сегменти или гумички на клапаните на Vento 1.8 abs

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Re: сегменти или гумички на клапаните на Vento 1.8 abs

Мнениеот Cern Swiss » Пон 12 мар 2012 0:53

Е баш тез ги пипал само с лява ръка зад гърба, докато с дясната играел шах със затворени очи по памет. 3 минути е времето с кафенцето и цигарката.
А ти
muns61 написа:Карбуратор виждал ли си? Знаеш ли какво е поплавкова камера, поплавък, клапан?
Кат нИ сИ - ай сглобявай си там ретро антиките Ви ейГХТ и си мълчИ!

Ай стига офф, че и да ни накажат ни е малко вече, аз си лягам - гут найт специалисти! Леко с жигльорите само!

По темата - за гумички е, една циганка ми гледа на ръка и така каза.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Чет 15 мар 2012 13:23

Вие пък ще се изпотрепите за едно масло, ега ти дънданията за няма нищо.
Ако гори масло - ще пуши кат за световно сиво бял пушек. Дали от гумички, водачи или сегменти - все тая - ще пуши. А дали не прави локва масло отдолу, т.е. да е прецакан някои семеринг или гарнитура на картера?Ако не, отиваме към вече споменатите.1Л масло разход / 10 000км е допустимо но не и задължително.
Над 1л си е проблем.Този мотор АВS 1,8 си е железен и трябват бая усилия да го скапеш. На първо място сменям гумички, ама не от битака. Почиствам и вентилацията на картера, щото си е много, ама много важно. Слагам хубаво масълце и гледам какво става.Ако продължава горенето на масло, свалям главата, сменям водачи + клапани + гумички, щото тия вече ще се наранят. И поглеждам какво става в цилиндрите и наи вече ключа на сегментите, т.е. дали има износване на цилиндри и сегменти.
От там нататък решението си е твое......

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 15 мар 2012 14:34

Вижте сега колеги....написаха се куп безсмислени неща.Като 8 годишен собственик на вече 19 г 1.8 ABS,чиято кола не само не се скапва, а върви все по-добре нека ви кажа какво съм патил.
Смяна САМО на гумички...2-кратни опити-ефект до 10 000 км ...Без смяна на водачи този ДВГ,ако е над 250 000 км няма как да мине.А щом се сваля глава за смяна на водачи се прави и цялостно обслужване-знаете за какво иде реч.Сегментите не са проблем за този ДВГ...

Потребителски аватар
vento_abs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento_abs » Пон 22 окт 2012 18:29

накратко какво направих:смених гумички на клапаните,но свалих главата и препаснах и изчистих от нагар клапаните.водачите са без никакво износване,сегментите са в нормите.сложих и тънко масло 10/40 и ще навивам километри за да видя дали са гумички или ще се окажат маслени сегменти...

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Пон 22 окт 2012 19:22

Cern Swiss написа:В книжката пише до 1л на 1000км, което винаги ме е изумявало. :shock Ако трябва, да го сканирам?
Според мен на стар мотор 2л на 8.000км е приемливо, естествено след ревизията трябва да падне под 1л.

Ако на 1000 км се долива 1 л,то по съшата логика на 10 000 км 10 литра масло? :screwy де Илия на кирия???Докато дойде време за смяна то ще е сменено 3 пъти :bishop

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”