GOLF 3 тресе здраво

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF 3 тресе здраво

Мнениеот overapac » Чет 10 май 2012 16:02

смени гумите,гумаджията и отиди на друго място да ти направят баланс heavy metal zork

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mastersvn » Чет 10 май 2012 17:29

събота мисля да сменя ляв лагер главина.да станат с десният нови.и в този момент да видим и каре.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 10 май 2012 22:06

Колега, направи си правилна диагностика, стига се лута и харчи грешни пари и то без никакъв резултат. По-горе посочих как да си провериш и левия лагер. Само при луфт (дори много малък луфт, между натисната-отпусната спирачка), можеш да смениш лагера. Лагера на практика не трябва да дава луфт (да се усеща "на ръка"), провери го сам с помощник (само за натискане на спирачката). При заминал лагер, новия гледай да не е някоя евтинийка, добрите струват поне 50 лв. Мисля, че оригинални са SKF (при мен бе така). Провери и лагера отдясно (нищо че е нов). Лагерите са най-важния елемент за гасене на вибрации, ако са заминали могат да възникнат...ужасни работи.
Ако лагерите са здрави, проблема ще търсим вече в други движещи елементи: полуоска, гуми-джанти, спирачен диск. Според мен, пак казвам, първо започни от лагера...

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mastersvn » Пон 14 май 2012 7:29

благодаря на всички колеги.колата се пооправи но има малко да се изпипа.махнах балансиращият тампон и корекция на реглажа.който според компютрите беше наред,а при майстор от старата школа не-беше.и макар със старата апаратура която излезе точна стана много добре и управлението.остава само ляв лагер да сменя който няма признаци (луфт или тракане)но ме съмнява за един шум който е май от него.само да спестим малко стотинки.

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Пон 14 май 2012 23:00

На мен ми го правеше същото от преден маслен тампон :beer

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mastersvn » Сря 16 май 2012 16:15