Проблем със спирачките. Голф 5
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Проблем със спирачките. Голф 5
Ако нямаш вакуум (прави го тандем-помпата) нямаш спирачно усилване и надуване на турбото. Я огледай вакуумния маркуч от тая помпа до сервото дали е здрав!
- Zdravkov94
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: BKD 2005
goppa написа:Ако нямаш вакуум (прави го тандем-помпата) нямаш спирачно усилване и надуване на турбото. Я огледай вакуумния маркуч от тая помпа до сервото дали е здрав!
За този ли става въпрос Гопа?

- goppa
- VW експерт
Точно този
- Zdravkov94
Много благодаря за информацията. Гледах го изглежда перфектен на външен вид.
- Zdravkov94
Хора,
Моля ви
Къде да търся проблема колата е със нови предни дискове и накладки ,задни накладки,сменен заден десен спирачен апарат (беше блокирал.) Също са сменени 4- те спирачни маркуча и нова спирачна течност. Прегледах маркуча който влиза във тандем помпата и сервото на външен вид изглежда здрав. Само 1 малка гумичка която влиза във тандем помпата беше се сцепила и я смених. Като цяло много ме дразни това "сфистене" от спирачния педал като го натискам. Също осещам намалена спирачна сила. На приятели колите като натисна спирачката ще те хвърли през прозореца. :D Търся същия ефект. Остава сервото ли да е проблема или?
Също ходих на 2 места и ми казват тя толкова си спира имам чувството, че не им се занимава. Относно съскането ми казват,че то нормално.
Имам съм няколко автомобила и съм карал и чужди и никога не съм чул така да правят.
Благодаря!
Моля ви

Благодаря!

-
- Автомобил: Бора
- Двигател: АКЛ 1999
Възможно е да си вкарал въздух в АБСа при смените по системата . Има обяснено как се обезвъздушава с ВАГ-КОМ в една тема за спирачни апарати от форума . Аз бих ти препоръчал да вземеш шише от 0.5л кока- кола , пробиваш капачката и слагаш маркуче /от прозрачните , диаметър да може да се включва на обезвъздушителя / . Закачаш шишето с тел над спирачния апарат , отвиваш малко обезвъздушителя и можеш сам да си обезвъздушиш . Мини и четирите колела от най далечен до най близо до помпата , доливай постоянно течност в резервоарчето . Казваш , че спирачките ти не държат както преди смените , за мене това е въздух в АБСа .
- Zdravkov94
Irnik написа:Възможно е да си вкарал въздух в АБСа при смените по системата . Има обяснено как се обезвъздушава с ВАГ-КОМ в една тема за спирачни апарати от форума . Аз бих ти препоръчал да вземеш шише от 0.5л кока- кола , пробиваш капачката и слагаш маркуче /от прозрачните , диаметър да може да се включва на обезвъздушителя / . Закачаш шишето с тел над спирачния апарат , отвиваш малко обезвъздушителя и можеш сам да си обезвъздушиш . Мини и четирите колела от най далечен до най близо до помпата , доливай постоянно течност в резервоарчето . Казваш , че спирачките ти не държат както преди смените , за мене това е въздух в АБСа .
Беше ми се спукал спирачен маркуч отзад и няколко пъти го натиснах имам чувството, че от тогава ми започнаха проблемите. Иначе е обезвъздушена и то няколко пъти от майстори. Или тук говорим за друг въздух във АБС нищо не ми говори приятел. Иначе като паля колата ми присветва АБС + ESP и загасва или то си е така не знам вече..

-
Говоря за въздух в АБС-модула /помпа , клапани / . Той се изкарва трудно . Зимата , като почне по често да включва АБСа , е възможно да се обезвъздуши сам , но дотогава може да си съсипеш новите накладки и дискове /ще загряват повече от нормалното / . Обезвъздушаване му е майката , според мене .
- Zdravkov94
Irnik написа:Говоря за въздух в АБС-модула /помпа , клапани / . Той се изкарва трудно . Зимата , като почне по често да включва АБСа , е възможно да се обезвъздуши сам , но дотогава може да си съсипеш новите накладки и дискове /ще загряват повече от нормалното / . Обезвъздушаване му е майката , според мене .
А какво ще кажеш за "съскането" при натискане на спирачния педал.

-
За съскането не мога да кажа . Може да се е повредило сервото , както е написано на 1ва страница .
- goppa
- VW експерт
Това "съскане" само при движението на педала ли се чува, или е постоянно при натиснат педал?
- Zdravkov94
goppa написа:Това "съскане" само при движението на педала ли се чува, или е постоянно при натиснат педал?
Ами като го натискам само.
- goppa
- VW експерт
Лоста,който натиска спирачната помпа, в купето минава през един дунапрен в сервото. С времето дунапрена се разкапва и почва да се чува това съскане, но сервото си изпълнява ролята - да усилва спирачната сила.
И аз мисля, че не е обезвъздушено добре след смяната на спирачните маркучи.
- Zdravkov94
goppa написа:Лоста,който натиска спирачната помпа, в купето минава през един дунапрен в сервото. С времето дунапрена се разкапва и почва да се чува това съскане, но сервото си изпълнява ролята - да усилва спирачната сила.
Значи момчето където сменя спирачните маркучи също сменя блокиралия апарат и т.н. Като взех колата не ми хареса резултата ходих му я оставих и като я взех същата работа. Отказах се да ходя при него. Отидох на друго място за обезвъздушаване и казаха,че отзад имало въздух, а отпреде само 1,2 балончета излезли. Значи остава и те нищо да не са направили. Между другото ми взеха 80лв което за обезвъздушаване ми се стори доста.

Здравков имаш ли развитие по темата? Аз съм със същата кола и със сменени четирите спирачни маркуча и течност имам някакви загуби на налягане но без съскане, чудя се дали износването е в сервото или тандем помпата. При първо натискане абсурд да пририта АБС-а, но след третото напомпване се пооправят нещата. Моят голф не умира над 100 кмч но пък и не върви както би ми се искало когато изпреварвам
но за това има и куп други причини 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”