Проблем с тресене на двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
garfield
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с тресене на двигател

Мнениеот garfield » Съб 24 сеп 2011 19:25

еми тогава се надявам да успееш да ми помогнеш ако имаш желание де защото като цяло добре си върви машинката само тва гаснене..... :banghead:
ей хора и аз имам същия проблем със същия двигател.На празен ход гасне иначе в джижение няма никакви проблеми стъпковото моторче кабели свещи палец бобина дистрибуторна капачка термостат с цялата кутия с тръбата към нея и датчика хиляди диагностики както на бензин така и на газ побългарявания също правехме не ще и не ще.газаджиите ми казват че е заради това че държи ниски обороти и на газ не и стигат и си омиват ръцете с това и не мога да си използвам и гаранцията която имам.диагностиките ми показват че няма проблем никъде дори и на газ и наистина всичко работи идеално но гасне и почна да ми писва.Помощ

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 24 сеп 2011 20:12

Още когато я купих и гаснеше по светофарите(рядко)след първата зима взе да го прави непрекъснато.Откриха и износени пътечки на потенциометъра на дроселовата клапа.И тъй като не се продава отделно тоя потенциометър а върви заедно с клапата,айде нова клапа :? А тя близо 400 лв :shock Сменихме я оправи се гасненето.
И аз съм на газ или газ.инжекцион.(работя в сервиз за газови уредби))От повече от година го имам и никакви проблеми.Държи си 650 об. без проблеми и на двете.
Може да пробваш да и вдигнеш оборотите на около 900.Подава се + на 33пин на комп.на колата,ама не съм сигурен дали на него беше точно.Трябва да проверя.По принцип тоя трик се прави когато колата има климатик и да не гасне когато се включи.
Другото е да пробваш с друг дросел дали ще прави пак мизерии.
А на диагностиката пробваха ли да го адаптират?Щото ако не е адаптиран също се получават подобни аномалии :да:

garfield
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garfield » Нед 25 сеп 2011 0:59

пробваха не става ще пробвам сега с тоя пин след това с оплътненията на всмукателния колектор и ако тогава не стане ще има критични докато не стегне някаде и само да си прибера номерата.просто вече съм се предал пред този двигател.и все пак ти благодаря дано има полза пък и да няма поне за времето което ми отдели.Жив и здрав :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”