Вода в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Harakiri1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Harakiri1 » Чет 05 яну 2006 15:31

На мен колеги на Г2 ми течеше вода върху бушоните ,от там на педалите - много гадна история. След дълго разследване в дъжда с отверка и фенер се оказа от УПЛАТНЕНИЕТО НА ПРЕДНОТО СТЪКЛО. Смених го в Кобра(при Арена 25лв.и 5лв.труд) - проблема се реши .
Много трудно се забелясват струйките светих с фенерче(през деня) и с отверка свалих пласмасата отстрани на предното стъкло(има само по едмна рапидка). Според мен за 17 години уплатнениети се е спекло-няма еластичност а на водата малко итрябва. Ще се радвам ако на някой помогне това.

GENII
Автомобил:
Двигател:

Re: Вода в купето

Мнениеот GENII » Съб 02 май 2009 11:21

МОМЧЕТА АКО ВСИЧКИТЕ ОТВОРИ НЕ СА ЗАПУШЕНИ И УПЛЪТНЕНИЕТО ВИ СЪЩО Е ДОБРЕ ТО СЪС СИГУРНОСТ СА УПЛЪТНЕНИЯТА НА ВРАТИТЕ ТОВА Е ОБЩ ПРОБЛЕМ И АЗ ГО ИМАМ НО УВИ ВСЕ ОЩЕ НЕМОГА ДА ГИ НАМЕРЯ ЗА ДОБРИ ПАРИ ЩОТО МИ ГИ ПРЕДЛАГАТ ЗА ПО 100 ЛВ НОВИ АМА 100 ЛЕВА

Последна промяна от Vlad777 на Съб 02 май 2009 11:57, променено общо 1 път.
Причина: Писането само с главни букви не е желателно!

bobolinaa
Автомобил:
Двигател:

Re: Вода в купето

Мнениеот bobolinaa » Пет 08 май 2009 9:01

Здравейте! Относно Г3 мога да кажа какъв проблем имах аз. Колата е с люк отгоре. Когато завалеше вътре се вижда как по пласмасата покриваща дясната греда (под жабката) капе или се стича вода. Наводнението беше чак до задната седалка. Първото предположение беще че водата се стича през филтъра на купето оттам през вентилаторът вътре. Пробвах да поливам с една кофа по предното стъкло за да установя дали не е оттам но не се видя никакво капане или подобно но все пак почистих всичките листа около филтъра за купето. После за тест поливам с кофата пак за да се убедя че отводнителите не са запушени съответно ляво и дясно( Симптом че са наред е водата изтича под калника ). Така до след няколко дни и поредният проливен дъжд в които отново се наводних :? Веднага след дъжда отворих пластмасата под чистачката да видя дали не е текло през филтъра и всичко там се оказа сухо което ми показа че водата не влиза оттам .
Отворих люка в предната му част ляво и дясно има два отвора за отичане на водата с едно шише внимателно налях вода в десният и установих че колкото и вода да налея всичката се излива дирекно в купето точно до мястото където е гуменият накрайник който извежда водата между пантите на дясната врата ( малка стърчащ накрайник :D ) Оказа се запущен преходникът между маркучът от покрива и черният гумен накрайник и поради незнайна причина се беше измукнал от него понеже се захваща само с вкарване на едната част в другата.
Вади се почиства се от калта която се бе събрала там и обратно.
Надявам се с това описание да помогна на някого аз го търсих този проблем няколко месеца. :beer
Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”