Не пали нито на бензин, нито на газ - Драмата продължава
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не пали нито на бензин, нито на газ - Драмата продължава
колега качи я на ваг ком,но и аз като другите колеги съм сигурен че е датчик на хол,имал съм подобни случаи с голфчета,но една диагностика ще каже на 100 процента какво и е 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Cocolino написа:...
Ако е бобина, и има пукнатина никой не може да предположи кога, и как ще проникне влага. Може също така пробивa да е на място, което не можеш да видиш ей така - някъде по задния край итн. Ако сме прави, и искрата бяга, няма да работи добре и по инерция - ясно е защо. Но по-вероятно, щом се оправя с малко придърпване само, да е или влага, или датчика. Провери и дистрибуторната за конденз, пробил кабел, палеца итн.
ПП: Абе някой гледал ли е бензиновата помпа дали е наред? На газ прави ли го?

Последна промяна от snupeca на Чет 16 фев 2012 22:38, променено общо 1 път.
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
При датчик на хол не трябва ли въобще да не пали? Моята кола пали и на студен двигател и на топъл двигател - проверено.
- snupeca
- Контакти:
Cocolino написа:При датчик на хол не трябва ли въобще да не пали? Моята кола пали и на студен двигател и на топъл двигател - проверено.
Не.

Може да работи, да се прецака, пак да заработи итн.
-
- Автомобил:
- Двигател:
snupeca написа:Cocolino написа:При датчик на хол не трябва ли въобще да не пали? Моята кола пали и на студен двигател и на топъл двигател - проверено.
Не.![]()
Може да работи, да се прецака, пак да заработи итн.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
За това се иска повече инфо.Ако ще гадаем и проблема е електрически,аз залагам и на датчика,и на комутатор/бобина.Не е за пренебрегване и кабелчето към дюзата,има такъв проблем решен.Спира да подава гориво и като прилашка от вибрациите се намества.
- snupeca
- Контакти:
Колега Cocolino - намери една здрава, работеща бобина, от приятел да речем и пробвай - пък ако трябва и приятеля вземи заедно с бобината
Направи едни 15-20км и ако няма ядове, се моли датчика да не ти е насъбрал много, и да си прави т*шак с теб, и наистина да е бобината. 

- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ей това е проблема. Търся бобина за проба, но засега не мога да намеря и се налага да гадаем дали е тя или не е...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, отговаряй като те питат
1 Къде бяха мокри свещите? Вътре самите електроди или отвън при лулата.
2 От какво бяха мокри от бензин или вода?
Не съм първия, който ти задава тези два въпроса, а ти още не си отговорил.
При мерене на запалителната уредба мултицета е напълно безполезен не знам какво си мерил.

При мерене на запалителната уредба мултицета е напълно безполезен не знам какво си мерил.
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Колега, отговаряй като те питат![]()
Колеги, извинявайте.
1. Отвън бяха мокри. При лулата.
2. От вода бяха. Единствено и само от вода. Забърсани са и сега няма никакъв проблем с паленето.
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Преди време карах една двойка с 1.8 моно.
Та...имах СЪЩИЯ проблем. Ама като казвам същия...значи 1:1 ;д
Както си карах по цариградско в 3 по сред нощ с 70, каляската като НЕ НЯМА ДА ВЪРВЯ....и ела се оправяй в тъмницата. Добре че беше светло поне. Дотътрих я до шел на стартер и като отворих капака не видях нищо нередно. Първо проверих свещите разбира се-бяха добре. Капачка, палец и кабели бяха на няма и 2к километра. Останах като в не брано лозе. Светя ли и светя с фенерчето и оглеждам ли и оглеждам....докато в един прекрасен момент не забелязах къде е проблема. На буксата, на дюзата за моното имаше 4 кабелчета(ако не се лъжа)и две от тези кабелчета бяха се измъкнали от самата букса. Тоест не се бяха измъкнали а ПОЧТИ измъкнали. Когато се форсира двигателя, нали се помества малко заради тампоните и тогава дават хубав контакт двата кабела. Пуснеш ли газта...отделят се от мястото им и не подават сигнал на дюзата и колата не върви. Та пъхах едни клечки за уши (полеви условия все пак) колкото да фиксирам на място кабелчетата и на следващия ден ги запоих в къщи...
Та погледни за въпросната букса и кажи как е там положението. Дори и видимо да са наред кабелчетата - подръпни ги и виж дали не играят и да не дават хубав контакт
Искрено се надявам да е това проблема, че поне се решава за 10 мин и елементарни познания по запояване ;д
Та...имах СЪЩИЯ проблем. Ама като казвам същия...значи 1:1 ;д
Както си карах по цариградско в 3 по сред нощ с 70, каляската като НЕ НЯМА ДА ВЪРВЯ....и ела се оправяй в тъмницата. Добре че беше светло поне. Дотътрих я до шел на стартер и като отворих капака не видях нищо нередно. Първо проверих свещите разбира се-бяха добре. Капачка, палец и кабели бяха на няма и 2к километра. Останах като в не брано лозе. Светя ли и светя с фенерчето и оглеждам ли и оглеждам....докато в един прекрасен момент не забелязах къде е проблема. На буксата, на дюзата за моното имаше 4 кабелчета(ако не се лъжа)и две от тези кабелчета бяха се измъкнали от самата букса. Тоест не се бяха измъкнали а ПОЧТИ измъкнали. Когато се форсира двигателя, нали се помества малко заради тампоните и тогава дават хубав контакт двата кабела. Пуснеш ли газта...отделят се от мястото им и не подават сигнал на дюзата и колата не върви. Та пъхах едни клечки за уши (полеви условия все пак) колкото да фиксирам на място кабелчетата и на следващия ден ги запоих в къщи...
Та погледни за въпросната букса и кажи как е там положението. Дори и видимо да са наред кабелчетата - подръпни ги и виж дали не играят и да не дават хубав контакт

- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Още утре сутрин ще ги погледна. Благодаря и за тази идея.
А къде точно се намира тази дюза, че малко в момента не загрявам кои са точно тези кабели и къде е тази дюза...?
Въпреки че при мен и на празен ход си върви и докато си карам си върви - изведнъж просто всичко свършва - без значение дали е на скорост или не - и при подаване на газ на скорост придърпва и се оправя... и после като пусна от скорост си е наред... Та, идеята ми е че не знам дали наистина е идентичен проблема.
А къде точно се намира тази дюза, че малко в момента не загрявам кои са точно тези кабели и къде е тази дюза...?
Въпреки че при мен и на празен ход си върви и докато си карам си върви - изведнъж просто всичко свършва - без значение дали е на скорост или не - и при подаване на газ на скорост придърпва и се оправя... и после като пусна от скорост си е наред... Та, идеята ми е че не знам дали наистина е идентичен проблема.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
snupeca написа:ПП: Абе някой гледал ли е бензиновата помпа дали е наред? На газ прави ли го?![]()
![]()
Това провери ли го, симптомите са, че двигателя остава без гориво и после горивото отново се появява? На газ прави ли го? Копчето газ/бензин е възможно да е прецакано и да ти спира горивото в движение и после пак да го пуска. Него провери ли го?
Проблема и на двете горива ли се появява или само на едното?
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Cocolino написа:Още утре сутрин ще ги погледна. Благодаря и за тази идея.
...... Та, идеята ми е че не знам дали наистина е идентичен проблема.
Идентично може да е това, че при усукване на двигателя, някоя жичка да не дава хубав контакт там. А буксата ще я видиш като погледнеш моно-то....
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси, утре ще погледна,
Не знам дали го дава на бензин проблема. Единствено и само на газ я карах днес т.е. при газ днес се получиха тези проблеми.
Не знам дали го дава на бензин проблема. Единствено и само на газ я карах днес т.е. при газ днес се получиха тези проблеми.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”