:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем със спирачките. Голф 5

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Re: Проблем със спирачките. Голф 5

Мнениеот goppa » Чет 10 окт 2024 20:01

Ако нямаш вакуум (прави го тандем-помпата) нямаш спирачно усилване и надуване на турбото. Я огледай вакуумния маркуч от тая помпа до сервото дали е здрав!

Потребителски аватар
Zdravkov94
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: BKD 2005

Мнениеот Zdravkov94 » Нед 20 окт 2024 15:46

goppa написа:Ако нямаш вакуум (прави го тандем-помпата) нямаш спирачно усилване и надуване на турбото. Я огледай вакуумния маркуч от тая помпа до сервото дали е здрав!

За този ли става въпрос Гопа? :gruebel
вакуум-маркуч,-спирача-система-VAICO-Q+-V10-3630-VW-Golf-5-1K1-2.0-TDI-16V-imagetabig-1408470864814676-VAICO.jpg
вакуум-маркуч,-спирача-система-VAICO-Q+-V10-3630-VW-Golf-5-1K1-2.0-TDI-16V-imagetabig-1408470864814676-VAICO.jpg (24.7 KиБ) Видяна 1933 пъти

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт

Мнениеот goppa » Нед 20 окт 2024 17:00

Точно този

Потребителски аватар
Zdravkov94

Мнениеот Zdravkov94 » Вто 22 окт 2024 16:57

Много благодаря за информацията. Гледах го изглежда перфектен на външен вид.

Потребителски аватар
Zdravkov94

Мнениеот Zdravkov94 » Съб 26 окт 2024 18:19

Хора,
Моля ви :icon_sad Къде да търся проблема колата е със нови предни дискове и накладки ,задни накладки,сменен заден десен спирачен апарат (беше блокирал.) Също са сменени 4- те спирачни маркуча и нова спирачна течност. Прегледах маркуча който влиза във тандем помпата и сервото на външен вид изглежда здрав. Само 1 малка гумичка която влиза във тандем помпата беше се сцепила и я смених. Като цяло много ме дразни това "сфистене" от спирачния педал като го натискам. Също осещам намалена спирачна сила. На приятели колите като натисна спирачката ще те хвърли през прозореца. :D Търся същия ефект. Остава сервото ли да е проблема или? :scare3 Също ходих на 2 места и ми казват тя толкова си спира имам чувството, че не им се занимава. Относно съскането ми казват,че то нормално. :screwy Имам съм няколко автомобила и съм карал и чужди и никога не съм чул така да правят. :screwy
Благодаря! :beer

Irnik
Автомобил: Бора
Двигател: АКЛ 1999

Мнениеот Irnik » Съб 26 окт 2024 19:28

Възможно е да си вкарал въздух в АБСа при смените по системата . Има обяснено как се обезвъздушава с ВАГ-КОМ в една тема за спирачни апарати от форума . Аз бих ти препоръчал да вземеш шише от 0.5л кока- кола , пробиваш капачката и слагаш маркуче /от прозрачните , диаметър да може да се включва на обезвъздушителя / . Закачаш шишето с тел над спирачния апарат , отвиваш малко обезвъздушителя и можеш сам да си обезвъздушиш . Мини и четирите колела от най далечен до най близо до помпата , доливай постоянно течност в резервоарчето . Казваш , че спирачките ти не държат както преди смените , за мене това е въздух в АБСа .

Потребителски аватар
Zdravkov94

Мнениеот Zdravkov94 » Съб 26 окт 2024 20:05

Irnik написа:Възможно е да си вкарал въздух в АБСа при смените по системата . Има обяснено как се обезвъздушава с ВАГ-КОМ в една тема за спирачни апарати от форума . Аз бих ти препоръчал да вземеш шише от 0.5л кока- кола , пробиваш капачката и слагаш маркуче /от прозрачните , диаметър да може да се включва на обезвъздушителя / . Закачаш шишето с тел над спирачния апарат , отвиваш малко обезвъздушителя и можеш сам да си обезвъздушиш . Мини и четирите колела от най далечен до най близо до помпата , доливай постоянно течност в резервоарчето . Казваш , че спирачките ти не държат както преди смените , за мене това е въздух в АБСа .

Беше ми се спукал спирачен маркуч отзад и няколко пъти го натиснах имам чувството, че от тогава ми започнаха проблемите. Иначе е обезвъздушена и то няколко пъти от майстори. Или тук говорим за друг въздух във АБС нищо не ми говори приятел. Иначе като паля колата ми присветва АБС + ESP и загасва или то си е така не знам вече.. :screwy Доста проблеми със тези спирачки. :death

Irnik

Мнениеот Irnik » Нед 27 окт 2024 9:16

Говоря за въздух в АБС-модула /помпа , клапани / . Той се изкарва трудно . Зимата , като почне по често да включва АБСа , е възможно да се обезвъздуши сам , но дотогава може да си съсипеш новите накладки и дискове /ще загряват повече от нормалното / . Обезвъздушаване му е майката , според мене .

Потребителски аватар
Zdravkov94

Мнениеот Zdravkov94 » Нед 27 окт 2024 16:07

Irnik написа:Говоря за въздух в АБС-модула /помпа , клапани / . Той се изкарва трудно . Зимата , като почне по често да включва АБСа , е възможно да се обезвъздуши сам , но дотогава може да си съсипеш новите накладки и дискове /ще загряват повече от нормалното / . Обезвъздушаване му е майката , според мене .

А какво ще кажеш за "съскането" при натискане на спирачния педал. :gruebel Адски досадно и кофти е доста е силен шума вътре във купето.

Irnik

Мнениеот Irnik » Нед 27 окт 2024 20:27

За съскането не мога да кажа . Може да се е повредило сервото , както е написано на 1ва страница .

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт

Мнениеот goppa » Нед 27 окт 2024 21:10

Това "съскане" само при движението на педала ли се чува, или е постоянно при натиснат педал?

Потребителски аватар
Zdravkov94

Мнениеот Zdravkov94 » Нед 27 окт 2024 22:02

goppa написа:Това "съскане" само при движението на педала ли се чува, или е постоянно при натиснат педал?

Ами като го натискам само.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт

Мнениеот goppa » Пон 28 окт 2024 6:08

Лоста,който натиска спирачната помпа, в купето минава през един дунапрен в сервото. С времето дунапрена се разкапва и почва да се чува това съскане, но сервото си изпълнява ролята - да усилва спирачната сила.
И аз мисля, че не е обезвъздушено добре след смяната на спирачните маркучи.

Потребителски аватар
Zdravkov94

Мнениеот Zdravkov94 » Пон 28 окт 2024 13:15

goppa написа:Лоста,който натиска спирачната помпа, в купето минава през един дунапрен в сервото. С времето дунапрена се разкапва и почва да се чува това съскане, но сервото си изпълнява ролята - да усилва спирачната сила.
И аз мисля, че не е обезвъздушено добре след смяната на спирачните маркучи.

Значи момчето където сменя спирачните маркучи също сменя блокиралия апарат и т.н. Като взех колата не ми хареса резултата ходих му я оставих и като я взех същата работа. Отказах се да ходя при него. Отидох на друго място за обезвъздушаване и казаха,че отзад имало въздух, а отпреде само 1,2 балончета излезли. Значи остава и те нищо да не са направили. Между другото ми взеха 80лв което за обезвъздушаване ми се стори доста. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Вто 04 фев 2025 19:23

Здравков имаш ли развитие по темата? Аз съм със същата кола и със сменени четирите спирачни маркуча и течност имам някакви загуби на налягане но без съскане, чудя се дали износването е в сервото или тандем помпата. При първо натискане абсурд да пририта АБС-а, но след третото напомпване се пооправят нещата. Моят голф не умира над 100 кмч но пък и не върви както би ми се искало когато изпреварвам :mrgreen но за това има и куп други причини :rolleyes

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”