Скърцане при завъртане на волана на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ДА точно така

Мнениеот iurimil » Чет 23 авг 2007 20:02

ДА точно така се смзват-със спринцовка и течно масло-боде се маншона и веднага му улеква на болта.
Но колеги са ти писали по-горе че за да се стигне до това изсъхване почти винаги е в резултат на скъсан маншон.

До тук ОК обаче като почне да влиза и прах се разбива,а е опасно да караш разбити такива елементи.
Все пак новото си е ново - особенно тефлоновите вложки вътре!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 авг 2007 21:23

Маншона не е спукан , а и момчето ги проверяваше за луфтове.Питах го дали да взимам нови и ми каза че няма смисъл.Сега ме узадачихте какво да правя :?

Потребителски аватар
chuchuganov83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chuchuganov83 » Чет 23 авг 2007 23:44

Здравейте, и при мен се получи същото скърцане при жъртене на волана на место и с нска скорост, но на мен основният проблем ми е, че преди няколко дни на дългата полуоска /от дясно/ имах един метален пръстен които до колкото разбрах служел за денфериране, т.е. гасене на вибрациите и го имало на някои полуоски. Та вапросният пръстен се размести от мястото си и започна да ми опира и да стърже. Попитах тук там и ми казаха да го махна и без него можело. Махнах го и сега при скорост м/у 100 и 120 км/ч осещам вибрация на волана при полужение че сам си балансирал гумите. Случвало ли се е на някой и каква е цената на полуоската? МЕРСИ!!!!

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 06 окт 2008 10:43

vasstop написа:Смажи си с грес пластината за клаксона която контактува с масата на волана ;)

Можеш ли да обясниш по подробно къде да туря грес. Щото слагах под между волана и пластмасата, но ефект нямаше. Звука при мен е като пукане и скърцане на пластмаса.

Звука не се чува точно от волана, а малко по надоло ... откъм краката (някъде край педалите).

Потребителски аватар
markonis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markonis » Пет 07 ное 2008 16:49

vasstop написа:Смажи си с грес пластината за клаксона която контактува с масата на волана ;)

Колега много благодаря,при мен се оказа точно това!

Потребителски аватар
hipnotic
Автомобил:
Двигател:

тампони

Мнениеот hipnotic » Нед 23 ное 2008 20:29

колеги споделете от каде може да си закупя свсни тампони и какви са им цените. благодаря предварително :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”