Golf 4 2.3 V5 AGZ Трудно сутрешно запалване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Re: Golf 4 2.3 V5 AGZ Трудно сутрешно запалване

Мнениеот M3ntata » Пет 13 май 2016 19:41

Еми тръгнах по рд: Датчика за темп. на водата не ми отчиташе правилно, свещите бяха за смяна, дросел изчистване-адаптиране, проверка на кабели, залепих бобината (беше спукана), не остана друго освен помпата. Намерих манометър вкъщи, понеже тук на две места питах по сервизите много заети били. Та сега вече втора сутрин на второ или трето развъртане пали, което за мен е нормално и освен това оборотите не играят както преди и вдигането им е рязко, а не на етапи...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 14 май 2016 8:18

M3ntata написа:... Измерих налягането то е 3бара, само не разбрах как да измеря налягането което е след регулатора. Пробвах да измеря налягане от маркуча за излишъка, но не прави налягане само го пълни с бензин. Утре сутринта ще видим дали има ефект с паленето

Когато разбереш принципа на работа на горивната система, ще разбереш какви глупости пишеш/опитваш да измериш :c020
Със старата помпа е могло да се кара още дълго, просто след продължителен престой се подава 2-3пъти на контакт, преди да въртиш на стартер, за да напълни системата

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Мнениеот KBK » Съб 14 май 2016 10:40

Не съм съгласен с това. При пасатите (B5 i 5.5, не знам за предишните) помпата заработва в момента на отваряне на шофьорската врата за 2-3 секунди и след това САМО при първото поддаване на контакт (ако човек се заслуша много внимателно ще чуе как цъка релето при бушоните и самата помпа). След това ако искаш 10 пъти да дадеш на контакт помпата няма да заработи.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 14 май 2016 11:36

KBK написа:Не съм съгласен с това.

Сработва ако микроключето работи коректно.
Аз съм с подобен мотор,и мога да ти кажа,че това което пише Пешката е вярно на 100%.
При всяко врътване на контакт помпата сработва,аз съм го играл този вариант с цел да установя определен проблем.

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Мнениеот KBK » Съб 14 май 2016 16:35

Zdravko Zankov написа:
KBK написа:Не съм съгласен с това.

Сработва ако микроключето работи коректно.
Аз съм с подобен мотор,и мога да ти кажа,че това което пише Пешката е вярно на 100%.
При всяко врътване на контакт помпата сработва,аз съм го играл този вариант с цел да установя определен проблем.

Колега за кое микроключе говориш. Това го написах защото преди и аз да сменя помпата преди три години като се усъмних в нея го пробвах това с даване на контакт неколкократно и нямаше ефект - чивах помпата само първия път после не се включваше. Но това не мисля че е от особено значение важното е че колегата е оправил голфчето. И е поредния който потвърди едно от решенията за трудно първо палене.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 14 май 2016 18:32

За микрето в бравата на шофьорската врата.
След като оправих моето заработи тази екстра.
Отварям,и хоп воала,помпата качва гориво.

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Мнениеот M3ntata » Съб 14 май 2016 20:07

Ключето работи, но колко пъти да давам на контакт тази кола. Сутрин съм пробвал да дам 4 или 5 пъти на контакт колата и ефект никакъв, освен това за минути или секунди не остава никакво гориво по маркуча, да не говорим за налягане. Ще кара ще кара, не се знае колко по добре да го сменя, че както лято идва ще се пътува насам натам ако ме остави някъде, после разходите ще са доста по големи ;)

Иначе за измерването си прав нещо съм в заблуда за налягането на регулатора :biggrin но за сега няма проблем.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”