Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Пон 22 окт 2007 21:28

titi28 написа:
Tyan написа:щото има изписано из форума за него тонове ......
:да: колега balky за целта да прочетеш всичко за 1,8ABS :търсачкаа

Изчетох много мнения но ФАВОРИТ няма :deal Ако всичките ти служебни коли са Голф 3 и с различните видове двигатели и си ги карал достатъчно дълго, след време ако трябва да си купиш своя кола, с кой мотор ще избереш??

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 22 окт 2007 21:30

AFN :lol: ,ако някой продава,цял,със скоростна,полуоски,компот и т.н. да ми се обади.
АФТ-то в казана :D .
Между другото АФТ е по-добро от АБС,ама е далеч по-сложно,даже е по-сложно от инжекциите на БМВ от същия период (лично мнение).

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Пон 22 окт 2007 21:32

jagler написа:аз си мисля че се прави някакво социалогическо проучване тук :lol:

:lol: :lol: Не колега, просто когато си купих колата си нямах напредстава, че важен е и самия модел на мотора. Сега от време на време ме спохождат разни мисли и с цел по добър избор пуснах темата. :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 22 окт 2007 21:34

От бензините аз уважавам само Симос-ите.Защо - защото така.Мразим Марелли,не долюбвам Мотроник.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 22 окт 2007 21:37

balky написа:
jagler написа:аз си мисля че се прави някакво социалогическо проучване тук :lol:

:lol: :lol: Не колега, просто когато си купих колата си нямах напредстава, че важен е и самия модел на мотора. Сега от време на време ме спохождат разни мисли и с цел по добър избор пуснах темата. :wink:
ами да ти кажа и аз много от разновидностите на фаувето при двигателите не знаех много освен като кубатура когато си търсех за мен преди 4г.и 3м. и виж късметче че имам един добър АБС който си пълни километража ,а на газ 200км/ч. ги прави..какво повече да искам от тая душичка. :wink:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 22 окт 2007 21:41

Виж това и ще разбереш много неща :wink:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... &start=300

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

АБС

Мнениеот lubo007 » Пон 22 окт 2007 21:53

колегите са прави, има доста писано по темата. немога да го намеря инак ще го пастна като линк. ABS мотора го даваха за най-читав! :)

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: АБС

Мнениеот balky » Пон 22 окт 2007 21:56

lubo007 написа:колегите са прави, има доста писано по темата. немога да го намеря инак ще го пастна като линк. ABS мотора го даваха за най-читав! :)

Почти ме навихте :beer

Потребителски аватар
petko5

Re: АБС

Мнениеот petko5 » Пон 22 окт 2007 21:58

balky написа:Почти ме навихте :beer

Почти !!!!! :wink:

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Пон 22 окт 2007 21:58

petko5 написа:Виж това и ще разбереш много неща :wink:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... &start=300

Благодаря колега!! Дано ми помогне да стигна до верния избор, че тея дни сънувам разни сънища :D

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пон 22 окт 2007 22:00

:D

:kef:

:039:

Страхотна тема се заформя!
Май ще има ключе!

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Пон 22 окт 2007 22:04

toshev написа::D

:kef:

:039:

Страхотна тема се заформя!
Май ще има ключе!

Едва ли :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 22 окт 2007 22:10

Я да добавя малко масло в огъня - според мен,Марелските инжекции са много голямо...нищо.Още от Уно Fire,после с Пунто,дори самите италианци са разбрали,че Марелли не е много стока,та в по-хубавите версии слагат Мотроник (Bravo ХГТ - типичен пример).
Та с две думи - пазете се от тези мотори.Не искам да обиждам никого.Карах 1.6и с Марелска инжекция - никой не може да ме излъже,че е по- нещо си от мойто Симосче.И мойто има достатъчно дефекти,но това е друга тема :D .

Наистина най-безпроблемния,най-икономичния,най-идиотоустойчивия двг на Г3 си остава АБС.

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Пон 22 окт 2007 22:19

andro_ написа:Я да добавя малко масло в огъня - според мен,Марелските инжекции са много голямо...нищо.Още от Уно Fire,после с Пунто,дори самите италианци са разбрали,че Марелли не е много стока,та в по-хубавите версии слагат Мотроник (Bravo ХГТ - типичен пример).
Та с две думи - пазете се от тези мотори.Не искам да обиждам никого.Карах 1.6и с Марелска инжекция - никой не може да ме излъже,че е по- нещо си от мойто Симосче.И мойто има достатъчно дефекти,но това е друга тема :D .

Наистина най-безпроблемния,най-икономичния,най-идиотоустойчивия двг на Г3 си остава АБС.

Колега, чувал съм и негативни мнения за 1.6i AEE 75 кончета да не ме чуе ония отдолу, ама всеки който е карал моята "Марели" е казал само хубави неща(ускорение, разход, поведение на мотора) , незнам аз ли съм излезнал късметлия или..... И Siemens, които винаги съм ги презирал имат един два модела които ако не ги счупиш ти-те няма да те оставят. Понякой път не е важно дали ще си купиш Nokia а е важно да нацелиш правилната партида. :wink:

Последна промяна от balky на Пон 22 окт 2007 22:26, променено общо 1 път.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 22 окт 2007 22:25

balky написа:Колега, чувал съм и негативни мнения за 1.6i AEE да не ме чуе ония отдолу, ама всеки който е карал моята "Марели" е казал само хубави неща(ускорение, разход, поведение на мотора) , незнам аз ли съм излезнал късметлия или..... И Siemens, които винаги съм ги презирал имат един два модела които ако не ги счупиш ти-те няма да те оставят. Понякой път не е важно дали ще си купиш Nokia а е важно да нацелиш правилната партида. :wink:

Ако си улучил правилно поддържан мотор,никакви проблеми няма да имаш,бъди сигурен.
Не,че хваля много мойто - ама си давам газ до 6300 оборота,на първа,на втора,ускорението не спира...сега повечето са вече ей така :shock ,ама като го карам със скъпо масло и поддръжка няма проблеми.
Докато на АЕА,АЕЕ,АБС,АДЗ,АБУ силата им е до 3000-3500 макс.4000 оборота...нагоре няма никой.
Преставам със спама,лека ноШТ.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”