Steels написа:plamski3 написа:Днес пак ходих на диагностика - поредната! Отново проблемът беше същия. Камшафт 00515 - датчик разпределителен вал. Проблемите които напоследък се появиха при колата е че пали при задържане на ключа в крайно положение за повече от обичайното време. Когато се движа със скорост 5-10-20км/ч и съм я пуснал на свободна да си върви, мотора спира да работи и ми светва лампата за акумулатора (загася се сама). Ниските обороти отново на моменти полудяват и играят от 500 до 1200. Когато подам газ, колата сякаш прекъсва (така се чува) - а стрелката на оборотомера първо тръгва малко надолу и после започват да се вдигат оборотите. На свободна не стига до прекъсвач да се чува тън тън тън на границата на червеното а прекъсвача идва на 5500 6000 и постоянно играе - не застава стабилно на едно място. Като я изцедя до край на 1-ва 40-45 и забива мусората на 2-ра 80-85 и пак така. Проблемите са както при загрял така и при не загрял двигател, както на газ, така и на бензин. И разхода мисля че ми е малко висок - около 10 газ смесено (80-85км извън градско и 10-15 км градско) сменям скоростите на 2000 2400 оборота, а извън града карам с 80-90 на 5-та.
Моля помогнете кой с каквото може че адски много ме дразни поведението й.
Препоръчайте ми сервиз в Бургас.И какъв да е за ел. частта или за самия двигател(към какво да е насочен сервиза)?
Благодаря!
Ми смени го тоя датчик какво чакаш тя колата си е казала какво и има. Аз имах същите симптоми разделих се с едни 170 лв и колата заспа.
Колега, сменях го и пак същото