Golf 4
Над там 101 коня за данъка се взима друг коефициент, но разликата в сумата не е чак толкова голяма. ако не се лъжа ми беше 80лв тази година. колкото и да е, е смешна разликата в сравнение с пълното каско което е 4 цифрена сума... дали данъка ще е 50 или 80.... пари са разбира се ама човек е редно да се притеснява повече за каското... там отиват пари......
а без - в бг не става.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Данък
То малко встрани от темата, но
преди да взема тоя Голф бях се засилил на нова Киа Сийд.
Данъка за 107 к.с бензин ми го сметнаха 240лв
за 90кс дизел - 50лв.
Може би защото е нова има такава разлика?
преди да взема тоя Голф бях се засилил на нова Киа Сийд.
Данъка за 107 к.с бензин ми го сметнаха 240лв
за 90кс дизел - 50лв.
Може би защото е нова има такава разлика?
не искам да се отклонявам от темата - навсякъде по форумите има схемата за изчисляване на данъка - за коли под 5г е по висока и за коли над 101ПС също. но пак казвам - 50-70лв разлика не са никакъв факто. каското друса... данъка е смешен на фона на каското.
ти с твоя голф сигурно плащаш 30-40лв по малко от мен на година..... това едва ли е определящо
))
ти с твоя голф сигурно плащаш 30-40лв по малко от мен на година..... това едва ли е определящо

- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Re: Виж и данъка над 100кс
LEADER_ написа:mufin написа:И данъка над 100кс не е за подценяване
30 лева
Подвърждавам ... данъка е за 74 kW е 30 лв.
Над 74 обаче е друго ...
Re: Виж и данъка над 100кс
webdude написа:LEADER_ написа:mufin написа:И данъка над 100кс не е за подценяване
30 лева
Подвърждавам ... данъка е за 74 kW е 30 лв.
Над 74 обаче е друго ...
Колега - за кола под 5г не е 30

- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
so.sec написа:Един леко оф-топик въпрос - на вашите голфове има ли "подплата" от вътрешната страна на предния капак? сещате се за какво говоря нали - текстилната облицовка при някоу коли.
Да сещам се ама нямаме ...
Видях такова нещо на Лада Нива - Тва лято във фирмата в която бачках купиха една такава нова и имаше такова нещо. Работи по тихо от другата която е на 10 години, ама не съм сигурен, че е от това.
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
leonardo_vd написа:Oт 1,4 16V бягай далеч. Това е страшно мъртъв кон а и разхода му е голям за такъв мотор.Имал съм такъв и единствената причина поради която го продадох е НЕВЪРВЕЖА и РАЗХОДА
Цели се от 1,8 125кс. 1,8Т 150кс. или 2.0
За вървежа си е субективно.
Но за разхода не си прав
Най-вероятно ако ти е харчел много не е бил в ред.
1.8Т на градско ще е ламя.
Виждал съм го на А4.
А да му слагаш газ са хиляди проблеми и проблемчета.
1.4 или 1.6 вече има сума теми в форума.
- leonardo_vd
- Контакти:
mufin написа:leonardo_vd написа:Oт 1,4 16V бягай далеч. Това е страшно мъртъв кон а и разхода му е голям за такъв мотор.Имал съм такъв и единствената причина поради която го продадох е НЕВЪРВЕЖА и РАЗХОДА
Цели се от 1,8 125кс. 1,8Т 150кс. или 2.0
За вървежа си е субективно.
Но за разхода не си прав
Най-вероятно ако ти е харчел много не е бил в ред.
1.8Т на градско ще е ламя.
Виждал съм го на А4.
А да му слагаш газ са хиляди проблеми и проблемчета.
1.4 или 1.6 вече има сума теми в форума.
Като не си имал даден двигател няма да спориш. Колата беше на 60 000км. и си беше много читава. сега 1,8т ми харчи 10 градско а извънградско ми е падал до 7-7,5. И двата автомобила съм ги засичал до Италия и обратно. Мисля че за 4000км мога да ги засека А? Нека се изразят и технически напредналите в този форум да видиш какво ще го посъветват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
leonardo_vd написа:Като не си имал даден двигател няма да спориш. Колата беше на 60 000км. и си беше много читава. сега 1,8т ми харчи 10 градско а извънградско ми е падал до 7-7,5. И двата автомобила съм ги засичал до Италия и обратно. Мисля че за 4000км мога да ги засека А? Нека се изразят и технически напредналите в този форум да видиш какво ще го посъветват.
Изивинявай но щом като на теб ти е харчил много (1.4 който го имам аз) а моя си харчи по книжка, не е ли логично да предположа че твоя не е бил в ред?
- leonardo_vd
- Контакти:
mufin написа:leonardo_vd написа:Като не си имал даден двигател няма да спориш. Колата беше на 60 000км. и си беше много читава. сега 1,8т ми харчи 10 градско а извънградско ми е падал до 7-7,5. И двата автомобила съм ги засичал до Италия и обратно. Мисля че за 4000км мога да ги засека А? Нека се изразят и технически напредналите в този форум да видиш какво ще го посъветват.
Изивинявай но щом като на теб ти е харчил много (1.4 който го имам аз) а моя си харчи по книжка, не е ли логично да предположа че твоя не е бил в ред?
Абе бате на тоя 1.4 кат му пуснеш климата и си с 4 човека той направо спира бре. От там идва и по-големия разход. К,во да ти кажа 1,4 е добър мотор, но е подходящ за поло. Карал съм и 5-ца 1.4 8V и е уникален мъртвец.
Виж какво ми се въртеше в главата когато имах 1,4 16V
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Ето малко мнения от тема когато исках да му слагам ЧИП
Визоре още съм Жив

Vizor написа:niikoo_1 написа:leonardo_vd написа:Golf 4 1,4 16V Чип тунинг :
Има ли смисъл и до колко ще му се вдигнат кончетата и разхода разбира се.
Не няма, просто защото колата е прекалено слаба с тези 75коня и едва ли ще осетиш някаква разлика, размотавал съм извесно време няколко Ибизи 2003/2004 1.4 16V 75коня (мотора е като твоя) и са гола вода въпреки, че са доста по-леки от Голф МК4.
Направо, ако искаш нещо по-пъргаво шиткай колата и си вземай 1.6 (направо ще ти се стори самолет в сравнение с 1.4) или 1.8
Стига го надъхва така че накрая ще вземе някоя 1.8Т и ще се убие човека бе![]()
сори за спама..
иначе от този 1.4 може адски малко да се очаква.. можеш да го докараш до 90 недоказани коня обаче много зор.. и много излишни пари.. няма смисъл (абе хора вие като си купувате коли не мислите ли бе.. )
-
- Автомобил:
- Двигател:
leonardo_vd написа:
Абе бате на тоя 1.4 кат му пуснеш климата и си с 4 човека той направо спира бре. От там идва и по-големия разход. К,во да ти кажа 1,4 е добър мотор, но е подходящ за поло. Карал съм и 5-ца 1.4 8V и е уникален мъртвец.
Виж какво ми се въртеше в главата когато имах 1,4 16V
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
С 4 човека и с клима ходих до гърция.
Не съм забелязал да е спирал, е разхода се дигна, но стигна до 6/100
Това ако за теб е страшен разход.
От друга страна аз карам всеки ден САМ и да плащам разход 11-12 градско не ми харесва.
А ето трета страна в спора. Човека е карал (имал ) и двата мотора
был Г4 1.4(75лыс) - 8/9л расход, на А3 1.8(125лыс) - 12/14л., сейчас 2.8 (204лыс) - 11/13л. вот как-то так.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”