Голф3 1.6 AEE - Двигателят трака и лампата за маслото свети.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Голф3 1.6 AEE - Двигателят трака и лампата за маслото свети.

Мнениеот joker » Чет 16 фев 2012 21:35

stefan4o написа:Много зависи естеството на проблема какво е. Така наизуст не можем да знаем трябва ли да се чисти или не. Аз бих сипал почистваща добавка в маслото, след което ще го източа цялото, ще отворя картера и ще почистя всичката тиня, която ще е залепнала по него. После почистване на цедката на помпата и сипване на ново масло 10В40 примерно,някое НЕменте, ако можем да докопаме такова. :beer

:applause: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 16 фев 2012 21:37

Зимните проблеми с конденз и кофти масло не оставят тиня в картер, това да не е Жигул с М10Д! :lol:
Налепите майонеза, дето са по картера и капака на клапаните, ще се изчистят с новото масло и затоплянето, съчетани евентуално с една по-дълга разходка. Компенсаторите, ако спрат да тракат, също няма защо да се вадят. Не отваряйте мотора без нужда, на болен не се прави аутопсия, ако може да се излекува с лекарства.
Инак, майстора и кутията ще свали за проверка! :lol:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 16 фев 2012 21:52

muns61 написа:Зимните проблеми с конденз и кофти масло не оставят тиня в картер, това да не е Жигул с М10Д! :lol:
Налепите майонеза, дето са по картера и капака на клапаните, ще се изчистят с новото масло и затоплянето, съчетани евентуално с една по-дълга разходка. Компенсаторите, ако спрат да тракат, също няма защо да се вадят. Не отваряйте мотора без нужда, на болен не се прави аутопсия, ако може да се излекува с лекарства.
Инак, майстора и кутията ще свали за проверка! :lol:

....хайде да не навлизаме в професионални ареали.... :beer никой не знае какво се крие в картера на кола с възраст на изоставена вдовица...пък и отварянето на картера съвсем не е толкова скъпо и инвазивно...и никога не е излишно "да поизпереш бельото на вдовицата"...че Бог знае от кога не е сменяно-все пак никой не се е интересувал години от него......нооооо въпрос на избор :Mr Green Fun

Потребителски аватар
su6an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот su6an » Чет 16 фев 2012 22:00

Колега bonev911, ако майстора ти не открие причината за проблема в маслената система, накарай го да погледне състоянието на ангренажния ремък и най-вече да не е прескочил някой зъб, че имам някакви съмнения!

bonev911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonev911 » Чет 16 фев 2012 22:04

su6an написа:Колега bonev911, ако майстора ти не открие причината за проблема в маслената система, накарай го да погледне състоянието на ангренажния ремък и най-вече да не е прескочил някой зъб, че имам някакви съмнения!

И това ще го имам в предвид ;) аз честно казано си ги нахвърлих всичките възможности на един лист. :) А относно отварянето на картера мисля, че не е много сложно да се свали.Така или иначе ще източвам маслото и ще го сменям.Ако му се занимава на майстора ок, като не му се занимава пак ок :)
Важното е да се отстрани проблема ;) :да:

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Пет 17 фев 2012 12:23

Абе какво толкова скожно има във свалянето на картера.. ? Взема си нова гарнитура източва маслото и сваля картера.... това е. Смяната на повдигачите също не е никак сложно Само ти трябва един динамометричен ключ за да стегнеш гайките на разпределителния вал със нужните килограми/Nm. по точно 20 Nm. както е по книга и това е. По сложно за мен беше центровката. Въпреки че бях правил разни белези и белязки пак я обърках. Закарах я на майстор и той я центрова.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 17 фев 2012 13:28

Центровката пък е най-елементарна. Не е необходимо да правиш белези, има си ги фабрично.
Преди да отвориш, набави си нужната информация.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”