голф 3 1.8 ми - пистовия ремък свири решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: голф 3 1.8 ми - пистовия ремък свири решено

Мнениеот stefan4o » Вто 24 яну 2012 18:04

automan написа:тема та с усложнение, докъто всичко бе наред и ето пак проблем сега ремъка е добре не свири , ноо се появи друг проблем разтропа се воднта помпа. сменях е само преди има няма 1000-2000км дал имали значение че постоянно натягах стария ремък да не свири или помпата си е поредното менте. имам мнение че голфа е кола с много проблеми . винаги има какво да сеправи по него - нещо като Москвича :mrgreen:

Дали е от помпа менте или ремък - божа работа. И от двете може да е. А че се чупи колата - като всяка друга стара техника - иска си поддръжка и то адекватна и навреме.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 24 яну 2012 18:23

не, просто ме учуди факата че толкова малко изкара помпата , не си спомням каква марка беше , та и други да не патят като мене този път ще я карам докъто протече и тогава смяна :roll:

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Вто 24 яну 2012 21:33

automan, от натягане може да си еб@л мамата на лагера на помпата. Сега всяка сутрин да гледаш под колата, дали не е изтекъл антифриза!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 25 яну 2012 11:16

automan написа:не, просто ме учуди факата че толкова малко изкара помпата , не си спомням каква марка беше , та и други да не патят като мене този път ще я карам докъто протече и тогава смяна :roll:

Ремъкът се натяга точно колкото го опъне пружината. Повече натягане води до скапване на лагери на алтернатор и водна помпа!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”