Плашещо ли е това?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 17 апр 2007 20:14

В Европа когато колата е заминала я продават на безценица. Обаче когато е на мн малко километри, дори на години да е стара и искат мн пари. Зареди мобиле.де и задай за голф дизел до 100 000 км и виж цени. За цената която искат, като приспаднеш разходите и печалбата, според теб тази кола за колко е купена?

pipo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pipo » Вто 17 апр 2007 20:27

Гледал съм mobile.de и видях че там почват от 1350 до 3000 евро. Но там не видях ражда по купете, може би ако е била около 1500 евро, колата е дошла с автовоз, не виждам защо да не е 4100лв, особено като и аз върша услуги в моята сфера на човека.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 17 апр 2007 21:36

То май стана че ти нас убеждаваш в нещо - като толкоз си се навил иди и взимай, ама не мож ме убеди че някой австриец ще си купи нафта да я кара само 100к км - хората си правят сметката. Кой ще се набута с доста по-скъпия (и не толкова вървящ) дизел като чисто нов, ако не си е сметнал че ще ги избие от цена на горивото.

Потребителски аватар
Ico74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ico74 » Вто 17 апр 2007 22:03

ще ви дам един пример за сервизните книжки защото все ощеима хора които вярват в тях.преди няколко години ходих в австрия за кола с едни нашенски джамбази и станах свидетел как сърбина на салона изкара една кутия със празни сервизни книжки и нашите хора ги попълниха дружно а тои ги подпечата със сервизния печат срещу скромнзаплащане и от тогава като чуя за с.книжка и ми се повдига .спрете да вярвате на тия глупости и тука във всеки сервиз могат да ти направят сервизна книжка за автомобила и кат тръгнеш да я продаваш да я изкараш наи потдържаната кола и наи малко карана

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 17 апр 2007 22:06

Ico74 написа:ще ви дам един пример за сервизните книжки защото все ощеима хора които вярват в тях.преди няколко години ходих в австрия за кола с едни нашенски джамбази и станах свидетел как сърбина на салона изкара една кутия със празни сервизни книжки и нашите хора ги попълниха дружно а тои ги подпечата със сервизния печат срещу скромнзаплащане и от тогава като чуя за с.книжка и ми се повдига .спрете да вярвате на тия глупости и тука във всеки сервиз могат да ти направят сервизна книжка за автомобила и кат тръгнеш да я продаваш да я изкараш наи потдържаната кола и наи малко карана

Иди го направи това в швейцария, или ми намери такава сервизна книжка оттам преправяна или правена нова, или пък ми върни километраж докато колата е още в държавата. Да става и там срещу 1 до 3 години затвор...

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 17 апр 2007 22:10

L&R написа:
pipo написа:....

Така излеждат и на 220 хиляди :012: на 100 трябва да е като нова.

Ако е карана в държавата в която е била.. и по точно ако е изминала градско тези километри особенно зимата.... на луга и кво ли не е възможно да е в това състояние......

Но за 5500 днес един приятел си купи 3-ка на 37 000 км от горубляне....
Колата е проверена от доста народ наистина са и това километрите няма гнило няма нищо отдолу е като излязла от завода...
Още не мога да си го обясня такава кола и точно на горубляне...
Всичко е възможно.....

Така, че колега помисли си добре за тия пари не са малко за кола, може да вземеш много по добро голфче....

Потребителски аватар
Ico74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ico74 » Вто 17 апр 2007 22:14

нищо лошо не казвам .във щатите може и да бесят ама тука около нас е голяма измама

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 17 апр 2007 22:17

Ico74 написа:нищо лошо не казвам .във щатите може и да бесят ама тука около нас е голяма измама

:да:
Нищо лично ;)

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 17 апр 2007 22:23

3ка на 110 000км изобщо не ми се вярва!... общо взето съмнява ли те нещо в някоя кола, чудиш ли и се много - съвет от мен- не я взимай!... с търпение ще си намериш от опит знам!... 3ки колкото щеш има... така че търси

Потребителски аватар
Ico74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ico74 » Вто 17 апр 2007 22:40

ок.наистина ако много ще я мислиш не я взимаи това е от мен

Yan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yan4o » Вто 17 апр 2007 22:42

pipo написа:...
Затова единственото за което се притеснявам е ръждата. Обиколил съм 20 автокъщи днес и за парите които ми искат(4100лв.) са само от Италия.

Ами ръждата си е притеснителна според мен, най-вече по купето. Не е приятно още като вземеш колата и да почнеш да оправяш ръжди, а се знае, че ръжда и жена тръгне ли веднъж... няма спиране.
Иначе колата има добър вид, но лично аз не мога да намеря логична причина 15 годишен ДИЗЕЛ да е на толкова км :roll: , ще ме прощавате за мнителността :034: . Имам усещането, че доста е поседяла някъде и то най-вероятно след известните наводнения преди 2-3 години. А за мен не караната кола е също толкова голяма неизвестна, колкото и много караната, т.е. може да очакваш всичко. Едно не може да се отрече обаче, ако двигателят е читав, ще е икономична :wink: .
Относно това за колите от Италия и другаде, не ви ли се струва, че прекалено се спекулира с това? Да се слагат всички под общ знаменател - кола от Италия - боклук, кола от Германия - супер, е меко казано смешно. Да, ясно че идват много неподържани коли от там, ама това не значи, че не може да попаднеш и на читава. Всичко си зависи от конкретния автомобил и собственик, нали. Това беше малко в страни от темата, но не се сдържах :oops:.
И последно - за кола от Бг, лично мое мнение е, че по-голям шанс да попаднеш на читава имаш, ако търсиш от собственик, отколкото от автокъща, но всяко правило си има и изключения все пак 8). И това съм го казал на брат ти :wink: .
Успех с евентуалната покупка :да: .

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 17 апр 2007 23:02

Абе кво значение има дали е на 110к като от снимките и обясненията на човека колата е в чудесно техническо състояние и такова на салона.4к си е съвсем нормална цена-на твое място бих я взел веднага.Иначе от проблеми не си застрахован никога ,а по скоро си абониран ама кво да се прави ако нещеш иди си земи нова от магазина да видиш кво е да плащаш лизинг,3к за застраховка на година и сервизно обслужване на масло :lol: Да речем ,че страшната ражда току виж те натиснала след година-вде даваш 700-800 лв. и колата ти грейва с нова боя.Според мен огледай хубаво салона,мушни пръст в щеката за маслото да видиш дали не духа,покарай я да видиш за прекъсвания и пушек,превърти гумите да пробваш съединителя и ако ти харесва му давай парите на човека :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”