Карай и си свиркай това е супер вариянт.svetlio p_GT написа:Извинявам се ама не исках да пускам нова тема и затова реших да питам тук.Моят ауспух е керемиден на цвят.Карам предимно в града.Незнам защо ама не почернява.Нямам газоваПрави ми впечатление че излиза доста вода от ауспуха.Това е конденз.Ама в тия жеги незмам защо си капе толкова.

Черен ауспух
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
svetlio p_GT написа:Извинявам се ама не исках да пускам нова тема и затова реших да питам тук.Моят ауспух е керемиден на цвят.Карам предимно в града.Незнам защо ама не почернява.Нямам газоваПрави ми впечатление че излиза доста вода от ауспуха.Това е конденз.Ама в тия жеги незмам защо си капе толкова.
Значи катализатор ти работи перфектно.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
aus
Щом не губиш охладителна течност нема страшно. А 1,5 л. си е доста масло за доливане.
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
цвета на пушаците през комина не се определя само от "пипането" на масло или не. При богати смеси дима е чер - съответно и саждите по изпускателната уредба са повече. При обеднени смеси на гориво-въздушната смес пушека е бял. При синьо-сиви димилки масалцето също очаства в горивния процес. Аз съм с двуцевка на крайното гърне - АСПО - външната е бяло, а вътрешната е по черна. Не и се притеснявай - за разхода на масло вярвай на очите си - ако пада нивото на пръчката тогава го гори - а до 1-1,5 литра на 10 000 км въобще не се притеснявай - парите които ще дадеш за ремонти са много повече от цената на литър масло. На газ кондензите в грънците са много повече от тези на бензин - нормално е да капе и плюе вода.
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мдаа явно е богата сместа. Щото еднствените пушеци и сажди които съм виждал са били черни.
Кажете каде точно се намира този сервиз на Вальо и Ицо и дали ще могат да оправят и да настроят колата а от там и да се премахнат и тези черните сажди.
П.С.: Аз си милех, че когато колата е на газ саждите са минимални, но се окоаза че май зависи и от настройката на смста дали ще има сажди.
Кажете каде точно се намира този сервиз на Вальо и Ицо и дали ще могат да оправят и да настроят колата а от там и да се премахнат и тези черните сажди.
П.С.: Аз си милех, че когато колата е на газ саждите са минимални, но се окоаза че май зависи и от настройката на смста дали ще има сажди.
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бензиновата система и газовата нямат нищо общо.Щом така стоят нещата на теб ти трябва майстор-газаджия с газ анализатор да ти направи настройките и на бензин и на газ и послеALiGaToR написа:Мдаа явно е богата сместа. Щото еднствените пушеци и сажди които съм виждал са били черни.

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- vit_autosofia
- Контакти:
- lrlmodo
vit_autosofia написа:Мойта джета не може да си изчерни ауспуха.Нямам газова и карам предимно градско,но съм си настроил карбуратора.Опитах сам и се получи![]()
![]()
и аз искам така

моя е с еднокамерния пиербирг 1B.. нещо си
Как да му бая да ми обедни сместа

btw: не съм го водил на доктор досега
само на газ анализатор - ма те все "всичко е ок"
някъфф съвет от извора !!!
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
Ако разхода на гориво и "вървенето" са в нормите то цвета на ауспуха като е чер или бял какво от това. Мойта дава 11,5 средно градско и 7 до 8 извънградско и не и се притеснявам за цвета на изпускателните тръби. Работи ли нещо - него пипай.
Последна промяна от M4r1qn на Нед 01 юли 2007 20:41, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
ivo123 написа:измери компресията на двигателя - може да има някой клапан, който да не уплътнява добре, или нещо по тоците - кабели, свещи, дистрибуторна капачка.

- vit_autosofia
- Контакти:
lrlmodo написа:vit_autosofia написа:Мойта джета не може да си изчерни ауспуха.Нямам газова и карам предимно градско,но съм си настроил карбуратора.Опитах сам и се получи![]()
![]()
и аз искам така![]()
Как да му бая да ми обедни сместа![]()
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=29623
само ми чукни едно телефонче,ако решиш
- lrlmodo
vit_autosofia написа:lrlmodo написа:vit_autosofia написа:Мойта джета не може да си изчерни ауспуха.Нямам газова и карам предимно градско,но съм си настроил карбуратора.Опитах сам и се получи![]()
![]()
и аз искам така![]()
Как да му бая да ми обедни сместа![]()
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=29623
само ми чукни едно телефонче,ако решиш
Да знам го - Благодаря

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ALiGaToR написа:Като я гледам при запалване сутрин не изпушва, ако е работата никога не съм я виждал да пуши. Само при по рязко подаване на газ(и то когато е студена) излиза някакъв дим и то не дим ами сажди. Въпроса е от къде идват тези сажди.
А най случайно да знаете каква е цената на ремонта по сменянето на гумичките на клапаните.
Ако отида при тези Вальо и Ицо дали ще могат да ми помогнат и да я настроят като хората ако е разстроена нещо колата![]()
.
Можете ли да ми обясните каде точно се намира сервиза нещо улица, номер, какво пише отвън и такива работи.
Доколкото разбирам това е по пътя от новата OMV(над кв. Победа) към терапията. Като се тръгне по баира, минаваме отбивката за вятърна мелница и продължаваме нататък където почват сервизите. И от там на каде някой ако може да обесни по-точно.
над бензиностанция Адмирал по околовръстния път за газстанцията на Възраждане......след Вятърната мелница и бенздиностанция OMV....местността Пчелина преди бензиностанция Starpower и т.н.....)
Имаш преобогатена смес ......поне това излиза от написаното от теб...
А ако някой си мисли,че газта при преобогатяване не черни ауспуха нека намали притока на въздух гъм газовия котлон в къщи и да види какви сажди почват да излизат!!!Ами нали саждите са основно въглерод...,а газта е ВЪГЛЕВОДОРОДНО СЪЕДИНЕНИЕ!!!Пуши си газта черно като е преобогатена смес и чернее ауспуха като негърско дупе на северния полюс!
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи това е сервиза който се намира по онзи правия път който е между OMV-то и газстанция "Възраждане". И точно след като се излезе от баира (от към OMV-то) в дясна страна има един сервиз който се намира на 20м от пътя.
Би трябвало за този сервиз да ми говорите.
Мдаа, притока на въздух наистина е намален с някакво тиксо което газаджията ми сложи като слага устройството и досега стои там. След като се махне това тиксо от там колата не може да вдигне обороти като хората(сместа и идва бедна), а ако се пусне повече газ колата ще започне да гори повече, а това не е ефекта който искам да получа. Интересно е обаче, че и маркуча (хобота), за въздух, който отива към калника го няма и него. Верно когато слага газовата тогава беше спукан този хобот но така и не разбрах защо го е махнал.
Би трябвало за този сервиз да ми говорите.
Мдаа, притока на въздух наистина е намален с някакво тиксо което газаджията ми сложи като слага устройството и досега стои там. След като се махне това тиксо от там колата не може да вдигне обороти като хората(сместа и идва бедна), а ако се пусне повече газ колата ще започне да гори повече, а това не е ефекта който искам да получа. Интересно е обаче, че и маркуча (хобота), за въздух, който отива към калника го няма и него. Верно когато слага газовата тогава беше спукан този хобот но така и не разбрах защо го е махнал.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”