Голф 4 запитване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Re: Голф 4 запитване

Мнениеот Ицку® » Вто 05 фев 2013 22:34

За извънградско съм съгласен, че може да се постигне разход от 6 литра на 100км.Но градско под 10л/100км е доста трудно,ежедневен под 9л/100км е просто мечта.

bru7al
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bru7al » Вто 05 фев 2013 23:39

Колега и аз много се чудих кой екземпляр на Гого да си подкарам и реших - Детската ми мечта 1.8Т :) Като искаш да върви - натискаш и върви, като искаш икономия и нисък разход - не натискаш, но знаеш че имаш едни 150/180 кончета (стокови), които чакат да кажеш ''Диий'' и можеш да разчиташ на тях :icon_smile
Въпрос на личен избор и вкус :love.vw
Успех с избора и чакаме да се похвалиш с машината :th_up

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Сря 06 фев 2013 0:06

принципно като давате мнения бъдете обективни и не си хвалете собствените коли. Иначе няма смисъл... :no-no7

по темата Карам г4 АКЛ:

недостатък който отчитам е късата скоростна кутия -> на 5-та 100 км/ч.=3000 rpm. Не е много приятно - почва да шуми и да се усещат вибрациите от двигателя. Иначе двигателя си дърпа купето без проблем.

разхода: от скоро съм с ГИ: по магистрала скорост от около 120 км/ч. последно я засякох 8.9 l/100km.

Обслужването общо взето не е скъпо. Двигателя е здрав. Ако издухан обаче ще имаш проблеми. Това важи за всички, не само за АКЛ-а.

Проблем при всички Г4 за които да внимаваш: 1. ел.стъклата - водачите са пластмасови и се чупят. ремонта им е към 50-60 лв.; 2. Микроключетата на вратите - много рядко всички работят. Има и още ама ся на прима виста не се сещам. Някой може да допълни. Общо взето това е... Успех с избора! :th_up

acess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот acess » Сря 06 фев 2013 9:00

Мерси за саветите а от човек ли е по-добре да си зема колата или от автокъща,в автокъщите съм чувал че много лъжат и добавки слагат за момента само :).

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Сря 06 фев 2013 10:19

От човек ще спестиш еко такса, туко виж някой друг данък. Няма да се разправяш в КАТ.
Моето мнение като човек каращ 1.8T. Ако искаш кола лесна за поддръжка и ЕВЕНТУАЛНО да не се дават много пари по нея. 1.8 125коня, няма турбо, което все пак си е някакъв огромен + , но и - в даден момент. Относно 125 коня да знаеш, че като цяло спират да се произвеждат 2000 година, затова нямат това малкото червено дисплейче на таблото(или CAN с две думи).
Ако искаш динамика и вървеж и може да отделяш с една две идеи повече пари за колата, си вземи 1.8T спокойно. Наистина подръжката НЕ му е мега скъпа.
Относно разхода пак се почва. Колеги искате ли да ви покажа градски разход от 8-9 на 100 в София. Преди да почнете да ме псувате, аз съм от крайните квартали на София и предвижването ми е почти извънградско на моменти кажи речи. Това с разхода е една дъвкана тема. Гарантирам ти едно "Харчи колкото му сипеш" :mhihi . В задръстването на стадиона и университета аз лично съм засичал 11 на 100.
Поздрави и дано съм бил полезен.

spiral_tech
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spiral_tech » Сря 06 фев 2013 10:34

1.8т си вземи...това,че турбото се чупи е ако незнаеш как да караш турбо коли..неможе да мачкаш педала постоянно и да не искаш да избуши.На мен разход ми дава точно 9.9градско...7 изъвн до 120...и това е засичано на пълен резервоар не по бордови..а за кефа ти е ясно просто като и сложиш чип става перфектно..иначе 1.8 ,1.6 са мъртви магарета и пак ще харчи същото та и повече..дизелите освен 131 коня другите пак са мъртъвци неземни...а и там вече подръжката е по-скъпа..а и нафтата е много кофти в България

Потребителски аватар
mitko kabelcheto
Автомобил:
Двигател:

Re: Запитване за Голф 4

Мнениеот mitko kabelcheto » Сря 21 авг 2013 20:23

Още по-добре R32.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”