Проблем с маслото на двигателя на Голф 4 , 1.6 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
didich
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с маслото на двигателя на Голф 4 , 1.6 ?

Мнениеот didich » Чет 16 авг 2012 20:46

rokera671 написа:Много оплаквания от тия мотори!!Като си търсих кола даже не съм ги поглеждал.Едно приятелче я взе ,почти като нова и пак му създаде доста проблеми.Е неговата беше 1,4!

Има оплаквания, защото господата жабари /ако е италинка/ сменят масло веднъж на 80-100 000км, нормално гумички и сегменти да дадът фира.
Същата работа се случи и при мен, взехме колата 2008 г. за жената, караше я и харчеше масло, в един момент почна да харчи по 1л/1000км искам не иска трябваше да се отвори ... няма да ти казвам какво беше вътре в мотора, направо на грес ... след като дадох над 1000лв за хубави части и след 10-15л бензин за промивка на целия двигател, колата сега мърка и не бара никакво масло, като си в купето мотора не се чува как работи и ще съм спокоен, че с навременно и качествено обслужване тая кола ще навърти още доста километри с тоя мотор 1,6 АКЛ.
тЪ на темата, при мен компресия си имаше почти заводска, но като се свалиха буталата маслените сегменти направо бяха потънали в каналите на буталата, сиреч нищо не вършеха, спечени и изгорели до ента степен, то и за това харчеше толко масло.
Стискай палци тоя преди теб, който е карал колата да я е обслужвал на време и да не е пестил пари за да може да се разминеш само с гумички, защото другото изваждане е по голямо, но в крайна сметка всичко се прави :wink:

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tokaii » Пет 17 авг 2012 7:59

колега и аз съм със същият мотор и имах подобен разход на масло.смених първо гумичките които наистина бяха доста спечени,но горенето на масло не се оправи.чак като смених сегменти вече не доливам.маслените бяха запекли яко.успех

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пет 17 авг 2012 9:16

Ако са маслени сегненти може да се опита с газ за горене в цилиндрите та да се отпуснат ако е възможно, газта разтваря нагара и ако работата не е много зле смяната на сегменти се отлага за няколко години. Но като гледам на АКЛ къде са свещите, май трябва да се махат всм колектори за да се сипе газ. Ако някой знае по лесен вариант да сподели. Благодаря!

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tokaii » Пет 17 авг 2012 15:38

пробвахме го на колата на мой приятел това с промиването с газ,не е проблем да се свалят колекторите,нищо сложно не е,но само ни остана занимавката,ефекта беше нулев.явно на този двигател точно тези сигменти са слабо място и си иска нови,след определен пробег

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 17 авг 2012 17:52

Не се свалят колекторите, за да се развият свещите. Само сипване на газ за горене няма да реши проблема, профилактиката на запекли сегменти включва ред операции и химикали. Поразтърсете се и си размърдайте мозъците с какво може да се разтвори нагар и как да се махне от каналите!

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tokaii » Пет 17 авг 2012 20:36

сигурно си прав колега,че не сме го направили както трябва,обаче много се съмнявам с каквито и да е химикали да се върне към живот сегмент който е на 300 000 хиляди километра и то на модел на който това е масов проблем,мое мнение

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Съб 18 авг 2012 12:56

И моя почна да гори масло (Mobil-1 5W40, пред това беше с 10W40).

Точно преди година смених гумичките на клапаните- ефекта е нулев със същото масло.

Остава да пробвам химиите за спекли сегменти.

Намерих това описание, мисля да го пробвам в най скоро време (на смяна на маслото):
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=31740
http://www.vwclub.org.ua/modules/news/article.php?storyid=25
Първо ще ливна една добавка към маслото за измиване: http://redex.com.ua/ru/products_RENF1.htm.
После ще атакувам сегментите с http://redex.com.ua/ru/products_RDX09-12.htm по гореописаната процедура.
Карам малко, точа старото масло, наливам новото 10W40, и започвам да следя щеката.

Според Вас, има ли опасност от задръстване на цедката на маслената помпа?

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Съб 18 авг 2012 15:23

Мрежата на цедката е като тази на дебитомера, според мен няма да се задръсти.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 18 авг 2012 17:35

tonyM написа:?

Защо не пробваш да смениш маслото с друга марка?И 5W40 е прекалено тънко за 13+ годишна кола на незнайно много километри според мен!

Потребителски аватар
radiboi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radiboi » Нед 19 авг 2012 20:24

Здравейте , колеги !
Току що открих ,че на тубата на маслото ми пише "РЕПСОЛ 10W40-СИНТЕТИК ТЕХНОЛОДЖИ".
Това пълна синтетика ли е или полусинтетика ?
Ако е пълна синтетика ,значи от това го е горяла.

Потребителски аватар
trolas
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL 1998

Мнениеот trolas » Нед 19 авг 2012 22:03

Това със пълнене на цилиндрите със газ и при мен не помогна (също италианка AKL мотор). Въпреки че нямам никакво износване на цилиндрите явно беше прегрявана и разхода на масло беше 600 мл на 800 км. последно като го видях, след което почна да цапа свещи и при отваряне се установи че вътре е полепнала някаква адска мизерия по главата и по всичко, където е могло и имаше запушени канали. След смяна на сегменти (бяха изтънели) и гумички сега всичко е наред и дори звука е различен а маслото си стои на едно ниво, но операцията излезе около 700 лв като се има предвид че не съм купувал евтини части. Извода който си правя е един Никога повече ИТАЛИАНКА. :banghead: :dummy:
Дано да минеш само с гумички колега и пиши какво е станало.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 19 авг 2012 22:18

radiboi написа:Здравейте , колеги !
Току що открих ,че на тубата на маслото ми пише "РЕПСОЛ 10W40-СИНТЕТИК ТЕХНОЛОДЖИ".
Това пълна синтетика ли е или полусинтетика ?
Ако е пълна синтетика ,значи от това го е горяла.

Полу синтетика е!И не от това го е горяла.Имаш проблеми с мотора.

Потребителски аватар
radiboi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radiboi » Пон 20 авг 2012 11:49

Добре ще пиша какво е станало.

Потребителски аватар
radiboi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radiboi » Вто 21 авг 2012 17:11

Здравейте!
Днес , след като откарах колата на майстор се оказа ,че имам теч от капака на главата.
След установеното каза ,че според него проблема с намаленото ниво на маслото е от там ,а не го гори.
Демек за тези 1000 км. не го е изгоряла ,а го е изхвърлила от там. Става въпрос за 300-400 грама масло.
п.п. Дано да е прав.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 21 авг 2012 17:39

radiboi написа:Здравейте!
Днес , след като откарах колата на майстор се оказа ,че имам теч от капака на главата.
След установеното каза ,че според него проблема с намаленото ниво на маслото е от там ,а не го гори.
Демек за тези 1000 км. не го е изгоряла ,а го е изхвърлила от там. Става въпрос за 300-400 грама масло.
п.п. Дано да е прав.

Много е за теч от капака ,но дано наистина излезе прав.И аз съм имал теч ама чак толкова никога не съм доливал.Форда ми като го спирах винаги правеше петно ,той си течеше от семерингата на коляновия вал обаче повече от 1л -1,5л никога не съм доливал ,за 10 000км.Тъй ,че се съмнявам ама дано мине с гарнитура.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”