Здравейте!
Включвам се в тази тема, защото имам абсолютно същия проблем.
Случва се само на празен ход, когато двигателя е студен. Когато отпусна съединителя докрай, започва да се чува шум, който е в резонанс с работата на двигателя. Дори леко да натисна амбреажа, шумът изчезва, след това ако отпусна рязко педала започва да се чува отново, но ако го отпусна плавно, звукът не се появява повече. Веднъж потегли ли колата, дори за половин метър, шуменето не се появява повече.
Един познат изказа версия, че това може да е от самото жило на съединителя - има ли вероятност наистина да е така?
Благодаря предварително за мненията Ви!

шум на място при отпуснат съединител ?
- emils
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с подобен проблем съм и аз - шум на място при отпуснат съединител, доста силен шум при потегляне на 1-ва, малко по-слаб при движение на 2-ра, а на 3-та и 4-та почти изчезва, но все пак го има. смених кутията преди около 25 000 км и от самото начало е така. слагах добавки към маслото, ама ефекта е нулев. колата е поло 1043 куб.см.мотор HZ, 1988 г. (кутията не я знам точно каква е)
всъщност какви са рисковете от каране на кутия в такова състояние?
всъщност какви са рисковете от каране на кутия в такова състояние?
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, сигурно е от съединителя. Подобен проблем имах на предишната си кола - Форд Орион. Проблемът беше с подобно описание на твоя, дори ми падаха оборотите. Изказа се предположение, че съединителят не отделя както трябва и един вид се опитва сама да потегли. Предполагам, че се касае за подобно нещо. Иди да я прегледат, но ако е това и не те дразни препоръчвам да не го бараш... нали знаеш, което се пипне, пипнато си остава. Но определено я заведи на доктор!
Успех
Успех

- emils
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mania написа:.............. че съединителят не отделя както трябва и един вид се опитва сама да потегли. Предполагам, че се касае за подобно нещо. ................
Успех
абсолютно за същото говорим. това се получава на изключена скорост. какъв лек има за тази болежка?
при служ форд го има същото явление, но не толкова драстично, а преди 15 000 км. му смених пълен комплект съединител.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”