Vento 2E 94г-колянов вал-сериозен проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Vento 2E 94г-колянов вал-сериозен проблем

Мнениеот инжектопляктор » Пет 27 ное 2015 22:17

Искам да ви благодаря много за съветите и идеите до тук. Както и за предложенията.
На някои места срещам изказвания, че можело да се оправи без сваляне на вала. Някой знае ли как? Въобще не се навивам за момента да се сваля всичко от майстори. Аз не съм механик, а те ще ми поискат доста пари за труд. Ок, всеки трябва да работи и хляб да яде, но...бая пари са.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 27 ное 2015 23:21

Ни така, ни така. Или я махаш или я правиш. И да хленчиш и да се вайкаш какъв кенеф е тоя мотор.....не откриваш ти топлата вода. Като кола от тоя ценови клас- толкова. И аз си мислех, че като взема 124ка ще се родя...да ама не, греда и още със взимането отидоха още 1000лева....накрая издъхна в Германия и замина за части. Поне си върнах 450Е от тоя кенеф. Не си мисли, че като вземеш кола струваща колкото хладилник или фурна и само ще караш. И аз сега си взех Форд Мондео за 400Е ама дадох още 1000Е за да е кола....Това е положението, няма какво да го мислиш. Пак ти казвам, каквото и да вземеш, в тоя ценови клас ще е тоалетна- форд, мерц, фауве, мазда- каквото щеш, все тая...ВСИЧКО Е ТОАЛЕТНА :a045

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 28 ное 2015 10:47

vucata написа:Ни така, ни така. Или я махаш или я правиш.

От моргата като я дам и преди това й платя данъка за тая година ще взема нищо. Ако я правя, ще се набутам с много, правя я вечно моя и утре ако кихне и друго, както има и някой ремонт по купето - трябва да съм луд. А да я продам - не мога. Освен ако не съм долен лъжец. Пък за ценовият клас - не е задължително, макар че... Общо взето се чудя от тая ситуация как да изляза с пари някакви. Или някакъв ремонт, който не е една торба пари, да я изтъркалям още малко и пак да я бракувам.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 28 ное 2015 11:14

Ако зъбното колело се завари на вала, то повече никога няма да мръдне.

Не е точно така, и всеки, що-годе квалифициран заварчик и инженер го знае! Едното, което е, заварките не издържат на вибрации, рано или късно, се късат. Второто, да заваряваш закалени, и термоподобрени материали, също не става, въпрос на дни е, да се скъса. Така комбинирано, това дори не е отлагащо решение, а предизвестен край!

Предполагам, че тия 600лв, които ти искат, ще са за по-пълно обслужване и ремонт, не само за смяна на вала! Все пак, правих основен ремонт/без шлайфове/, преди година и половина, и ми излезе към 800лв, при това, на голф4! Това включваше и необходимите части, не виждам как, за по-стара модификация, ще излиза, на практика, по-скъпо? Потърси ли друго мнение по въпроса?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 28 ное 2015 11:18

agumba написа:Потърси ли друго мнение по въпроса?

Да, питам тук. Колата в момента е в един сервиз, поне за смяна на колелото и т.н, защото беше изядено, на превъртане и тогава вече беше на основен ремонт на двигател. Ако бяха ми казали 200 или 300лв, дали щях да дам 70-80-90лв за временно решение?

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 28 ное 2015 11:29

инжектопляктор написа:
agumba написа:Потърси ли друго мнение по въпроса?

Да, питам тук. Колата в момента е в един сервиз, поне за смяна на колелото и т.н, защото беше изядено, на превъртане и тогава вече беше на основен ремонт на двигател. Ако бяха ми казали 200 или 300лв, дали щях да дам 70-80-90лв за временно решение?

Според мен, друг, читав колянов вал, и да се сменя само това, което е належащо. Освен, разбира се, ако не искаш, да направиш двигателя почти нов, както направих аз! Само така, можеш да "закърпиш" положението, и то, за години напред! Вземането на друг, евтин таралясник, не ти гарантира никак, че ще е поне що-годе читав, и няма да вложиш далеч повече, за да тръгне!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 28 ное 2015 11:44

agumba написа: Според мен, друг, читав колянов вал, и да се сменя само това, което е належащо.

И те така казаха. Колянов вал с належащото - 600лв. :icon_lol Ох, ако не ми се ревеше от колата, щеше да е смешно. Проблемът е, че за тоя таралясник много пари дадох. Много ядове при условие, че си взех 2 пъти по-скъп от предишният с идеята да го карам, не да ми излезе през носа. Но както се казва - "кола втора ръка е като котка в торба" Имам странното усещане, че може да се видим скоро...във форд форума. Без да ми се обижда никой. Много добро и отзивчиво е обществото на VW тук, явно просто аз съм карък с колата.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 28 ное 2015 11:59

Kолега,ако ти е читаво купето и вала ти е най-сериозния проблем в момента,който се решава с тия 600лв.-съветвам те работи в тая насока да намериш тия 600лв. и да си направиш колицата и без това достатъчно си и налял досега...А за ценовия клас от опит мога да кажа че ако искаш да имаш по-голям шанс да купиш друга кола и само да седнеш и да караш-добави към тия 600лв. още една нула на края. :biggrin И пак няма голяма гаранция .Аз миналата година си купих колата за 4200 и както беше "перфектна" така за няколко месеца ми лапна още 1200лв. И още толкова може да "побере" без гевезелъците.Тъй че като няма лев ,прави си колата за 600лв,поне и знаеш другите ядове :th_up

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 28 ное 2015 14:25

Купуваш колянов вал с неизносени шийки, основни и биелни лагери, семеринги и гарнитури. Сваляш кутиятя, смъкваш картер, съединител, маховик и сменяш вала.
И спираш да ревеш колко си се охарчил.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 28 ное 2015 14:33

Тоя вал се прави и без сваляне.Има някъде из форума тема.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 28 ное 2015 14:45

muns61 написа:И спираш да ревеш колко си се охарчил.

Ако знаех как и какво, нямаше да питам.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 28 ное 2015 15:03

И като купиш друг таралясник за 800 лева /примерно/ и след 2 седмици и той се изкашля, или повърне дробинките през скоростите, почваме да плюем и другата марка!?
Стягай си Голфарата, и да знаеш, че имаш сигурна кола от към мотор. Купето по-лесно се закърпва. И без това тази кола няма да я караш вечно. По нататък ще си купиш нещо читаво, и не за 1600 лева, а за 5 бона! Мисли оптимистично и реално! Късмет! :c020

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 28 ное 2015 15:05

Това е истината приятел,правиш си валчето и продължаваш да си караш колицата.Хич не се оглеждай за фордове,мордове иначе почваш пак да наливаш.Пък нали знаеш че Форд бил като циганина-не боледувал ,направо умирал.Нищо лично към собствениците на тая марка,но всеки си има право на мнение. Или казано в прав текст-от трън ,че на глог...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 28 ное 2015 15:42

gergeto написа:Пък нали знаеш че Форд бил като циганина-не боледувал ,направо умирал

5 години карах такъв. Смених само едни накладки, маслата и една бравичка на вратата. :Mr Green Fun И го взех за 600лв. И го продадох за 500лв. :mhihi
Не броим съединителя, каре и бензинова помпа - на едното му дойде времето, другото е по моя вина. Ама то и колата не е била карана поне година като бях я взел. Имаше листа във всички отдушници. :icon_razz

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 28 ное 2015 16:00

инжектопляктор написа:5 години карах такъв. Смених само едни накладки, маслата и една бравичка на вратата. И го взех за 600лв. И го продадох за 500лв.

Значи си имал щур късмет,ама конкретно тоя Форд дето си го карал сигурно вече е "умрял",докато много Г2 и Г3 на неговите години продължават да се движат.Това ми беше и мисълта в предния ми пост :коя марка се е доказала в годините с висока "продължителност на живот".Иначе всяко правило си има изключения. :th_up
Прави си колата и карай,недей умува повече-каквото сме си купили ,това ще караме и ремонтираме,пък като паднат "излишни" пари ще сменяме колите. :mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”