N-то късане на едно и също място на водно съединение.3 ст. !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: N-то късане на едно и също място на водно съединение.

Мнениеот bayspiro » Вто 28 юни 2011 16:20

Не знам, колеги, защо се хващате в налягането? Колегата е споменал, че се пука на едно и също място - той сменя маркуча и се пука пак там! Това ме навежда на мисълта, че проблема е там някъде, а не в налягането Ако беше в налягането, все някъде другаде шеше да прокапе - маркучите са стари, уплътненията са стари.. Не ми се струва нормално да се пука все най-новия в системата.
Нека колегата да качи снимки, че да видим за какво говорим. Много е възможно, да има сменяни детайли, които са неподходящи и да променят геометрията на връзката -> маркуча да се огъва/ усуква/ и да се пука от напрежението :idea:
Аз имах подобен проблем, когато смених "шотландската гайда" на главата /тази с термодатчика/ - ментака беше с друг ъгъл на единия мундщук и при монтажа ма колекторната тръба по смукателните колектори, свързващото маркуче яко се усукваше - наложи се с малки планки да изместя тръбата и всичко стана ОК

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 29 юни 2011 8:46

От вчера съм с нови мембрани и разни там гумички на изпарителя и за сега няма проблеми :) До няколко дни ще се разбере със сигурност и ще пиша. Веднага след смяна на мембраните изпарителя взе да се затопля нормално, а преди беше студен.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 29 юни 2011 9:47

Затова съм фен на БРЦ, там газ и антифриз са в отделни камери, не са разделени от гумена мембрана.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 13 юли 2011 23:17

Карах две седмици без проблеми след което пак изтекоха водите, но се спука друг маркуч . Този който е горе от тройника към радиатора.

Изображение

Смених го с нов. Стария в интерес на истината беше много зле от вътрешната страна ..нацепен и напукан.

Днес гръмна друг маркуч обаче :) този който е към парното...пак по същия начин с една малка дупчица около милиметър

Изображение

Имам чувството че нещо ми е преебало всички съединения.... кофти антифриз или знам ли............. ?????
Скоро няма да остане съединение което да не е гърмяло. Карат по ред :)

Ще се наложи май да карам едни месец на бензин само за да разбера със сигурност дали е от газта отново. death

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Re: N-то късане на едно и също място на водно съединение.3 ст. !

Мнениеот Stoi » Чет 14 юли 2011 8:04

Изображение

Десекция:

Изображение

Явно оригиналните маркучи са си изпяли песента :) Пълно е с пукнатини от вътрешната страна !

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 14 юли 2011 10:12

Това колега не е цвета на хубав и пресен антифриз(аз преди като сменях радиатора и промивахме системата подобна кафява гнилоч излезе, учудващо как е работила преди)... Като гледам май наистина му е дошло времето на тоя разрязания. Но все пак с какъв антифриз и на колко време караш, че аз ревах от един Мотокс преди време?

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 14 юли 2011 10:23

nokiangage написа:Това колега не е цвета на хубав и пресен антифриз(аз преди като сменях радиатора и промивахме системата подобна кафява гнилоч излезе, учудващо как е работила преди)... Като гледам май наистина му е дошло времето на тоя разрязания. Но все пак с какъв антифриз и на колко време караш, че аз ревах от един Мотокс преди време?

От както я карам аз колата (2 години ) е само на антифриз и дестилирана вода. Антифриза е от синия руския който го има във всеки квартален авто-магазин. Май се казва Мотокс да , но не съм сигурен. При теб каква беля е направил ?

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 14 юли 2011 10:35

По-миналата като беден студент бях купувал такъв! След като мъничко ми течеше радиатора пък миналата зима почнах да доливам с евтин антифриз - 4 или 5 лева/литъра май беше тоя Мотокс, който взимах 'щото за доливане не ми се даваха пари и след няколко дена се усили, като почна да ми тече водната помпа - ама като лейка, сещаш се как се кара на газ с течаща течност и малко такава към изпарителя!!!Едвам се прибрах до Плевен да купя радиатор и нова водна СКФ, пълна промивка на двигателя и такава ръждива смрад излезе!

ЕДИТ: Сложихме нов друг антифриз и сега след да кажа към 8 месеца антифриза си ми е прозрачен все още... :beer

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Чет 14 юли 2011 11:31

Продуктите Мотокс се произвеждат в гр.Казанлък . Аз в момента карам с къде къде по-евтин антифриз от Мотокса и нямах проблеми зимата , нямам и сега . Силно ме съмнява от Мотокса да ти е прокапала водната помпа :wink: Като започнеш да доливаш , губиш отношението на концентрацията вода/антифриз, а от там -> или слагаш много вода , или много антифриз . Като набъкаш голям процент антифриз както става най-често при ежедневното доливане, започват проблемите с корозиране на съединения , О-пръстени , алуминиеви детайли ... Другото следствие на голямата концентрация на антифриз е , че започва да протича от всевъзможни слаби места , поради по-голямата му ливкост спрямо водата .

Не казвам , че е най-качествения продукт на пазара , но не е толкова зле , колкото го изкарвате :да:

Последна промяна от Ivan4u на Чет 14 юли 2011 11:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
Двигател: 2025 DXDB

Мнениеот airjohn » Чет 14 юли 2011 11:37

Stoi написа:
nokiangage написа:Това колега не е цвета на хубав и пресен антифриз(аз преди като сменях радиатора и промивахме системата подобна кафява гнилоч излезе, учудващо как е работила преди)... Като гледам май наистина му е дошло времето на тоя разрязания. Но все пак с какъв антифриз и на колко време караш, че аз ревах от един Мотокс преди време?

От както я карам аз колата (2 години ) е само на антифриз и дестилирана вода. Антифриза е от синия руския който го има във всеки квартален авто-магазин. Май се казва Мотокс да , но не съм сигурен. При теб каква беля е направил ?

Руския антифриз е "Тосол" :012:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 14 юли 2011 11:37

Мотокс ползвах само течност за чистачки, но от нея оставаха следи по лака на предния капак та се наложи пастиране. Повече за тая марка не искам да чувам! :evil:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 14 юли 2011 11:45

Може колега наистина проблемите да са в "нашите телевизори", няма как да сме 100 % сигурни, но има и други колеги с идентични оплаквания и в нашия и в другите форуми - това ме навежда на другата мисъл... Старичка е статията, но пък опаковката си е същата: :hmmmm
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-02-07&article=177593

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 14 юли 2011 14:06

airjohn написа:
Stoi написа:

Руския антифриз е "Тосол" :012:

А , верно !!! С Тусол я карам две години :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”