минусови температури нови проблеми-проблем с закл. механизъм

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Сря 14 ное 2007 13:21

Теодор написа:
Geleto написа:Аз пък я отключих и след това неможах да я затворя 15мин. докато не загря :evil:
    Това е болест на 90% от Пасатите и Голфовете с вакуумно заключване, и доколкото разбрах няма оправия :twisted: Казаха ми че се оправя със смяна на целия заключващ механизъм на вратата но ми се вижда скъпо да пробвам и си карам сутрин с една ръка а с другата придържам вратата докато загрее колата и се затвори :wink:

Също при Полото,Сеата ... замръзва самия механизъм :evil:

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Сря 14 ное 2007 15:01

Положението е трагикокомично ... трагизма, е че сутрин немога да си влезна в собствената кола, а комичното идва от там, че почвам да се радвам неистово като ми се отвори някоя от задните или от другата страна на шофиорската врата и почва едно провиране и промъкване за радост на съседите чувствам се сеедно си крада собствената кола ...
С бутане и дърпане нестава мазал съм и с глицерин уплътненията никъв ефект единственото което помага е сутрин слизам с 2 бутилки от по 1.5 л. гореща вода заливам вратата от всякъде изчаквам 1 - 2 мин и чудо влизам си в колата ... сами разбирате че всяка сутрин тази операция е малко тегава така че ако някои се е сблъсквал с този проблем и го е решил моля да сподели решението му ...
мерси предварително

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Сря 14 ное 2007 15:58

днес нямах проблеми. :) :) :) но да видим до кога

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Сря 14 ное 2007 16:08

Днес отново при мен приключения, но не бяха със замръзване на ключалки и т.н. защото всичко си беше наред.Влезнах в колата запалих я и излезнах навън да си остържа прозорците и колата ми се заключи, знам защо стана така, но ми стана много тъпо защото врата уж я държах да не се затваря, но без да се усетя съм я притворил леко и колата се заключи, после ключар и нещата се оправиха, но голяма комедия.Колата работи ключът вътре а аз отвън само душа като бездомно куче.Хахаха един минава и ми вика, че като свърши горивото ще угасне, със дизел 40 л. в резервоара едва ли ще угасне скоро сама хахаха :lol: :lol:

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Сря 14 ное 2007 16:17

хаха, колега какво е това чудо където си сътворил :lol:

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Сря 14 ное 2007 17:16

Ей така.От студът дясната вакуумна помпа не може да задвижи механизмите и не може да отключи десните врати и не може да вдигне ония чопчета.Лявата я отварям, защото и помагам с ключът, но дясната замръзва и все едно че искаш да я заключиш и се чува помпата как се мъчи да задейства механизмите, но така и не става.През цялото време докато не се разтуши десният механизъм всички чопчета на колата ми се вдигат и свалят, но това само когато едната врата не е затворена, а когато е притворена както в моят случай се спуснаха чопчетата и тъй като вратата си е на мястото си остана заключена и хем го знам това и пак стана, а и не можех да си отворя врата толкова много че да стои сама отворена защото от дясно на мен имаше много близо друга кола и си викам, че ще я държа с ръка, но не съм и усерил как съм я притворил.хаха

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 23 ное 2007 9:44

смеете се ама ... работя в Горублен и имам колеги които живеят в Дружба 2, т.е. 3-4 минути път и идват с една отворена врата.

Потребителски аватар
Tifoz
Автомобил:
Двигател:

Не се затваря вратата и при мен!

Мнениеот Tifoz » Пет 23 ное 2007 10:43

Карам пасат 4 (В5-99г) проблем здрав при мен, вече втори ден не се затваря задна дясна врата като предния ден бях напръскал всички механизми с ВД-40 , чопчето на механизма не иска да се връща , единствения начин да си затворя вратата и то на последно крайно положение е като влезна вътре натисна чопчето надолу след което затворя и отвътре държейки вратата дръпвам дръжката за отваряне на вратата 2-3 пъти и понякога зацепва та се затваря колкото да не се вее из улицата. При загряване на колата проблема не се оправя!И като се затвори по този начин плафончето е винаги светнато т.е. не се затваря докрай! :( .Струва ми се че без махане на корите няма да мине.

totomoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот totomoto » Пет 23 ное 2007 14:11

намажи гумените уплатнения с селикон бял от аптеката

silverwind
Автомобил:
Двигател:

минусови температури нови проблеми-проблем с закл. механизъм

Мнениеот silverwind » Пон 26 ное 2007 21:39

Относно замръзването на ключалките-3:1 вода:антифриз и със спринцовка в ключалката.Размразява за около минута и после може да държи почти цяла зима с едно впръскване.Знам го,щото съм ключар.VD-40 е добър за промиване,раздвижване и смазване,НО НЕ РАЗМРАЗЯВА!Но ако слагате антифризче,напролет следва малко промивка с VD-40.Спрейовете по бензиностанциите понякога разяждат

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 26 ное 2007 21:51

четох четох ама ме домързя да дочета всички мнения.... не знам дали някой е дал решение на въпроса ама ето ви едно: имах 3ка преди настоящата 4ка (която не знам дали е с вакуум или механично заключване ама тя вече е гаражна така че нямам проблеми с отключването).... та с 3ката проблема решавах със чист спирт от аптеката (95% етанол)... пръска се малко в маркучите на всяка от вратите... това обаче не решава проблема ако външните дръжки са замръзнали... тоя проблем се решава с топла вода хеххе:)) успехи

Потребителски аватар
Tifoz
Автомобил:
Двигател:

Вратата вече се затваря! Явно трябва повечко търпение.

Мнениеот Tifoz » Вто 27 ное 2007 14:19

Проблема с незатварящата се врата се реши от самосебе си, след 4 дни т.е. днес току що я карам на сервиз да я оправят и вратата взе че се затвори като хората, явно днешното топло време е повлияло на ситуацията и механизма се е размръзнал.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 27 ное 2007 15:58

сутринта беше ебати секса .колата цялата в лед но за мое учудване вратите се отвориха и което е наи важното после се затвориха :banana

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”