@red.devilll 1500лв ми е колата по моя преценка,но това няма значение.По принцип си прав,но има едно "но".Значи аз колата може да е стара и евтина,но си я подържам понеже искам да разчитам на нея.Колата си работи перфектно,не пестя от гуми,от спирачки,от окачване,от разни други неща,които може да са опасни за мен,или да ме оставят на пътя.Иначе че не скрап ще е еднаква цената си прав.Сега има един друг момент както казах за бая километри не съм усетил смущения в двигателя.Понеже коалта съм я взел след основен ремонт,знам кой го е правил и много неща са сменение,та ако сменям малсото на 10 хиляди колко ли повече ще изкара

Никой не знае защото трябва да се пробват две еднакви коли от чисто нови да се карат едната така,а другата така и след Х километра да се отвори двигателя и да се гледа.Нещо като Dauertesta на аутобилд.Който не го е правил това не може да твърди че при смяна на 20хиляди,а не на 10 ще се скапе двигателя.При мен за 150к не е мръднал,нито трака,нито харчи повече масло отколкото трябва.Като го сменя наливам до макс,вече към 20к след това е на средата.Според мен това е нормално.Имам леко сълзене от една гарнитура,но не ми се занимава сега с нея.Това е отделно нали.Щом за 150 хиляди няма видими поражения по двигателя какъв е проблема?Това е горе долу 1/3 от живота на бензинов двигател от този вид.Моя приятел с пасата го остави,той си е мърляч,не казвам да се прави така,но факт колата му работи без ядове.
Иначе ако си взема кола по-нова пак какъв и е проблема?Ако няма нещо турбини работи,които са много скъпи за ремонт каквот толкова.Ремонта там няма да ми е по-скъп от сега.Още повече че до сега не съм се докарал до ремонт

Айде може да е 16v там повече работа по клапани по валове,ама нека я купя да видя какво е положението па ще преценя.Не че съм скъперник просто съм на принципа ,нещо което отива "в канала" не трябва толкова да му се гледа на сериозно.В смисъл няма опасност за нечий живот то това масло,и на 10к да го сменя и на 20 еднакво на вид изтича от двигателя и отива там където отива.Същото е и с карането на газ.Скапвало това и онова..глупости...и да имам пари за бензин пак бих карал на газ,все излиза през гърнето,за какво да давам повече пари за същото.Не съм състезател,предвижвам се и си върша работата и това е.
Идеята беше колегата с голфа да не се шашка да си кара,като може ще смени маслото и така.