nasodotcom :АБУ то си се знае, че е един набримчен ААУ 1043 със увеличен размер, харчи много за вървежа си кой квото ще да ми обяснява
Е ти колко искаш да харчи бе колега може би към 2 на 100 ще си доволен! Аз карам на бензин и вече казах 5,5 извън града и около 8 в града! Колко по малко искаш да харчи мотор 1,6!

1.6 101 и 1.6 75
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nasodotcom написа:
харчи много за вървежа си кой квото ще да ми обяснява, с газта е друго признавам. За разход спрямо вървеж сравнение няма просто абуто остава в миналия век поне според мен...
С тоя си цитат да не си бил на слънце като си го мислил....
Колко харчи-чувствително по малко от афт!
Как се газифицира абу......в сравнение с афт елементарно ,но газ на абу не е добра идея
За разход спрямо вървеж колегата ти направи оферта ама и там губиш
т.е Всичко което си написал е вярно само че на обратно !
Моето мнение е че повечето хора избягват афт повече от абу-то въпреки славата на абу макар и невярна според мен афт дава по голям разход,дефекти на датчици и май дебитомер имаше на страшни цени ,за газ и дума да не става освен газов инжекцион и не върви кой знае много ако аз трябва да избирам бих предпочел абф разходите покрай него поне оправдават вървенето...
Абу-то в Пловдив ми харчи 6.5 л -7 л не минава повече, на дълго 120-130 км.5.5/6л
Всеки според предпочитанията....ако искаш малък разход абд,ако искаш бегачка ,по горе казах...наште ги няма тука
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дебитомера е като на абф същия. Разхода е като на АБУ, върви много повече не се кривете сега
То и абф е спънат в ниските така, че това за върт. момент къде се появява да не те притеснява. Аз предложих на колегата да пробваме разходите из София ама той нещо не отговори. За газта казах, че признавам, че се слага лесно и аз на АБД-то имах, ама на това не искам да слагам и на абд не бих сложил пак. И не харчи чувствително по-малко знае се пич, кво ми го повтаряте тва 5.5 на сто и на мен толква може да ми харчи ама няма да карам с 90, ае карай със 180 да го видим тва АБУ как ще изтропа веднага, за разход да не говорим изобщо с тея скорости...ставате смешни айде няма да пиша тука, че се отклонихме
дефекти на датчици разправя, тия датчици са по 8лв пич а на мен още и един не е сдухал, на абу-то наеш ли колко са му лагерите на коляновия вал с маслената помпа и всичко друго там? разлика 0.5 литра МАКСИМУМ в разхода в полза на АБУ е смешна сравнена с вървежа, пъргавината, електрониката, паленето и вс. друго на АФТ...да не говорим АБУ-то колко харчи като е студено сутрин с тоя мотроник...

Много съм доволен от ABU-то в града. Карам до 2000 об. и превключвам на по-горна предавка. на светофар от 0 до 60 (вече на пета) без да минавам 2000 об. набирам супер бързо като двигателя не се чува!!! Много приятно се кара! Е, гори ми 9-10 бензин ама....
На дълго също върви добре, поддържа 140-150 без замисляне, до 140 набира доста бързичко, после до 160 бавно и над 160 умирааа, супер бавно! (185 му е максимума) Радва ме и 3-тата скорост, на 100 съм с 4500об. на 130 с 6000об.
На дълго също върви добре, поддържа 140-150 без замисляне, до 140 набира доста бързичко, после до 160 бавно и над 160 умирааа, супер бавно! (185 му е максимума) Радва ме и 3-тата скорост, на 100 съм с 4500об. на 130 с 6000об.
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
nasodotcom написа:кво ми го повтаряте тва 5.5 на сто и на мен толква може да ми харчи ама няма да карам с 90, ае карай със 180 да го видим тва АБУ как ще изтропа веднага, за разход да не говорим изобщо с тея скорости...
Колега ти май не четеш добре! Твоя мотор никога неможе да харчи по - малко от АБУ! Харч от 5,5 изобщо не е при 90 км ами както казахме 120 130км! Докарал съм си АБУ-то от Германия на собствен ход! На влизане в Австрия пълня до горе резервоара на излизане също! Със 17л бензин 300 км - смятай и съвсем не съм карал с 90км, ако си ходил там а дори и да не си предполагам знаеш за какви пътища става въпрос - под 120 не съм падал! Така че карай си колата и не се сравнявай с другите много ясно че всеки си хвали стоката! А колкото до тва 180 много ми се ще да ти видя твоя мотор колко време ще държи 180 и колко ще харчи, сигурно 6 на 100 ама масло

- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
........
карал съм и двата двигателя abu малко по еластичен при потегляне но много малко но aek върви доста повече вкара ли се в обороти тегавото е че при abu като са 4 ма в колата и умира докато aek или aft с 1 и с 4 ма върви еднакво подчти има си ряз колата набира много добре и няма проблем с изпреварването
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе просто при афт и аек се търси ефекта на 16 клапановите мотори на ниски обороти не върви и е икономичен ама влиза в по-големи обороти и набира все повече до 6ххх, докато старите 8в моноинжекция стигнеш ли 3000 оттам до 7 набира почти еднакво...мен това не ми харесва, от друга страна те подтиква към по-спокойно шофиране...
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”