:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

шум на място при отпуснат съединител ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
n3bu1a
Автомобил:
Двигател:

Пасат 1.9ТДИ 94г. същият проблем

Мнениеот n3bu1a » Вто 06 фев 2007 4:03

Здравейте!

Включвам се в тази тема, защото имам абсолютно същия проблем.
Случва се само на празен ход, когато двигателя е студен. Когато отпусна съединителя докрай, започва да се чува шум, който е в резонанс с работата на двигателя. Дори леко да натисна амбреажа, шумът изчезва, след това ако отпусна рязко педала започва да се чува отново, но ако го отпусна плавно, звукът не се появява повече. Веднъж потегли ли колата, дори за половин метър, шуменето не се появява повече.
Един познат изказа версия, че това може да е от самото жило на съединителя - има ли вероятност наистина да е така?

Благодаря предварително за мненията Ви!

Потребителски аватар
Stiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiv » Вто 06 фев 2007 11:14

Такъв шум се чува когато има разбит лагер на първичния вал.Апроблемите със скоростите са от синхронизатори.Един съвет от мен, ремонтирай твоята кутия.Аз сложих исвалих 3кутии втора употреба и трите бяха по зле от моята, накрая ремонтирах моята и карам вече 2 години.

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Вто 06 фев 2007 14:54

с подобен проблем съм и аз - шум на място при отпуснат съединител, доста силен шум при потегляне на 1-ва, малко по-слаб при движение на 2-ра, а на 3-та и 4-та почти изчезва, но все пак го има. смених кутията преди около 25 000 км и от самото начало е така. слагах добавки към маслото, ама ефекта е нулев. колата е поло 1043 куб.см.мотор HZ, 1988 г. (кутията не я знам точно каква е)
всъщност какви са рисковете от каране на кутия в такова състояние?

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Вто 06 фев 2007 16:06

колега от опит ти казвам че е лагер на 1-я вал на скоростната кутия[/quote]

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Вто 06 фев 2007 20:06

Айде и аз със абсолютно същия проблем !
Няма ли някой спец да ни светне кво става? Аз сменях съединител преди година но без аксиален лагер - щото бил здрав според майстора - ама сега да е да му ...... Атук се изказа и мнение че моя тип двигатели нямат лагери - и кво праим сега? :shock

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 06 фев 2007 21:50

Колега, сигурно е от съединителя. Подобен проблем имах на предишната си кола - Форд Орион. Проблемът беше с подобно описание на твоя, дори ми падаха оборотите. Изказа се предположение, че съединителят не отделя както трябва и един вид се опитва сама да потегли. Предполагам, че се касае за подобно нещо. Иди да я прегледат, но ако е това и не те дразни препоръчвам да не го бараш... нали знаеш, което се пипне, пипнато си остава. Но определено я заведи на доктор!
Успех 8)

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Сря 07 фев 2007 10:39

mania написа:.............. че съединителят не отделя както трябва и един вид се опитва сама да потегли. Предполагам, че се касае за подобно нещо. ................
Успех 8)

абсолютно за същото говорим. това се получава на изключена скорост. какъв лек има за тази болежка?
при служ форд го има същото явление, но не толкова драстично, а преди 15 000 км. му смених пълен комплект съединител.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”