И такова понятие "концентратооооор" няма - като се правиш на научен капацитет, поне не се излагай с такива.
И какво - с рефлетор светлината се разлива ли?

Ясно ми е, че напрактика не си монтирал ксенони на различни коли с различни видове фарове.
ilian. написа:Kолега Марто от Варна ела да видиш при мен дали има кабели.Запознат ли cи c XENON LUXIMA PREMIUM![]()
Ако някои колега е решил да поставя ксенон то само от гореспоменатия тези от илиенци не струват знам го от опит махнах го на втория ден. Ако не греша на старите мергели ксенона е без лупа.
ТОЧНО ТАКА! Всичко е до рекламна политика. Колко хора изреваха във форума и от прехвалената Луксима, а?treniora написа:ilian. написа:Запознат ли cи c XENON LUXIMA PREMIUM![]()
![]()
този на LUXIMA е абсолютно същия като този от илиенци, само опаковката е различна.......и цената!
Ето от тази фабрика идва всичкияhttp://www.supervisionhid.com/ , и всеки си го кръщава както иска "luxima", "HID BULGARIA"....................
![]()
ilian. написа:Колеги вижте добре за LUXIMA PREMIUM
Можеш ли да се обосновеш - как се пресмятат тези 70% и 30%?Marto_VN написа:...
3.Рефлектор , проектиран за халогенна крушка , няма как да има ефект когато му се слага много по ярка - ксенонова , тъй като част от светлината не може да се пречупи по проектирания начин и се пръска - т.е. настрани, т.е. заслепява другите водачи. Пречупва се някъде около 70% другите 30% отиват накъдето си искат!
...
Щом като ти не си виждал фабричен ксенон без лупа, значи няма.Marto_VN написа:...
Те хората затова са измислили ксенона само с лупа!
Аз фабричен кесенон без лупа не съм виждал.
Другото всички е побългарено и бай-ганьовска работа!
И плюс това хората продават ксенон в интернет, но не да си го слагаш ей така на рефлектора - трябва и да монтираш фарове с лупи! Гледах как слагат ксенон на рефлектори еми сори ама цървулска работа като вдигнеш капака и то едни кабели се "разхождат" вътре а трнсформаторите закачени дето има място и дето падне - това според мен първо е опасно , второ грозно!
опасно е щото незнаеш къде какво може да се нагрее и да "окъси"
Marto_VN написа:И на двамата последни колеги мога да препоръчам да вземат един учебник по физика - някой такъв който се учи до 8-ми клас и да прочетат за пречупването на светилната и за фокусирането на същата!
Лупата - ФОКУСИРАЦЯЛАТА СВЕТЛИНА ПРЕМИНАВАЩА ПРЕЗ НЕЯ В ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧКА
Рефлектора - ОТРАЗЯВА ПРЕДЕЛНО ДОПУСТИМО КОЛИЧЕСТВО СВЕТЛИНА В ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧКА
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 98 госта