Мощен теч на охл. теч.(Айде тръгна и маслото!!!)РЕШЕНО!!!:)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 19 дек 2006 21:06

asenkolev написа:
°niksi° написа:/

Точно, открих го от къде е! Горе високо на фланеца, където влиза към мотора!Махнах тръбичката на преливника, надух с уста и оттам почна да тече, после хванах голямата тръба тръбата дето е към радиатора и като я побутнах малко, пак на същото место се отвори луфтче, и започна да изтича.

Колега би ли обяснил малко по подробно как си намерил теча. Благодаря предварително !

Потребителски аватар
asenkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenkolev » Чет 21 дек 2006 18:54

Gesha_GTI написа:Колега би ли обяснил малко по подробно как си намерил теча. Благодаря предварително !

Извадих тънката тръбичка на разширителният съд от горната страна, после запуших с ръка отвора на разширителният съд и надух с уста в тръбичката.Глътнах малко антифриз, но теча веднага излезе!Е, имаше и един приятел с мен и гледаше от къде ще текне!

°niksi° написа:П.С. Трябваше да ти оставя поне една скоба лабава да се сетиш да минеш пак някой ден. mhihi mhihi mhihi

Е-е-е-е-е, малко ли изтрадах с този антифриз, та още!!!:)

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Нед 24 дек 2006 11:12

Не знам за фланците на АБУ мотора, но аз на АЕЕ какъв го ядох...
Термостатът е пластмасов... Продва се... НО!!! Фланецът, който го затваря е пластмасов и дотук е ОК, щото и при мене на двойката е пластмасов, обаче видии сложили гадовете и то ЯКО самонарезни, а не с втулчица метална и милиметрова резбичка. Та се наложи да сменя цялото пластмасово тяло, в което влизат маркучите и в Ауто+ беше 65 кинта, като вътре си има и термостатче... После и капачката се оказа, че не държи налягането в системата, а няма да ви казвам каква КАЛ имаше първоначално вътре. Нищо, че колата е от Швейцария, а не от Италия. :shock

Потребителски аватар
asenkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenkolev » Пон 08 яну 2007 12:15

turbogti написа:Не знам за фланците на АБУ мотора, но аз на АЕЕ какъв го ядох...
Термостатът е пластмасов... Продва се... НО!!! Фланецът, който го затваря е пластмасов и дотук е ОК, щото и при мене на двойката е пластмасов, обаче видии сложили гадовете и то ЯКО самонарезни, а не с втулчица метална и милиметрова резбичка. Та се наложи да сменя цялото пластмасово тяло, в което влизат маркучите и в Ауто+ беше 65 кинта, като вътре си има и термостатче... После и капачката се оказа, че не държи налягането в системата, а няма да ви казвам каква КАЛ имаше първоначално вътре. Нищо, че колата е от Швейцария, а не от Италия. :shock

Аз за тия тъпи видии чаках 4 часа в Юнитрейд-Х в Дружба, да ги транспортират от Овча Кулеп до Дружба, че имали само 4 и 4-те бяха в Овча Купел.
А струваха 0.66 стотинки едната.Платих 1.32лв и чаках 4 часа да долетят от там!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”