Haralampi написа:NEXiT написа:
хахаха, почнахте да ми влияете,
бях решил 1.6, вчера пак четох форума, разбрах че и 1.8 е добър вариант и няма дефектите на 1.6, а сега почнах да се замислям за 2.0

Обаче съгласете се, че разходите на 2.0 са повече от на 1.6

Между другото, ще слагам газ, което забравих да ви го кажа. Четох из форума, че по-големите двигатели по-лесно се газифицират, правилно ли съм разбрал?
И още нещо 1.6SR или 1.6i 16V е по подходящия двигател за газ?
Ооо ако ще слагаш газ това променя нещата. Най добре виж тая тема, съдържа точно това, което питаш, за да не повтаряме тук:
viewtopic.php?f=5&t=270863Иначе 1.6 няма "дефекти" - единствения дефект или по-скоро слабост са скоростните до средата на 2001. След това вс е както и при другите.
Тая тема съм я чел няколко пъти.
Добре до тук изводите са:
* Колата си личи на колко километра е по купето
* По подразбиране всички коли са с върнат километраж - щото е много лесно
* Задължително преди покупка - диагностика и после сервиз (като диагностиката от мой познат, щото другите може да са на страната на търговеца)
* По-простите двигатели са за предпочитане, защото имат по-лесна поддръжка и е по-малко вероятно нещо да се скапе
* Независимо каква е колата по-добре, ако имаш пари да смениш нитовете на скоростната, за да си сигурен, че няма да стане беля
* Слагаш газ ако караш доста(аз лично пътувам доста)
* High line надписа се намира при резервната гума

* DUU по-добре да не го срещаш
* Ако имаш възможност по-добре кола да я докараш отвън (стига да можеш да си сметнеш разходите и да имаш познат диагностик и серивиз навън

)
* Хубаво е да се гледат луфтовете между вратите, капака и багажника - ако не е равномерно, значи нещо е правено
Май е това за сега

П.С Между другот за двигателя разбрах къде се гледа надписа, а за скоростната кутия от къде да видя дали е DUU Или др?
С ваг-ком - може ли да се разберат колко са реалните километри? Примерно на NOKIA телефоните имат код с който виждаш реално колко е говорено и това няма триене.