загуба антифриз-голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
automan
Автомобил:
Двигател:

Re: загуба антифриз-голф3

Мнениеот automan » Нед 09 мар 2014 15:51

да така мисля да направя само малко да се оправи това скапано време, но си мисля че няма да е гарнитура :screwy

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Re: загуба антифриз-голф3

Мнениеот patzo_sl » Пон 10 мар 2014 8:30

Колега,скоро сменях гарнитура под главата.При мен колата пушеше яко(пара през ауспуха,едвам се виждаха стоповете),Преди 2 години имах проблем с гумичката на входящия колектор.Открива се трудно,защото няма теч,а се стича и събира върху изходящия колектор,а от там се изпарява веднага след паленето(ако запалиш на отворен капак,след 1 2 минути започваш да виждаш как се изпарява.Послушай колегата по горе и си погледни свещите,ако е гарнитура една или две от свещите ще изглеждат странно чисти.Пробвай и с голям картон под двигателя (чист).Като запалиш и загрее,ако някъде капне,ще го видиш веднага.Ако е гарнитура на главата,както е казал колегата има няколко пътя за водата.Симптомите кой път е хванала са:1.пара през ауспуха и честа свещ 2.охладителната течност да мирише на гориво(газ)3.маслото да е на боза.Ако нямаш такива симптоми,според мен не си за гарнитура.Тогава остават;теч или изпарения в двигателния отсек или миризма на антифриз в купето и гняс по предното стъкло.
Дано съм помогнал.
Успех.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”