Торбичката за която говориш-година на вграждане между 2003-2008 година.Там се сменя цял кондензатор, но това колега не е нов VW(това е технология от преди 10-15години :) След това VAG връща стандарта на дехидратор-елемент и към ден днешен новите модели са с филтър тип елемент.Масово при отваряне на системата хората не затварят щуцерите и въпросната торбичка/гел си уголемява размерите до няколко пъти.При постоянно зацепените компресори имаме повече механичен прах.Може да отворите един не сменен дехидратор в продължение на няколко сезона и да видите, че цедката е пробита. Съответно филтъра не е ефективен. За това съм споменал, че компресорите вървят като топъл хляб.
На Семинарите на VW присъстват лектори на големите производители на климатични компоненти.Не твърдя, че зная очевидно колкото вас колега, но знам това което ми е необходимо, за да работя и да покривам стандартите на производителя и очакванията на клиентите.
Всеки споделя мнение и опит. Не мисля, че трябва с този отрицателен тон да се пишат коментари и да се влиза в спорове.Може да се нашише "просто аз мисля, че не се смяня, защото..... "
Така изглежда например дехидратора на голф 7 2.0ТДИ. (като има вариант да е и без тип елемент, но рядко)

Тогава изглежда така:

И за едното и за другото VW пише замяна преди пред сезонно обслужване на системата
Поздрави.