Дискове и накладки - какви и на каква цена ?
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дискове и накладки - какви и на каква цена ?
Абсолютно! Немските инженери са профани и неграмотници, които излишно оскъпяват колите с ненужни части! 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
gudaka написа:някои хора махат кантара отзад и колата спира по добрено не знам колко е уместна тази манипулация
Прочети тази тема и сам прецени дали кантар отзад е нужен. Ако си поне малко технически грамотен ще разбереш, че неслучайно е поставен кантар (по презумпция нещо, дето е сложено от екип инженери няма как да е ненужно):
viewtopic.php?f=52&t=317248
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
javor_bg написа:За Делфи съм чувал от продавач, че накладките и дисковете им не са им най-силната страна
TRW-то си заслужава !
Делфи е фирма, която предлага всичко за автомобилите - дискове, накладки, окачване, гарнитури, и т.н. и т.н. Не е фирма специализирана в производството на определена част от колата. Текстар, Ате, Пагид, Цимермани т.н., щом сте фенове на Ауто+, си ги вземайте от там, поне ги прекупуват от официалните вносители и не са ментета.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не си купувай цимерман от Ауто+. След 2000 км и много пазене - педала вибрираше и волана не се удържаше. Вчера ходих да ги престържат на Стамболийски и Константин Величков и единия беше много крив.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
АТЕ! (за ориентир: комплект за отпред за моя размер - ~200лв.)
Втори вариант ако искаш да минеш малко по-тънко - Barum. (Това е по-бюджетния брат на ATE от същия консорциум) (Ориентир - отпред за моя размер - комплект - 160-170лв.)
Трети най-евтин вариант, но това евентуално само за отзад (поне аз не бих рискувал отпред с такива) - VAICO.
С такива съм отзад на едната кола (комплект дискове и накладки) - не мога да се оплача вече около 20 000 км и нямат никакви проблеми. Но не знам дали бих заложил на такава марка за отпред. Иначе фирмата е немска, а къде се произвеждат... можем само да се досещаме при цената.
(ориентир - отзад комплект - 70лв.)
Разбира се има и други възможности, но това са проучените и изпитаните от мен.
Втори вариант ако искаш да минеш малко по-тънко - Barum. (Това е по-бюджетния брат на ATE от същия консорциум) (Ориентир - отпред за моя размер - комплект - 160-170лв.)
Трети най-евтин вариант, но това евентуално само за отзад (поне аз не бих рискувал отпред с такива) - VAICO.
С такива съм отзад на едната кола (комплект дискове и накладки) - не мога да се оплача вече около 20 000 км и нямат никакви проблеми. Но не знам дали бих заложил на такава марка за отпред. Иначе фирмата е немска, а къде се произвеждат... можем само да се досещаме при цената.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Какво ще кажете за АТЕ накладки и дискове - Delfi ?
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Haralampi написа:АТЕ! (за ориентир: комплект за отпред за моя размер - ~200лв.)
Пасата ни мина около 30000км с масло на Вайко и смея да твърдя, че е доста добро масло и пасата го хареса...мотора му е 2.0 115 коня.
Да питам и аз...на коя марка дискове и накладки да се спра за голф 3 ГТИ 2е мотора...предни ми трябват. Не искам да се изхвърлям, карам колата предимно градско, не спирам рисково въпреки, че си и давам жега на газта...

Tъй като ми преместиха темата от този подфорум, заключиха я, и ме "посъветваха" да пиша отново тук, този път в тази тема ... да взема да се "изложа" пак
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=374481
Спирачни Дискове - Евтини или Скъпи?
Та карам си аз Джетата 2, натискам спирачката и се чува едно "прас" , гледам аз диска се счупил на две
и то не където контактува със накладките, а самото тяло на диска???
Въпросът сега е колко пари да се кихна за нови дискове?
По-високата цена гаранция ли е за по-добро качество?
Какво трябва да се гледа на новите дискове?
Освен че някой по-евтини може да се изкривят, какво друго може да не им е наред?
От един и същи метал ли се правят?
Гледам на някой пише че имали антикорозионно покритие? Колко време изкарва това покритие?
И в този ред на мисли има ли неръждаеми дискове?
Гледам някой от по-скъпите дискове са жълтиникав цвят и те ли са чугунени?
Относно цената,
Например долните дискове ги гледам в нета ги има на цена от $7 до $60 долара парчето на различните сайтове
Предполагам и родните джамбази правят същото, взимат определени дискове и си ги продават за колкото им кефне?
http://www.amazon.com/Centric-Parts-121 ... B000C02XPI
Ставали на над 60 модели коли вкл. Volkswagen, ауди и други.
Някой хора казват не си вземай Китаииски части.
Едно 90% от частите са произведени в китай така или иначе, което не означава че са лошо качество.
Говорил съм с човек който поръчва големи количества за изработка в китай, та според него китайците имат супер модерни заводи и единствената причина да има толкова много китайски боклуци на пазара е че са били поръчани с ниско качество от поръчителя.
Ако искаш да продаваш нещо на пазара за 1лв. например като сложиш печалбата на завода, транспортни разходи, печалбата на поръчителя, няколко търговеца на едро, търговеца на дребно.... това нещо за 1лв. най-вероятно са го произвели за 5-10 ст.
Проблема е че ако си купиш същото нещо за 10лв. очакваш да е 10 пъти по-добро качество, но на практика вместо 5-10ст обикновенно вкарват 15-20 ст. вместо Левче!
Така че струва ли си да се купува по-скъпото или е по-добре да си купиш 2 от по-евтините?

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=374481
Спирачни Дискове - Евтини или Скъпи?
Та карам си аз Джетата 2, натискам спирачката и се чува едно "прас" , гледам аз диска се счупил на две
и то не където контактува със накладките, а самото тяло на диска???
Въпросът сега е колко пари да се кихна за нови дискове?
По-високата цена гаранция ли е за по-добро качество?
Какво трябва да се гледа на новите дискове?
Освен че някой по-евтини може да се изкривят, какво друго може да не им е наред?
От един и същи метал ли се правят?
Гледам на някой пише че имали антикорозионно покритие? Колко време изкарва това покритие?
И в този ред на мисли има ли неръждаеми дискове?
Гледам някой от по-скъпите дискове са жълтиникав цвят и те ли са чугунени?
Относно цената,
Например долните дискове ги гледам в нета ги има на цена от $7 до $60 долара парчето на различните сайтове
Предполагам и родните джамбази правят същото, взимат определени дискове и си ги продават за колкото им кефне?
http://www.amazon.com/Centric-Parts-121 ... B000C02XPI
Ставали на над 60 модели коли вкл. Volkswagen, ауди и други.
Някой хора казват не си вземай Китаииски части.
Едно 90% от частите са произведени в китай така или иначе, което не означава че са лошо качество.
Говорил съм с човек който поръчва големи количества за изработка в китай, та според него китайците имат супер модерни заводи и единствената причина да има толкова много китайски боклуци на пазара е че са били поръчани с ниско качество от поръчителя.
Ако искаш да продаваш нещо на пазара за 1лв. например като сложиш печалбата на завода, транспортни разходи, печалбата на поръчителя, няколко търговеца на едро, търговеца на дребно.... това нещо за 1лв. най-вероятно са го произвели за 5-10 ст.
Проблема е че ако си купиш същото нещо за 10лв. очакваш да е 10 пъти по-добро качество, но на практика вместо 5-10ст обикновенно вкарват 15-20 ст. вместо Левче!
Така че струва ли си да се купува по-скъпото или е по-добре да си купиш 2 от по-евтините?

-
- Автомобил: vw golf 4 1.8 20v
- Двигател: agn 1999
Haralampi написа:АТЕ! (за ориентир: комплект за отпред за моя размер - ~200лв.)
Колеги като гледам какви цени пишете и се учудвам живея във Испания и преди 1 месец смених предни дискове и накладки.Колата е голф 4 1.8 щях да слагам drilled and grooved или надупчени и със канали на марката CALIPER 280mm .Цената на комплект дискове и накладки беше 290 евро но се отказах защото продавача ми каза че не са за всекидневно каране тъй като искат голяма темперетура за да спират или по спортно каране.Впоследствие си взех TRW комплект обикновенни вентилирани 180 евро като като цена тук са едни от евтините та ми е много интересно тези цени които пишете какво качество са .
Някой ползвал ли е ACDelco, Wagner или Brembo, кои са по-добри?
Заслужават ли си парите дисковете с антикорозионно покритие? Колко време изкарва това покритие?
Заслужават ли си парите дисковете с антикорозионно покритие? Колко време изкарва това покритие?
- stefan4o
- Контакти:
На баща ми на автомобила преди не помня колко време сложихме дискове Феродо и накладки Вагнер. Мога да кажа, че накладките са тихи и не свирят. За спирането не мога да кажа, но щом не се е оплакал значи колата си спира нормално. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
x15 написа:Някой ползвал ли е ACDelco, Wagner или Brembo, кои са по-добри?
Здравей,колега лично не съм ги ползвал посочените от теб марки,но приятели използващи дискове на брембо са по-скоро недоволни.За вагнера до колкото знам също се произвеждат от феродо просто ги лансират като по-нисък клас накладка.Ац делко доколкото знам са само пакетажна фирма и много зависи какво са пакетирали.
Преди около година на вектра б монтирах дискове на АТЕ с антикорозионно покритие,за момента все още не е паднало и по самите дискове няма никаква ръжда,в комбинация с накладки АТЕ ефекта е уникален без скърцане,без тресене много доволен.На голфчето от около 20 000 отпред с дискове и накладки трв също много доволен.
ПП.За спирачна система не се прави компромис,с калпави спирачки рискуваш освен своята сигурност и тази на останалите участници в движението.
- stefan4o
- Контакти:
lubo_bubaka написа:За вагнера до колкото знам също се произвеждат от феродо просто ги лансират като по-нисък клас накладка.
Не знам как ги лансират, но цената им беше, колкото на Феродо Премиер, просто в момента нямаха и взехме на Вагнер. Или поне такава е информацията, която получих по телефона от колега от форума, който ми ги взе с отстъпка тогава (имам някакъв бегъл спомен, че за предните дискове дадохме около 40 лева с отстъпката, а за накладките около 50 или 60 лева - общата сума за предни и задни накладки + два предни диска беше 160лв.).

Последна промяна от stefan4o на Чет 28 мар 2013 19:32, променено общо 1 път.
Ако от всяка марка има качествени и ментаци,
въпросът е могат ли визуално да се познаят кои са хубави и кои не?
Гледам основно са 4 цвята:
- бяло-сивкав стоманен цвят,
- тъмно - сивкав стоманен цвят,
- жълтиникаво - зеленикав,
- синкав цвят
( Gray Iron, Iron Alloy, High Carbon Alloy, и др. Говорим за добавки в метала, не за покритие което пада при първото спиране)
Освен добавките/цвета какво друго може да им се познае визуално?

http://ecx.images-amazon.com/images/I/71XOHdGdiML._SL1500_.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51aZRw3RrWL._SL1000_.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51YS-FsFdaL.jpg
въпросът е могат ли визуално да се познаят кои са хубави и кои не?
Гледам основно са 4 цвята:
- бяло-сивкав стоманен цвят,
- тъмно - сивкав стоманен цвят,
- жълтиникаво - зеленикав,
- синкав цвят
( Gray Iron, Iron Alloy, High Carbon Alloy, и др. Говорим за добавки в метала, не за покритие което пада при първото спиране)
Освен добавките/цвета какво друго може да им се познае визуално?

http://ecx.images-amazon.com/images/I/71XOHdGdiML._SL1500_.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51aZRw3RrWL._SL1000_.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51YS-FsFdaL.jpg
- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
От месец някъде съм с накладки Wagner и съм доволен. Не свирят/скърцат и си легнаха по диска доста бързо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”