Golf MK4,1.6 AKL - Проблем термостат, темп датчик или табло?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Golf MK4,1.6 AKL - Проблем термостат, темп датчик или табло?

Мнениеот zografski » Пет 11 дек 2015 9:44

Чист проблем с термостата, седи ти постоянно отворен и ест. като покараш, не се затваря и следователно изстива, а ефекта е да ти пада стрелката ;) Със смяна всичко ще си дойде на мястото ; :wink

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 11 дек 2015 13:38

И аз съм за термостат, но го смени с пластмасовото му легло или там, кожух ли беше, мисля, че го продават и в комплект.
Често се случва след смяна на термостата да продължава да не държи температура, поради факта, че новият термостат по някой път не пасва добре и айде пак проблем.
Точно така ми правеше с прецакан термостат, карам ли я не може да вдигне 90 градуса, оставих я да работи на място и вдигна 90, след това, като тръгна пак падаше и така.
С парно и без парно веднъж загрее ли си държи стабилно 90 градуса, няма значение, нито колко е студено, нито колко тегли парното.
Ако си я купил скоро е нормално да смениш термостат или температурен датчик, аз бих сменил и температурния датчик, ако скоро е купена колата, кой знае колко градуса мери след толкова години на употреба.

Потребителски аватар
Ditrih
Автомобил: VW Golf МК4 1_6 SR
Двигател: AKL 2000
Контакти:

Мнениеот Ditrih » Пон 28 дек 2015 15:19

Ами колата вече е на година и половина и като гледам не е водена много на ремонт... Така че напълно възможно е и датчика да прави проблем. Ще огледам сега за термостат и да действам, че вече мина много време... Имаше евтини от порядъка на 10лв, но има и доста по-скъпи. Ще трябва да се консултирам с някой за добра марка и да действам.

Потребителски аватар
Ditrih
Автомобил: VW Golf МК4 1_6 SR
Двигател: AKL 2000
Контакти:

Мнениеот Ditrih » Сря 11 май 2016 10:27

Смених термостата и всичко си дойде на мястото, поне за сега. Вече зимата ще видя със сигурност, но определено има голяма разлика, вече доста по-бързо си качва температура и си я поддържа без проблеми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”