ABS мотор. Колко е нормалния разход на масло за 1000 км.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pmmihaylov » Вто 19 юни 2007 10:43

Карал съм 40 000 в БГ но не мисля 4е това е толкова важно. Това че в България хората купуват по на 400 000 км италиански мърши и ги лъжат че са на 150 000 си е техен проблем аз кола от италия няма да си купя вече съм вкарал 7 8 коли от Герамния вярно че са малко по скъпи но никоя от тези дето съм продал не е имала проблеми и е била на реални км.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 19 юни 2007 11:08

joker написа:Абе 100 г на 1000 км си ги хапват Голфчетата -дори и в добро техническо състояние...и какво от това!!!???

Че той моя ако ми изгори кило масло дори на 10000км ще го насека с брадвата.Да не дърпам :evil: за опашката ама от 4 години го имам на над 260 000км е и не гори масло колкото налея толкова източвам :drive

pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pmmihaylov » Вто 19 юни 2007 11:26

колегата то зависи как е карана колата, може и на 300 000 да е и да не бута масло, може на 60 000 и да гори, прав си. Ама колегата JOKER май нещо се опитва да се заяжда с мен и да ми спори за неща които няма как знае на колко км съм си купул кола и колко масло ми гори.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 19 юни 2007 12:06

znainainai написа:
joker написа:Абе 100 г на 1000 км си ги хапват Голфчетата -дори и в добро техническо състояние...и какво от това!!!???

Че той моя ако ми изгори кило масло дори на 10000км ще го насека с брадвата.Да не дърпам :evil: за опашката ама от 4 години го имам на над 260 000км е и не гори масло колкото налея толкова източвам :drive

ти не си с 1.8 АBS!!!!
писах,че си има технологичен разход на масло в завсимост от конструктивните особености на двигателя...и разхода на масло в рамките на допустимите от производителя не значи ,че трябва да си ЦЕПИШ ДВГ-ТО С БРАДВА!!!!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 19 юни 2007 12:14

pmmihaylov написа:Карал съм 40 000 в БГ но не мисля 4е това е толкова важно. Това че в България хората купуват по на 400 000 км италиански мърши и ги лъжат че са на 150 000 си е техен проблем аз кола от италия няма да си купя вече съм вкарал 7 8 коли от Герамния вярно че са малко по скъпи но никоя от тези дето съм продал не е имала проблеми и е била на реални км.

Колеги нека някой се обади и каже как хубаво в Германия превъртат километражи когато продават колата на чужд гражданин!!!!!Защото законите са много строги,НО САМО АКО ПРОДАВАШ КОЛАТА В ГЕРМАНИЯ...........тогава могат и да те осъдят ако не си описал направените ремонти и претърпените автопроизшествия и щетите от тях...ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ ТОВА НЕ ВАЖИ....

pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

re:

Мнениеот pmmihaylov » Вто 19 юни 2007 12:28

колега хендлерите връщат, но анбитарите не връщат ако купуваш кола особено със договор плюс това имам реални доказателства за моята кола,ако искаш продълажвай да се заяждаш с някой друг аз повече няма кво да ти кажа,явно си компетентен за всяка кола на колегите от форума на колко км и колко масло гори и на колко са я купили явно тия неща ги знаеш по добре от самия собственик :lol:

Потребителски аватар
joker

Re: re:

Мнениеот joker » Вто 19 юни 2007 12:55

pmmihaylov написа:колега хендлерите връщат, но анбитарите не връщат ако купуваш кола особено със договор плюс това имам реални доказателства за моята кола,ако искаш продълажвай да се заяждаш с някой друг аз повече няма кво да ти кажа,явно си компетентен за всяка кола на колегите от форума на колко км и колко масло гори и на колко са я купили явно тия неща ги знаеш по добре от самия собственик :lol:

Не се дразни колега...естествено,че ти си познаваш колата по-добре!!!Единственото което искам е бъдем по-точни и обективни ...иначе сами се заблуждаваме и си вярваме ,а от това полза няма..та нали форумът има и образователна цел.....Бъди жив и здрав и си карй дълги години без проблеми хубавата кола.....!!!!!

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Вто 19 юни 2007 13:34

Май е време за катинара :lol:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 19 юни 2007 13:35

Не е още време за катанец, но ще има такъв ако продължават някои с личните нападки.
Колеги, пишете по темата, а не моята-твоята кола е по-скапана!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 19 юни 2007 14:21

Понеже много се дразня вече от тези теми за маслото и разхода му бях решил да не пиша в тази ама не издържах при тези безмислени спорове :twisted:
Та за нормален разход по книга може да се говори за нови коли до 100х км и то пак в зависимост от стила на каране.
А за тези нашите на 10-15г нормален е този който можеш да си позволиш без да те дразни 8) за мене лично той е до 1л на 10х км :wink:

pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

re:

Мнениеот pmmihaylov » Вто 19 юни 2007 14:24

Аз пиша по темата.Колата ми изгаря малко повече от 300грама на 10 000 ,това може да се изчисли по много начин. Това е.Колегата започва да се заяжда как съм го изчилсил от къде съм бил сигурен че колаа ми е на толковаи т.н. аз не искам да се карам с никой просто давам отговор по темата, това е май е време за катинара.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 19 юни 2007 14:28

Оки
продължавате в този стил на отговори и няма да се заключва.
Пак моля - без нападки към колеги (коли).

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 19 юни 2007 14:52

Изображение

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 19 юни 2007 16:25

Е...... DAXC направо си използва цитат.....и аз използвам и тази информация в постингите си..и стига като малки сърдитковци да се обиждаме и да приемаме като заяждане търсенето на обективни критерии.......всичко е в наш собствен интерес...понятията и фразеологията с които боравим трябва да имат обективна основа иначе става просто безсимслено да се спори.....игра на думи
а за да питам как се мери масло има защо...ами измерено на три различни уж РАВНИ паркинга разликата на нивото на щеката варираше до 3 мм(мерено в защрихованата част)....е това не е ли неточност..и ако не бях проверил това щях да пиша,че за 20 минути колата ми е изгорила 250 гр. масло.....?????А подобна е разликата прпимеренето на маслото при престоял но горещ ДВГ(физика!!!-температурно разширение) и при студен ДВГ(спада по-надолу).....всичко това съм го проверил....лесно е да се провери от всеки,а не да се сърдим и да твърдим че е заяждане.....
Нека сами си търсим неволните грешки в заключенията -само ще ни е от полза...ако аз греша вдигам белия флаг.....както съм го правил и друг път-и........ печеля защото научавам нещо ново!!!!!

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Вто 19 юни 2007 19:27

Не ми се е налагало да доливам масло (за разлика от антифриза например :lol: ).Сипвам до максимума на защрихиваната част а при следваща смяна нивото е около половината на защрихованата част :dontknow: и смятам това за нормално.Не знам колко милилитра е разхода ,не съм го измервал.Чудно ми е все пак за какви литри разход говорите,пък и производителя си го е написал,имайки предвид че моя мотор не е първа младост (само той си знае километрите)-в какво състояние трябва да е този мотор който изгаря 1л./1000км. :dontknow:

п.с. а пък една моя позната с чистак новичка шкода октавия долива повече от една туба 4л.между смените,отишла в официалния сервиз и там и казали че това е нормално mhihi :dontknow:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”