Въпрос за масло в скоростна кутия Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nortrop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nortrop » Нед 02 сеп 2007 18:24

nortrop написа:
joker написа:не схаващам нещо логиката на някои колеги....
един го е страх да не шуми скоростната кутия като смени маслото,друг пък с безапелативна компетентност препоръчва чудесни масла 80W90 по 8-9 лв?????!!!!.....
Първо-ако скроростната кутия е скапана никакво масло няма да я накара спре да стърже.....а да вземеш "нова" скоростна кутия и да разчиташ на поддръжката на предишния собственик или не дай боже на автоморгаджията??????......страхотен хазарт..
Второ.....има един вид масло,което е адекватно за скоростните кутия на VW и това е пълната синтетика 75W90 .....струва от 21 до 25 лв литъра....необходими са около 2 л(1.9 л)....(гледайте само да не е ШЕЛ)
А пробвайте да сложите евтинко масло за 8-9 лв(ега ти!)....пък да видим дали нямада стърже после.....
Моля колегите ,които не са запознати с експлоатационните изисквания за колите си ,да не дават такива съвети .......,че някой без да иска ще ги послуша......и после ще има да се носят едни виртуални псувни!!!!

Kолега, да препоръчаш синтетика в скоростите на 20/двайсе/ годишен автомобил означва да отнесеш псувните Ти и не само виртуални.
Да се пише във форум е и отговорност и много добре знам какво правя!!!
Данните, които аз имам (официални) са на PDF файл - за:
Голф2 масло в скоростите SAE80 или SAE90 това препоръчва производителя!!! Демек едносезонно масло колега!!! Аз препоръчвам един клас по-висок ти просто отиваш в киреча с тази синтетика!!!

Апелирам за сериозност - и в този смисъл дай линк или документ където се казва, че в Г2 е адекватно?! да се слага синтетика в скоростите !

Ако ли не държа да ми се извиниш публично!!!

Маслото което сложих аз е Agip Rotra MP SAE 80W90 API GL-5 покрива нормите MAN 342 N ; Volvo 97314 , това пише на тубата... пише още - Via Laurentina449 Roma Italia tel +39 06 5988.1 цена на дребно 9лв!!!
Същият клас е BP, валволин и т.н. Кутията работи перфектно с Аджип ! Смених го на 170 000 старото беше гроги...а и за шумовете няма какво да се чака...сменете маслата!

nortrop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nortrop » Нед 02 сеп 2007 19:05

ChernoGTI написа:маслото за кутия е едно.
Арал 75/90 и струва 25 лв литъра
а това масло от по 7-8 лв не ми се мисли какво е :idea:

Ами ето го и документа...по всичко личи обаче, че не са те чели и не знаят, че маслото е едно - единствено?! На 67стр. препоръчват друго с коренно различен вискозитет!
Иначе има и ментета масла естествено...има и реномирани магазини и сервизи! Но на свинче звънче се слага само тука...Оставете колеги тези комично-маниакални перфекционизми...На голф 5 сигурно ше препоръчаш мега синтетичното 60W100 :P Кастрол на цена 420лв литъра :lol:

http://4storing.com/jm42x/b74a24b67860b ... 16889.html

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 03 сеп 2007 6:49

nortrop написа:

Ами ето го и документа...по всичко личи обаче, че не са те чели и не знаят, че маслото е едно - единствено?! На 67стр. препоръчват друго с коренно различен вискозитет!
Иначе има и ментета масла естествено...има и реномирани магазини и сервизи! Но на свинче звънче се слага само тука...Оставете колеги тези комично-маниакални перфекционизми...На голф 5 сигурно ше препоръчаш мега синтетичното 60W100 :P Кастрол на цена 420лв литъра :lol:

Ами при твоите съвети от типа на квартално-бирени разговорки възможно е форумните публикации да ти изглеждат точно така....аз лично преди да почна да пиша във форума няколко седмици подред доста подробно изчетох раздела "полезни"....препоръчвам го и на теб!

nortrop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nortrop » Пон 03 сеп 2007 9:32

joker написа:
nortrop написа:

Ами при твоите съвети от типа на квартално-бирени разговорки възможно е форумните публикации да ти изглеждат точно така....аз лично преди да почна да пиша във форума няколко седмици подред доста подробно изчетох раздела "полезни"....препоръчвам го и на теб!

Добре де кой разтяга кръчмарски истории? Абе производителя препоръчва SAE90 ти след 25год. експлоатация и 250000км казваш да се слага супер тънко синтетично масло 75W90.
Би ли обяснил защо?
п.п.Сигурен съм , че на колегата по-горе са се появили шумове в кутията след смяна на маслото ИМЕННО защото някой пишман майстор е сложил тънко масло!!!
Ама давате ли си сметка колко нелепо е това...все едно аз да се изрева:
-За мотора на Г2 маслото е едно 0W40 Aral пълна синтетика...поръчано от Германия и доставено чрез DHL...
Пак казвам писането в технически форум е отговорност...иначе може някой да го сполети това :smackbum

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 03 сеп 2007 9:46

За последен път казвам......разходи се из ЦЕЛИЯ форум и ВСИЧКИ раздели преди да използваш квартална терминология....(като например "тънко" :?: :?: :?: масло)
Повече няма какво да добавя.....като се начетеш достатъчно заповядай да поспорим(може и на лични да не занимаваме колегите с изтъркани предъвкани неща).....Жив и здрав!
И чети повечко ,умолявам те!

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 03 сеп 2007 14:32

joker написа:За последен път казвам......разходи се из ЦЕЛИЯ форум и ВСИЧКИ раздели преди да използваш квартална терминология....(като например "тънко" :?: :?: :?: масло)
Повече няма какво да добавя.....като се начетеш достатъчно заповядай да поспорим(може и на лични да не занимаваме колегите с изтъркани предъвкани неща).....Жив и здрав!
И чети повечко ,умолявам те!

Бате по твойта логика трябва да си продам колата за да си купя антифриз,масло и накладки :roll:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 03 сеп 2007 16:31

Слушай батювото!!!
Всяка кола иска своята поддръжка и съответните разходи...като не ти оттърва купуваш си нещо дето се поддържа по евтинко...ама и англичаните са казали,че най-скъпо излиза евтиното...
повечето от колегите във форума държат на грамотното поддържане на автомобила и затова присъстват тук...ако си обърнал внимание интелектуалното ниво е доста височко(с малки бързопреходни изключения).....и всички се съобрзяваме най-вече с фундаменталните неща.
А те произтичат само и единствено от техническите изисквания посочени от великия технически гений на конструкторите на VW!!!!!

Сигурно вече си забелязал ,че във форума има хора от които ние всички сме научили страшно много и продължаваме да се учим.....не ме слушай мене.......аз просто цитирам или преразказвам тези висококомпетентни хора създали този сайт(Господ здраве да им дава!)
Чети и благославяй като мене вместо да пишеш глупости!
Амин!!!

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пон 03 сеп 2007 16:56

само 1 въпрос... какво му е на маслото от шел за скоростите?

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Пон 03 сеп 2007 17:16

Cyberloner написа:само 1 въпрос... какво му е на маслото от шел за скоростите?

Таково му е,че е 50 кинта.
п.п Всеки може да сипва каквото си изка в колата преди две седмици на бртачеда на аудито му сипахме използвано 15w40 па нищо му нема :wink:
Така,че едвали ще им стане нещо на скоростите ако купя по евтино.

nortrop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nortrop » Пон 03 сеп 2007 20:53

kaiser666 написа:

п.п Всеки може да сипва каквото си изка в колата преди две седмици на бртачеда на аудито му сипахме използвано 15w40 па нищо му нема :wink:

Виж сега колега това вече е другата крайност употребявано масло да слагате е перверзна обида срещу марката...за последствия да не говорим...
В края на краищата спорим дали да дадеш 20 лв за масло в скоростите или 40-50лв ... някак си ако ти са проблем тези пари остави избщо автомобилите това са парите за 80 000км пробег...па и повече...
Иначе за евтино и добро наливно моторно масло чувам в магазините на Ауто+ предлагат Fuchs http://www.fuchs.com и не е менте!

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Пон 03 сеп 2007 21:48

nortrop написа:
kaiser666 написа:

Виж сега колега това вече е другата крайност употребявано масло да слагате е перверзна обида срещу марката...за последствия да не говорим...
В края на краищата спорим дали да дадеш 20 лв за масло в скоростите или 40-50лв ... някак си ако ти са проблем тези пари остави избщо автомобилите това са парите за 80 000км пробег...па и повече...
Иначе за евтино и добро наливно моторно масло чувам в магазините на Ауто+ предлагат Fuchs http://www.fuchs.com и не е менте!

Мисълта ми беше,че на оная с нааканото масло нищо и нямаша,а това с наливните масла просто го забравете кой знае какво ви сипват твоя варянт май е най добър :wink:

yassi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yassi » Пет 07 сеп 2007 15:22

Здравейте,
таман преди малко се варнах от гаража. С дядото се опитахме да сменим маслото на скоростната кутия на голф2 дизел. Прочетох тука всичко. Но стигнах до извода че май никой на практика не е сменял масло на скоростна кутия - само на теория - да не ми се сърдят някои. И как според вас ще налея масло от пробката отстрани - пробвах с една спринцовка ама нещо май не е така. А тези дето казват че се налива от жилото за скоростомера, ами и от там пробвах, ама май те не се пробвали. Какви пръсти трябва да имаш че да можеш да го направиш - не знам. Ако някой на практика е сменял маслото на скоростната кутия нека да пише, защото на мен ми се счупиха пръстите с тая спринцовка.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 07 сеп 2007 16:59

yassi нещо не си в час :idea:
маслото се налива от страничната пробка с маркуч и фуния ...при мен бяха от сонда за промивки и отрязано шише от веро....нагледно е че не можеш туко така да налееш маслото :screwy от жилото за скоростомера какво пробва?да го наливаш от метър височина?вземи си маркуче и фуния ква да е и се върни да кажеш какво е станало

yassi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yassi » Пет 07 сеп 2007 17:43

Здравей,
радвам се че някой отговори.
Доколкото разбирам смяната става с подръчни материали, кой както намери за по удобно. Е, аз пробвах с 50мл спринцовка и мисля че по отношение на наливането и от страни и от жилото стана. Обаче проблем е това, че като развихме пробката най-отдолу нищо не тече, обаче като развием тази отстрани - тече. Според мен тази отдолу е за източване, но защо при положение че наляхме поне 1л масло, отдолу не тече? Пробвахме с шило, случайно да не се е затлачило с утайки, но то удря на метал.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 07 сеп 2007 18:05

а брат....ти коя пробка разви?тази с вътрешен шестограм 17 или една малка с ключе 13?тази малката е за регулиране на задната (поне така си мисля) :shock как ръчкаш с шило вътре...тебе ако някой ти ръчка из пробката за източване с шило?
я виж тука
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%F2%ED%E0
и със спринцовка нищо няма да направиш....казах ти намери си маркуче и някаква фуния каква да е и лека полека налей...преди да источиш старото масло е добре да е позагряло т.е. покарай малко....
след източване завий пробката за отичане и започни да наливаш докато не потече от пробката за проверяване на нивото
според годината на производство на кутията ще разбереш от къде какво и колко да наливаш...пише го в темата УСПЕХ
П.С.Не го разбирай като заяждане това с пробката ама ми стана смешно :lol: па и съм изпил сума бира

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”