голф 3 - разочарование

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
///HAMANN///
Автомобил:
Двигател: AFN

Мнениеот ///HAMANN/// » Нед 18 мар 2007 1:30

просто мк3 :lol: съчувствам ти :wink: :wink:

Потребителски аватар
hongi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hongi » Нед 18 мар 2007 4:51

седмица първа:
Относно съединителя е можело като си купуваш още колата това да го забележи някои майстор ако ти пробва колата а аз сам си купувал кола знам че още първата седмица се пробва дали върти гуми и колко и като се сетиш че не си дал пари за нова кола а за поне 12 годишна няма какво да се сърдиш

седмица втора
щом са ти казали шибидахати не работи не очаквай да работи прекупвачите на коли са го пробвали преди теб или тези от които си купил колата

седмица трета
ако си мислиш само голфовете пукат гуми тука вече си прав продай го и си земи опел те не пукат гуми според техните притежатели
ако ще те успокои срязах чисто нова гума на дупка карайки със 60КМ после неможах да намеря същия модел гума и шарка и купих две нови

седмица четвърта
докато си караш нощно време си пускаш и усилваш музиката надъхваш се и караш и не виждаш поегналия по лицаи или дупката
поне при мен така падна аспуха :))))

седмица пета
Колкото до спирачките може, а пък с АБС ако си прибрал стария си датчик нищо не ти коства да го пробваш дали пук случайно все още не работи щото мноо често някой сервизи злоопотребяват когато видят че клиента не разбира
пак от личен опит :))))

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Нед 18 мар 2007 6:50

Май двойките ще излезнат по-кораваци.Затова аз си купих Голф-2 без ел.стъкла,ел.огледала,ел.шибидах и други такива уж гъзарии и си ги немам тези проблеми.С вакумен карбуратор и без разни електроники и пей-сърце.Та съвета ми е не копувайте такива боклуци,те само ви създават ядове.А пък все пак имайте предвид,че колата не се плаши от каране а от неподдържане.

С пожелание за лек и безавариен път на всички колеги...

Потребителски аватар
teko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teko » Нед 18 мар 2007 8:38

Съгласен-Г2 е по-корава кола.Като гледам и слушам кахърите за троиките,не съжалявам,че взех двоика.Е не че не съм имал проблеми......... :wink:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Нед 18 мар 2007 10:22

E то само голфовете пукат гуми, другите коли никога не го правят....... :shock :shock :shock

Значи, колега, сори за проблемите, ама, наистина са си бели кахъри тия неща, както напълно удачно е написал един колега на предните страници.......

А между другото с тая тема рано сутринта се запознах чрез линк към нея в един друг, НЕавтомобилен форум, където аз защитавам марката Фолксваген, и ми я бяха пуснали явно специално за да му поздравят с добро утро...... :lol:

ivan_xpx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_xpx » Нед 18 мар 2007 10:49

Birdie написа:E то само голфовете пукат гуми, другите коли никога не го правят....... :shock :shock :shock

Значи, колега, сори за проблемите, ама, наистина са си бели кахъри тия неща, както напълно удачно е написал един колега на предните страници.......

А между другото с тая тема рано сутринта се запознах чрез линк към нея в един друг, НЕавтомобилен форум, където аз защитавам марката Фолксваген, и ми я бяха пуснали явно специално за да му поздравят с добро утро...... :lol:

всъщност не исках да плюя марката фолцваген, сори ако съм прозвучал така, ако имах мерцедес щях да пусна същия пост във форума на мерцедес. исках да кажа че разходите за кола са прекалено големи, даже да имаш 10 хилки доход на месец не смятам че е много умно да даваш 1000 лева за подръжка на някаква таратайка.

Имах планове да отскоча до гърция с колата, е няма да го направя кой знае какво може да ми се случи и ходенето до там да ми излезе златно

ако си мислиш само голфовете пукат гуми тука вече си прав продай го и си земи опел те не пукат гуми според техните притежатели
- това ме изкефи :D

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Нед 18 мар 2007 11:53

Двама приятели си взеха голфета 3ки. Единиа преди 2 години и нещо, другия преди няколко месеца.
Първия до сега е сменял само масло и долива антифриз (вероятно и ремъците в началото).. наскоро смени и накладките и тва му беше.. кара си кат пич :)
Втория обаче за тези няколко месеца смени половината неща в колата..гърнета,масла,кабели,свещи,окачване,съединител,нещо там по запалването му правиха няколко пъти и к'во ли още не ..само парии пари и се оплаква от колицата..
Ама всичко си е на късмет.. някой карат без въобще да мислят за колата други само и треперят и се чудят каде ще ги остави..
дано повечето тук да сме от първите :roll:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 18 мар 2007 12:02

Каръка си е карък. Мойта кола я взех от много добър мой приятел, който познавам 6 години...
Нещата които ми се наложи да сменям са.
Маншон на карето
Филтри
Цилиндърчета на задни барабани и спирачна течност
На предната гума ми излезе балон, след седмица ще купувам нови 2
Свещи
Амортесьори
Лагери задни
Датчик за температурата на ДВГ
Нещата излизат едно след друго :evil:

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Нед 18 мар 2007 12:21

:shock Мани мани егати проблемите,колата била скапана че се набил в дупка и я строшил.
Тогава и аз да се оплача от мойта,от време на време пък ми се налага да и сипвам бензин,и това си разход.

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Нед 18 мар 2007 14:34

koziak написа::shock Мани мани егати проблемите,колата била скапана че се набил в дупка и я строшил.
Тогава и аз да се оплача от мойта,от време на време пък ми се налага да и сипвам бензин,и това си разход.

Айде стига де, я ти дай 1000 лева непредвидени за 1 месец пък ще видим как ще се чувстваш, вместо да остроумничиш вземи си помисли на него какво му е :idea: :wink:

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Нед 18 мар 2007 14:38

ГОЛФ 3 на 15 години е синоним за ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ!!!!!!

Това не е кола това е ГОЛФ :cry:

Може ли например да ръждяса картера и да се оформи дупка и да тече масло! Картера е държи маслото откъде тази ръжда там??
Следващата ми кола няма да е VW GOLF или поне не 15 годишен!!!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 18 мар 2007 14:55

koziak написа::shock Мани мани егати проблемите,колата била скапана че се набил в дупка и я строшил.

Колега върви си запали една свещ и благодари на всевишний че ти е дал уникалната възможност само да караш,като единственото което сменяш да са обичайните консумативи. И не ДЪРПАЙ :evil: за опашката!!!!!! :D

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Нед 18 мар 2007 16:24

Няма такова нещо!Просто трябва да си много наивен да мислиш,че колата се купува един път и край с разходите!
Щом си купуваме коли трябва да си правим сметката и да предвиждаме и непредвидените разходи,защото тях винаги ги има.
Който не му се дават пари за поддръжка да не си купува автомобил,а колело.А не да се оплаква,колко скапана му била колата,понеже спукал гума и му свършил бензина.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 18 мар 2007 18:35

koziak написа:Няма такова нещо!Просто трябва да си много наивен да мислиш,че колата се купува един път и край с разходите!
Щом си купуваме коли трябва да си правим сметката и да предвиждаме и непредвидените разходи,защото тях винаги ги има.
Който не му се дават пари за поддръжка да не си купува автомобил,а колело.А не да се оплаква,колко скапана му била колата,понеже спукал гума и му свършил бензина.

:applause:

Точно така.

Няма безплатен обяд, за да подържаш автомобил се изискват средства, независимо каква марка и на колко години е.
Всеки преди да си купи кола трябва да си направи сметка дали ще може да я подържа, аз като купих мойта имах още 2-3хил лв. заделени на страна за всеки случай (можех да си купя по-скъп автомобил да речен за 7-8хил. лв. но мисля практично и си правя сметката, за да не стане на гол гъз пищоффф)

Аз ще дам друг пример баща ми си взе голф3 1.4 средата на 2004-та и досега не е пипнал нищо по него освен едни накладки, жило на съединителя и вчера му смених гърнето щото се беше разцепило и като го свалихме се оказа че е оригиналното, колата е 92ра година и са и навъртяни над 30хил за тези три години.

Е вярно, че по колата им доста дребни неща да се правят, но никога го е оставяла на път и всяка сутрин си пали отраз

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Нед 18 мар 2007 18:40

koziak написа:Няма такова нещо!Просто трябва да си много наивен да мислиш,че колата се купува един път и край с разходите!

изобщо не си прав...аз имам колело,,,хич не съм доволен, пукал съм гуми поне 5-6 пъти, кривил съм джанти, сменял съм главина и верига...
предложи нещо друго :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”