Абе и аз имам такъв проблем от два дни. Колата е Пасат 1.9 ТДИ, сменях лагер на ляво колело и главина че оригиналната малко задрала... но от два дни ми се появи това хлопане при подаване или връшане на газта.
Но аз съм за тампони на големите носачи, мисля че е от тях... Въпреки това ще ходя при човека дето ми сменя главината
Голф 4 тропа.Но откъде???
- viniliran
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 тропа.Но откъде???
какво стана някакво развитие има ?
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Същия проблем го имах при предишният ми автомобил, Рено меган сценик.
Абсолютно същия проблем при десен завой, а след това и при каране на право.
Оказаха се проблемни 2 тампона на двигателя. Единия от към скоростната кутия и другия заден.
Може тези тампони да са проблем и при теб не зная но просто съм имал абсолютно сходния проблем.
При смяна на тези тампони колата се оправи.
Абсолютно същия проблем при десен завой, а след това и при каране на право.
Оказаха се проблемни 2 тампона на двигателя. Единия от към скоростната кутия и другия заден.
Може тези тампони да са проблем и при теб не зная но просто съм имал абсолютно сходния проблем.
При смяна на тези тампони колата се оправи.
- genobuldoka
- Автомобил: vw golf 7
- Двигател: CUNA 2017
Колега, провери тампони на макферсона. Доста пари си дал за неща които най-вероятно са били здрави.Каза че най-вече се усеща при завои, а тогава пружината на амортисьора се завърта и ако макферсона е разбит се чува тропане(тупкане). Но пък и казваш че го прави и на прав участък с отнемане или подаване на газ. А колата тропали по неравности (паваж,дупки,легна полицай)? Провери въпросните макферсони, но не се нахвърля да ги купуваш, ако са здрави
-
- Автомобил: Golf4 Seat Leon
- Двигател:
При мен го има същият проблем.Като подам газ чука,като я върна също(освен ако не е над 2000 оборота преди да отпусна газта,както беше казал колегата).Направи ми впечатление като карах на отворен прозорец,че това чукане се чува и от вънка,сигурно хората по улиците го чуват като мина.При потегляне има едно изпукване все едно се намества нещо.Аз съм сменил тампони на носачите,външно каре,и един тампон който е отдолу на мотора.Окачването също го изключвам понеже зимата карам с фабричното,лятото със някакво спортно.Този който открие източника на проблема,ще трябва да го черпиме! :D
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Аз съм за тампон на носач..
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Не си давайте парите за глупости. С тези напразни ремонти по още една кола щяхте да купите. Преди 20г. и аз се вкарвах в такива филми, но сега не чувам тропания
. Проверете си тампоните на генерацията, при рязко подаване и пускане на газта се получава тракане от там. Успех дано да отктиете проблема!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”