Цялата кола трепери след 120км/ч Г4
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Re: Цялата кола трепери след 120км/ч Г4
Защото нямаш чувство за хумор!
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имам същият проблем.
При скорост от 120 км. до 140 км. волана трепери ще ми счупи ръцете.
Ходих на 4 гумаджии всичките ми правиха банс и проверка на гумите няма проблеми.
Колата е минала оглед на предницата няма проблеми.
Дисковете са нови на 1 седмица (не трепери при спиране).
Тампона на двигателя е здрав.
При първият гумаджия се оказа, че колата има спукана лява гума оправиха я но преди това колата не беше
карана около 1 месец.
Т.е. седяла на място с спусната гума на 1 атмосфера, дали това може да е изкривила гумата и да не се вижда при баланса?
Вече не незнам какво да правя и какво да проверявам. Тази събота, ще сменям само за проба задните гуми с предните.
При скорост от 120 км. до 140 км. волана трепери ще ми счупи ръцете.
Ходих на 4 гумаджии всичките ми правиха банс и проверка на гумите няма проблеми.
Колата е минала оглед на предницата няма проблеми.
Дисковете са нови на 1 седмица (не трепери при спиране).
Тампона на двигателя е здрав.
При първият гумаджия се оказа, че колата има спукана лява гума оправиха я но преди това колата не беше
карана около 1 месец.
Т.е. седяла на място с спусната гума на 1 атмосфера, дали това може да е изкривила гумата и да не се вижда при баланса?

Вече не незнам какво да правя и какво да проверявам. Тази събота, ще сменям само за проба задните гуми с предните.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
При мен до известна степен се оправи проблема след като смених 2-те предни гуми, сега пак го има но е по-слабо и интересното е че както си трепери и спира, след известно време пак започва и това ме узадачава
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Sashko_Trg написа:При мен до известна степен се оправи проблема след като смених 2-те предни гуми, сега пак го има но е по-слабо и интересното е че както си трепери и спира, след известно време пак започва и това ме узадачава
И при мен при някой смени на гуми се оправя, после пак се появява и тн. От свалянето и качването се влияе, а не от самите гуми и джанти. Един път чистих дисковете и главините с шкурка където лягат и се оправи за доста време, но може да е било и съвпадение.

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Има голяма вероятност да е от джантите защото са криви, като сменях гумите им сложиха по 60 гр. баланси. Не съм ходил да ги изправям защото то няма за кога вече, дойде време за зимните гуми, догодина вече ще видим тогава ще ги дам и 4-те за изправяне.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”