Греят задни дискове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 15 юли 2007 9:11

А провери ли дали жилото на ръчната не му се е протрила бронята и да е клеясало самото жило ,на мен зимата ми замръзва жилото и като забравя някой път и я дръпна само за секунда после няма връщане ,зачервявал съм диска един път не ми издържаха нервите.То държи ама и аз натискам газта...........светна като на болид от Ф1.... :lol:
Може проблема да ти е в самото жило което според мен е по-веротно шом нямаш грам ръчна!

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 15 юли 2007 20:55

didkoltd написа:А провери ли дали жилото на ръчната не му се е протрила бронята и да е клеясало самото жило ,на мен зимата ми замръзва жилото и като забравя някой път и я дръпна само за секунда после няма връщане ,зачервявал съм диска един път не ми издържаха нервите.То държи ама и аз натискам газта...........светна като на болид от Ф1.... :lol:
Може проблема да ти е в самото жило което според мен е по-веротно шом нямаш грам ръчна!

:shock :shock :shock
Колега, както сам казваш - нямам грам ръчна, а при теб са светнали дисковете до червено.
Преди да сменя накладките нямаше проблем, сега грее само задно дясно. Описал съм, че ръчката на ръчната се движи леко, без напрежение, че после лостовете ги връщам без никакво усилие, ама знам ли...
Според мен проблема си е в механизма на ръчната, може и в жилата да има проблем, ама не е само там.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 15 юли 2007 21:42

kam_tod написа:
didkoltd написа:А провери ли дали жилото на ръчната не му се е протрила бронята и да е клеясало самото жило ,на мен зимата ми замръзва жилото и като забравя някой път и я дръпна само за секунда после няма връщане ,зачервявал съм диска един път не ми издържаха нервите.То държи ама и аз натискам газта...........светна като на болид от Ф1.... :lol:

:shock :shock :shock
Колега, както сам казваш - нямам грам ръчна, а при теб са светнали дисковете до червено.
Преди да сменя накладките нямаше проблем, сега грее само задно дясно. Описал съм, че ръчката на ръчната се движи леко, без напрежение, че после лостовете ги връщам без никакво усилие, ама знам ли...
Според мен проблема си е в механизма на ръчната, може и в жилата да има проблем, ама не е само там.

Аз също нямам грам ръчна леко хваща само дясното и на мен ми се движи съвсем леко лоста на ръчната,ама жилата и двете са прецакани броните и сега нямам дерт ама зимата ти казвма какво става,погледни си жилата за всеки случай пък ако не е от тях давай нататък!Успех!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 15 юли 2007 22:37

Ако ръчната е изправна, жилата трябва да са толкова натегнати колкото пъпката на края да не излиза от ухото на лоста и дори леко да хлопа, за да може да си се връщат до край.
В механизма има едни "бобчета" които пренасят движението от лостчето към стержена с резбата, на който е навито буталото и така ръчната заработва.Единия вариант е леглата им да са износени с по 1-2мм и заради това да не хваща грам колкото и да натягаш, а другия вариант е бобчетата да са счупени.Задържането се получава заради клеясване.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”