my heart iS iCe написа:azrod написа:my heart iS iCe написа: ако не ти пуска перката за охлаждане сменяй термостата!
Що за глупости говорите като не ви е ясно ?! Какво общо има сега като си кара и не му пуска перката с термостата ???
Точно термостата трябва да отвори 2-рия кръг и топлвата вода/антифриз да отиде до датчика на радиатора и да пусне перката да се охлади! Ако не му работи термостата, няма да пусне перката, съответно няма да отвори 2-ри кръг и след това или ще изхвърли антифриза/водата през казанчето, или ще скъса някой маркуч и ще роди!
А какво ти е толкова смешно не разбрах!Яво за тебе всички термостати които не държат стрелката постоянно на 90 градуса са за смяна, ма какво споря с тебе, все едно да пикая срещу вятъра!
Пак пишеш без да четеш и мислиш! Ако термостата му не отваря след колко време ще хвърли водата ?
boro7777777 написа:Колеги,сутринта засякох колко и трябва да тръгне парното.Е парното тръгна да духа топло след 300-350 метра.На изминат половин километър, колата вече духаше сравнително топло.А за да достигне стрелката 90 градуса и трябваха около 5 километра път.
...
Това според теб на затворен термостат ли е?
my heart iS iCe написа:А какво ти е толкова смешно не разбрах!Яво за тебе всички термостати които не държат стрелката постоянно на 90 градуса са за смяна, ма какво споря с тебе, все едно да пикая срещу вятъра!
И явно пак не четеш, че съм писал
azrod написа: около 90-то градуса.
Не елиминираме възможността да блокира затворен термостата, просто ако го направи ще е много, много очевидно, че точно той прави проблеми!
А има и други причини да не му тръгне перката :
- датчик
- окабеляване
- бушони
- калпаво моторче с изгоряла първа степен
При всичките тези случаи ли термостата му е за смяна ? И с право не можеш да спориш с мен, защото аз говоря от натрупан личен опит, а ти не знам от какви теоретически или практически случаи изхождаш...
Форумът е сила, но все пак нека се стараем да даваме максимално точни съвети на хората, които питат, а не да ги пращаме за зелен хайвер!