Вибрация на волана без видима техническа причина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: Вибрация на волана без видима техническа причина

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 25 яну 2009 23:02

iv4o9999 написа:ха много интересно симптомите са си точно като за криви гуми но погледни стабилизиращите щанги. Ако и ти тропа нещо само тава ще да е. Но ако имаш познати от които да вземеш две други гуми да пробваш. Погледни си и хидравликата ако имаш такава.

А може ли и разбити тампони да има :roll:

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Re: Вибрация на волана без видима техническа причина

Мнениеот Tihon » Вто 04 авг 2009 11:55

Тръгнах за морето и по магистралата се появи вибрация започваща от 60 и усилваща се нагоре. Иди дойди ама заради семеен скандал не ми беше до това 200 км. При нова загора спрях при препоръчан майстор. Той ми обясни колко са ми разбалансирани гумите сложени в Радиал преди 2 месеца, балансира ги на нула и накрая за всеки случай каза че предна дясна джантата е крива. От всичко сбъркано най ми хареса цената - за всичко 5 лв. Тръгнах 15% по слаба вибрация, викам си - това ще е докато не се върна в софия, там ще му мисля. Хубаво ама като спрях да зареждам газ, нещо ми прещрака и проверих налягането. Къде бил ключа от палатката... Тръгнах отново - няма вибрация, само лупане, почти неусещащо се на волан, но се чува ясно в купето. Изкарахме морето, прибирам се към големо Село, колата не само лупа но и започва да тресе на десен завой при висока скорост - май скъсан амортисьор. Стигаме в софия паркирам - заден десен мазен. Смяна на амортисьори. /Между другото от както съм взел колата два пъти сменям задните, предните SACHS от Германия дойде с тях, чукам на дърво държат/ Колата стабилна, но на междуградско - лупането си остава. Купувам предни нови, сменям предните на задни- същата история - същата последователност и шум на лупането. Записах си час на сервиз който гледа колата откакто съм я купил - 2002 година- ще проверяваме всичко по окачването. Ники само я качи, завъртя задните и показа луфта на гумите + износването на гумата. Сложихме зимните,пробно кръгче - няма шум, няма дявол. И накрая zmej да се слави Името му и пребъде Великодушието му подари едни летни които сложих отзад и колата заспа.
Та пичове това е - вибрации, лупания - гледайте гумите, гумите и пак гумите. Даже и с грайфер, добър дот - пак дават дефект.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”