Ритане на педала на ГАЗТА РЕШЕНО - добра регулировка...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Пет 09 фев 2007 20:16

Четох и се смеех,но и мен ме изрита,значи по баир,стрелката на обортомера влиза в червеното и тогава сменям скоростите и на 2-ра и на 3-та и 4-та ме изрита....

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 09 фев 2007 23:10

Hertz написа:
IvoG написа:
vw16v написа:Не е нормално колега,от степ мотора се получава това,ще почнат и да ти играят оборотите ,ако вече на играят.При мен на същия модел Г3 1.6 ABU го имаше това и изчезна след смяна на степ мотора и сега си е ок.

И аз така мисля че е от стъпковото. На мен ми го прави на газ между 2400 и 3000 на всички предавки, а на бензин го прави само на 5-та скорост в тези обороти.
Колко пари е моторчето?

И мен ме интересува Колко пари е моторчето?, че явно и аз страдам от тая болежка :roll:

40 лв втора ръка и ти го проверяват на място дали е читаво! Може да се намери и за по-малко.Гледай да е по-чистичко...значи е седяло по-малко на мотора...

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Пет 09 фев 2007 23:23

А колеги от какво може да е това - при загрял мотор - 850-900 об като седи на место и натисна педала на спирачката до долу яко и ми спадат оборотите за секунда две и после пак се оправят ако помпам педала се менят :shock мененето е същото и като натисна бутона за нагряване на задния джам или за прозорците - акумулатора е нов .....какво може да е да не зарежда добре алтернатора или...моля помогнете - не е толко фатално ама ме дразни

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 09 фев 2007 23:26

По скоро помпа на ABS или вакуум, ако няма АБС-че
Ама май пак генератор, де! Или просто заради ниските обороти...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 09 фев 2007 23:27

vwg3 написа:А колеги от какво може да е това - при загрял мотор - 850-900 об като седи на место и натисна педала на спирачката до долу яко и ми спадат оборотите за секунда две и после пак се оправят ако помпам педала се менят :shock мененето е същото и като натисна бутона за нагряване на задния джам или за прозорците - акумулатора е нов .....какво може да е да не зарежда добре алтернатора или...моля помогнете - не е толко фатално ама ме дразни

Това са напълно нормални реакции на мотора.Всичко е наред :wink: .
като включиш голя консуматор на точец се натоварва повече алтернатора,през шайбата и ремъка товари коляновия вал = оборотите малко спадат;компотчето се усеща в следващия момент,пуска повече тунджа през моноинжекцията и оборотите се нормализират.
А като помпиш спирачката,натоварваш двигателя,чрез сервото + алтернатора със стоповете.Ефектът е още по-комплексен :D
Всичко е наред,карай си колата!

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Пет 09 фев 2007 23:34

Да де ама това със спирачката го прави от 1 -2 седмици - преди Не ! за нагревателя и джамовете - предполагах че е нормално - прави ми впечатление че като загрее оборотите падат малко под 900 - даже към 800 данеби нещо центровката да е избегала - ама от какво ?

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Съб 10 фев 2007 0:30

педала рита на газ да, тва е защото като си на газ дюзата се гасис реле, това прави грешка в компа, ламбда сондата също прави грешка, той влиза в авариен режим и няма cutoff на бензина. по принцип инжекционите когато са на скорост по инерция имат кът офф и харчат почти 0/100, обаче като са в авариен режим не работи кътофф-а и тъпия компютър на монопръчката набива газ...от там идва и по-големия разход на газ в сравнение с бензин на повечето коли...ако се сложи газов инжекцион с ламбда контрол/емулатор няма да ти рита и респективно да подава гориво като си по инерция :D а пък за потъването като дадеш контакт съвсем нормално е, това е като смукач, така са моноинжекционите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”