Голф 3 - пак за лампата за маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Чет 02 авг 2007 3:50

Благодаря!Но е късно вече...оставих я и не върви да я взимам обратно.Остава ми утехата,че майсторът има добра репутация за това,че работи качествено и надеждата,че може и да излезе по-евтино :bishop

dimitars

Мнениеот dimitars » Пет 03 авг 2007 11:08

Лампата вече не свети и зумерът не пищи :D .Майсторът каза,че причината е в новия маслен филтър Бош.Клапанът му заседнал отворен и помпата ме можела да вдигне налягане.Сега налягането на маслото при загряла кола и включена перка е 1.5 бара на празен ход.Възможна ли е такава причина?Питам,защото лампата си светваше и зумерът си пищеше и преди да сменя маслото и филтъра.Пък и до сега от Киров-Бош съм купил над 10 филтъра и не съм имал проблем.Вярно е обаче,че старото масло беше много рядко и много черно.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 03 авг 2007 13:03

ти много си го карал това масло щом е станало черно като на дизелаците...20 000 ли му направи :lol:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 03 авг 2007 13:59

dimitars написа:Лампата вече не свети и зумерът не пищи :D .Майсторът каза,че причината е в новия маслен филтър Бош.Клапанът му заседнал отворен и помпата ме можела да вдигне налягане.Сега налягането на маслото при загряла кола и включена перка е 1.5 бара на празен ход.Възможна ли е такава причина?Питам,защото лампата си светваше и зумерът си пищеше и преди да сменя маслото и филтъра.Пък и до сега от Киров-Бош съм купил над 10 филтъра и не съм имал проблем.Вярно е обаче,че старото масло беше много рядко и много черно.

Честито!!!!Най-лесното решение на проблема си намерил!

dimitars

Мнениеот dimitars » Пет 03 авг 2007 20:32

Италианеца го беше карал...та станало черно...така я купих и веднага го смених-може даже не на 20 000,а и на повече да е било.Странното е,че този дето е карал колата е пазил купето но никак не се е грижил за двигателя

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 03 авг 2007 23:56

те :италианките: са така там купетата са здрави ,защото няма луга и химикали ,но двигателите им са сдухани ,защото не се и грижат за тях абе циганска работа...т.е. италианска. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”