Golf MK4 Обучение на дроселова клапа Simos 3
-
- Автомобил: Golf 4 1.6 SR
- Двигател: 1998
Re: Обучение на дроселова клапа на Голф 4 Simos 3
Термостата е сменен с чисто нов оригинален. Оборотите след разкачане на акумулатора ,контакт 5 мин и 5 мин на място и около 100 км изминатинслед това паднаха на 1000 на празен ход. Ще карам още 100-200 км но мисля че без адаптация с Vag-Com няма да стане..:)
Re: Golf MK4 Обучение на дроселова клапа Simos 3
Здравейте колеги,
имам следния проблем..карам голф 4 1.6 АКЛ 101 коня,сменях дросел клапата 3 пъти и не иска да се адаптира към колата.В сервиза я показва на диагностиката,но не дава да се работи нищо с нея.Като запаля колата държи много ниски обороти и понякога гасне,след изминаване на 7/8 киломентра оборотите се вдигат почти до 1000.
Като пусна климатроника оборотите падат драстично и колата гасне,гасне след подаване на гас на изключена предавка.
Някой ако може да ме насочи как да си реша проблема или при кой майстор да ида,от Перник съм.
Поздрави и благодаря предварително.
имам следния проблем..карам голф 4 1.6 АКЛ 101 коня,сменях дросел клапата 3 пъти и не иска да се адаптира към колата.В сервиза я показва на диагностиката,но не дава да се работи нищо с нея.Като запаля колата държи много ниски обороти и понякога гасне,след изминаване на 7/8 киломентра оборотите се вдигат почти до 1000.
Като пусна климатроника оборотите падат драстично и колата гасне,гасне след подаване на гас на изключена предавка.
Някой ако може да ме насочи как да си реша проблема или при кой майстор да ида,от Перник съм.
Поздрави и благодаря предварително.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Re: RE: Re: Обучение на дроселова клапа на Голф 4 Simos 3
simonb написа:Поръчах си кабели от Китай, но програмата никой не казва от къде да я сваля..Голямо криене, големи мишки..,ще Ви взема хляба..
Пиши на лични точно какъв ти е кабела (за коя версия е)и ще ти пратя програмата
-
Някой знае ли дали с Lite -версията мога да обуча дросела и как, понеже от бейсиг сетингс, после 098 и после 060 не става ?!
-
Как се сменя дроселклапа на Голф 4 AKL. Трябва ли да е откачен акумулатора ,като я сменям ? Трябва ли да се обучи с Vag-Com или слагаш и палиш ? Поръчал съм я нова, от немски сайт. Не е VDO, но има 2 години гаранция и мога да я върна до 2 седмици, ако не ми хареса.
Здравейте колеги препоръчайте ми някой сериозен майстор който може да ми направи диагностика и евентуално да ми обучи дросел клапата.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
korni90 написа:
Пусни ч търсачка Simos S4 za AKL и приятно четене. На руски има много инфо.
Бъг на софтуера. Чехите сменят софта
Клапата не се адаптира, държи високи об на ПХ 1200-1300 .При вкл на голям консуматор / компресор, фар , нагревател стъкло об се стаб до следващото газиране / натискане на педал за газта.На светофар помага въртене на воланя пълно ляво дясно до следващото газиране.
Има съмнения за клапана на хидравличната помпа но няма записана грешка
Провери за грешки - сигурно имаш 00533 и 00537
Eто едно малко четиво :
http://vwts.ru/forum_txt/index.php/t133229.html

При мен на 3 клапи които сменях показава грешка късо съединение с дросел клапата и не иска да се адаптира и търся някой специалист,щот майсторите около мен не най добрите с софтуера.
Иначе направих куп ремонти...бубина,датчик за температурата сменях уплътнения на колекторите да не смуче въздух от тях,,,свещи и какво ли още не,но резултат нямаше почти никакъв.
Благодаря колега kris11 за информацията,но аз колкото и да чета едва ли ще оправя нещо тъй като почти нищо не разбирам....е обогатих се за една година ходене по майстори.
Ако може някой да ми препоръча къде да одити...при кого ще съм много благодарен.
Търся някой който разбира от адаптация на тези дроселови клапи или попринцип от тези коли и къде може да е повредата.
Поздрави!
Иначе направих куп ремонти...бубина,датчик за температурата сменях уплътнения на колекторите да не смуче въздух от тях,,,свещи и какво ли още не,но резултат нямаше почти никакъв.
Благодаря колега kris11 за информацията,но аз колкото и да чета едва ли ще оправя нещо тъй като почти нищо не разбирам....е обогатих се за една година ходене по майстори.
Ако може някой да ми препоръча къде да одити...при кого ще съм много благодарен.
Търся някой който разбира от адаптация на тези дроселови клапи или попринцип от тези коли и къде може да е повредата.
Поздрави!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”