Golf MK4,1.6 AKL - Проблем термостат, темп датчик или табло?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Golf MK4,1.6 AKL - Проблем термостат, темп датчик или табло?
Чист проблем с термостата, седи ти постоянно отворен и ест. като покараш, не се затваря и следователно изстива, а ефекта е да ти пада стрелката ;) Със смяна всичко ще си дойде на мястото ; 

- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
И аз съм за термостат, но го смени с пластмасовото му легло или там, кожух ли беше, мисля, че го продават и в комплект.
Често се случва след смяна на термостата да продължава да не държи температура, поради факта, че новият термостат по някой път не пасва добре и айде пак проблем.
Точно така ми правеше с прецакан термостат, карам ли я не може да вдигне 90 градуса, оставих я да работи на място и вдигна 90, след това, като тръгна пак падаше и така.
С парно и без парно веднъж загрее ли си държи стабилно 90 градуса, няма значение, нито колко е студено, нито колко тегли парното.
Ако си я купил скоро е нормално да смениш термостат или температурен датчик, аз бих сменил и температурния датчик, ако скоро е купена колата, кой знае колко градуса мери след толкова години на употреба.
Често се случва след смяна на термостата да продължава да не държи температура, поради факта, че новият термостат по някой път не пасва добре и айде пак проблем.
Точно така ми правеше с прецакан термостат, карам ли я не може да вдигне 90 градуса, оставих я да работи на място и вдигна 90, след това, като тръгна пак падаше и така.
С парно и без парно веднъж загрее ли си държи стабилно 90 градуса, няма значение, нито колко е студено, нито колко тегли парното.
Ако си я купил скоро е нормално да смениш термостат или температурен датчик, аз бих сменил и температурния датчик, ако скоро е купена колата, кой знае колко градуса мери след толкова години на употреба.
- Ditrih
- Автомобил: VW Golf МК4 1_6 SR
- Двигател: AKL 2000
- Контакти:
Ами колата вече е на година и половина и като гледам не е водена много на ремонт... Така че напълно възможно е и датчика да прави проблем. Ще огледам сега за термостат и да действам, че вече мина много време... Имаше евтини от порядъка на 10лв, но има и доста по-скъпи. Ще трябва да се консултирам с някой за добра марка и да действам.
- Ditrih
- Автомобил: VW Golf МК4 1_6 SR
- Двигател: AKL 2000
- Контакти:
Смених термостата и всичко си дойде на мястото, поне за сега. Вече зимата ще видя със сигурност, но определено има голяма разлика, вече доста по-бързо си качва температура и си я поддържа без проблеми.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”