо има с ксенона? Би ли обяснил по-подробно - като за по-глупавите от нас? Рефлектора не може да отрази цялата светлина ли? Какво се случва с неотразената? Неотразената светлина ли заслепява насрещните?

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 04 мар 2011 10:27

Баууууу колко много професорииии, хехе май не аз съм нервака :lol: :lol: :lol:

слагайте си ксенон на обикновенния рефлектор, но да не заслепите някой , който не трябва ....

за мен това е цървулско, селяндурско и "гъзарско" погледнато от всички страни!

И щом толкова много не му разбирам - искам да ми посочите един модел - прозведен фабрично ксенонов Фар , който е без лупа. Пуснете ми линк и като го видя, ще си призная че греша!
но все пак бъларина е много голям професор!

Ефекта е никакъв без лупа.И това ,че фаровете са кофти и не ви осветяват не е причина ,че ви е с халогенна крушка!
Фара или е със зацапан рефлектор,мръсно стъкло или халогенната крушка е слаба !

Само един модел ми посочете фабричен ксенонов фар , без лупа ! те хората производители сигурно са по прости от нас нали , тук по форумите!

Примерно моите са Хелла - къс ксенон с лупа, дългите са ми халогени с рефлектор, Явно в Хелла са малоумници нали , щом са сложили на ксенона лупа, а не са сложили на дългите ксенонова крушка на рефлектора, ами обикновенна халогенна!

Последна промяна от Marto_VN на Пет 04 мар 2011 10:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Пет 04 мар 2011 10:33

Открийте разликите, едната е за рефлекторен, другата за лупа!

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 04 мар 2011 10:37

Е и това пръстенче от долу , да не би да спомогне за нещо???
до колкото виждам балончето си е на едно и също място и около него няма нещо по-специално.
и къде пише че едното е за рефлектор а другото за лупа ?
или това е само което ти казваш.То и аз казах разни неща , ама според форумците не съм прав!
Пръстенчето не променя нищо, за осветеността според мен.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 04 мар 2011 10:39

Не ми се спори с предубедени хора
Слагайте си ксенон на обикновен рефлектор и заслепявайте на воля !
Аман от некоректни - шофьори колеги , мислещи само за себе си, като ,че ли само те са на пътя!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”