въпрос за харченето на голф 3 1.4 ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Dimitrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dimitrix » Съб 03 мар 2007 23:20

пич гледаи на мен лично доста често ми се налага да карам колата ми на къси разстояния и като стигна още не е загряла
моита е 1.8 и като загрее в града ми дава към 10-11
ама както казах доста я карам на растояния 3-4 км примерно макс и тя е на смукач та ми отчита некви разходи към 13-14 ама според мен си е нормално
а за 1.4 едно приятелче му харчи 9 и вика гори ми колкото твоита само дето като и дам гас не върви толко
за това ако си искал икономе трябваше да дадеш още 1000 лв и да си вземеш TDI доста прилично върви а като стигне 7 разход щеше да плачеш :roll:

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Нед 04 мар 2007 19:02

buFka написа:
IVD написа:Ако караш предимно на газ не ти трябва да я сменяш! Имам впредвид само палиш на бензин и после газ :lol:

Абе хубаво е да позагрее и тогава да смениш....да отлепи примерно стрелката и тогава. Аз сменям около 70 градуса като стигне....

според мен не е задължително да чакаш до 70 градуса.....веднага щом отлепи стрелката и можеш да минаваш на газ.....въпросът е да не минава газ през студен или замръзнал изпарител.....

Потребителски аватар
koliog
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koliog » Съб 10 мар 2007 19:55

Смених си ламбда сондата и сега количката си е екстра, даде ми 5.2 бензин на извънградско като не съм карал под 120км/ч, също така ми смъкна и на градско. Все пак благодаря на пичовете със двигатели 1.8 и 2.0 за глупостите които ми писаха (че харчи колкото техните). Защо тогава VW са създали по-малките двигатели (загатка)?

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Съб 10 мар 2007 19:58

Браво колега, разхода ти е супер :) И моя се върти там някаде, айде с здраве и дано нямаш повече ядове :)

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Съб 10 мар 2007 20:14

само искам да попитам без ваобште да се заяждам как колегата Динко изкара разход 6.5 на газ :?: :?: :?: Странна работа

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 10 мар 2007 21:11

slavcata написа:само искам да попитам без ваобште да се заяждам как колегата Динко изкара разход 6.5 на газ :?: :?: :?: Странна работа

Сигурно с подобен стил на каран като моя, с който докарах разхода до 6.7 газ на 100 км...

koliog, зависи от стила на каране, при агресивен стил ще харчи поече отколкото 1.8 или 2.0...

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Съб 10 мар 2007 21:20

7 газ сам сагласен,но под 7 незнам.То много зависи и как се кара де както и ти казваш,но за да ти гори под 7 газ или караш яко по инерция или и аз незнам :shock 6.5 газ идва някаде кам 4 бензин.Аз мисля,че полото трудно постига тези стоиности

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 10 мар 2007 22:20

IVD написа:
bbaev написа:
petev написа: Всеки си избира как да кара.....Добрите шофьори въобше не поглеждат скоростомера,а карат само по обороти-това е далеч по-важно!Никога не бих си купил кола без оборотомер...ще се чувствам като сляп.....

така е бате, а още по-добрите шофьори, като мен, се ориентират само по звука на двигателя/реакцията на педала на газта/изражението на пътника до теб... :lol: :lol:

това е шега, разбира се, аз съм сравнително млад шофьор, макар че имам книжка от 10 години. :roll:

но наистина, карал съм и кола с оборотомер - въобще не обръщам внимание в какви обороти съм, двигателя ми го говори... дори и музиката да е на 6 - усеща си се... навик...

така е !Аз също много внимателно си слушам колата и това ми помага своевременно да откривам нередности-още повече че имам много добър слух пък и с него работя основно-просто такъв ми е занаята!
Но оборотомера е незаменим защото все пак позволява прецизно каране в оборотите на максималния въртящ момент-само не ме убеждавайте ,че по слух може да се определят 2700 об(където е максималния вътрящ момент на 1.8 ABS).От това се печелят най-малко две неща:
1.Караш икономично
2.Пазиш двигателя е трансимисията.

Това е истината: да можеш да чуваш когато кола ти пее :lol:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 10 мар 2007 22:38

slavcata написа:7 газ сам сагласен,но под 7 незнам.То много зависи и как се кара де както и ти казваш,но за да ти гори под 7 газ или караш яко по инерция или и аз незнам :shock 6.5 газ идва някаде кам 4 бензин.Аз мисля,че полото трудно постига тези стоиности

6.5 газ са 5.41 бензин....слагам пиблизително 20% качване на разхода при газ (а може и по малко да е). Сега отвори книжката и виж при 90 км/ч кви данни ти дава ;) при мен пише 5.7 литра бензин....смятам, че всичко е нормата. Зависи от натоварването в колата, от гумите, от времето, от вятъра и прочие и прочие...да не мислиш, че тоя разход съм го постигал при 140 км/ч с 3-ма човека в колата mhihi

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Съб 10 мар 2007 22:48

slavcata написа:7 газ сам сагласен,но под 7 незнам.То много зависи и как се кара де както и ти казваш,но за да ти гори под 7 газ или караш яко по инерция или и аз незнам :shock 6.5 газ идва някаде кам 4 бензин.Аз мисля,че полото трудно постига тези стоиности

Бате, страшно много зависи от номера на обувката на шофера :D Моита каручка градско дава от 8 до 14 газ на 100. извънградско ми е падал разхода малко под 7

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Нед 11 мар 2007 5:30

много си прав колега.....а аз мисля че която и да е кола трудно ще достигне тези стойности.....а 7/100 газ.....това за мен е абсурд.....сигурно наистина 40% от пътя трябва да е по инерция.....

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 11 мар 2007 9:54

kokovas написа:

много си прав колега.....а аз мисля че която и да е кола трудно ще достигне тези стойности.....а 7/100 газ.....това за мен е абсурд.....сигурно наистина 40% от пътя трябва да е по инерция.....

тогава сигурно се чудиш, как може пасат да докара разход от 6.5 литра газ.....ама може, nii е карал пасата, а вътре са били scuba и още двама. Питай ги тях дали това е в сферата на научната фантастика, след като на нас не ярваш.

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Нед 11 мар 2007 9:54

7 газ сам склонен да повярвам,но под 7 вече е малко пресилено :да:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 11 мар 2007 9:58

slavcata написа:7 газ сам склонен да повярвам,но под 7 вече е малко пресилено :да:

Вярвам, тва не са 16 годишни пишлемета да си ги измислят тея неща. Никой не е длъжен да вярва де...а при мен съм го виждал, как да не вярвам на такова доказателство.

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Нед 11 мар 2007 10:26

колега аз за твоя разход не споря :lol: за колегата по-горе става вапрос

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”