Странна причина да се откачи долния маркуч на радиатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 12 фев 2008 17:21

Ами виж клапите коак идиотски са направени, на повечето капачки седят отворени и налягането си излиза, следователно никога няма да разбереш дали ти надува или не. Виж старата капачка внимателно да не повредиш клапата, може да я измиеш и да я пробваш с уста да я надуеш.

Голям боклук са сините, има едни други които са с една голяма кръгла клапа отдолу мисля, че те са по добри. :wink:

И все пак едната клапа е за смукване, тази кояти при ментатата седи отворена а другата е, евентуално ако стане голямо налягане да избие от нея.

Чудя им се на разни колеги с изказванията от сорта "Ами капачката може да е повредена и да не изпуска клапана когато трябва" Точно обратното е капачката е направена да си смуче въздух на вътре в системата, това е нормално когато е студена. Ако изпуска никога няма да разбереш че главата ти гнете СО! ;) А другия клапан е при авария, точно за да не избие някой маркуч да излезе от там, той мисля че избива над 5 атм налягане.

Системата работи нормално, когато е затворена!

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Вто 12 фев 2008 23:52

това за котките дет редовно влизат в двигателя е за бисерите :043: mhihi

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 12 фев 2008 23:57

Damian01, като беше в сервиза за смяна на водна помпа откъде източиха системата тия хубостници, не е ли точно от този маркуч :idea:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 13 фев 2008 0:35

Аз бих искал да имам котки в мотора, да ми чистят вътре от масло и кал. :roll: :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 13 фев 2008 7:38

Damian01 написа:как да ги проверя клапаните? а новата е синя да, и изглежда ужасно, доста се почудих дали да я сложа, но викам, хайде, какво да правя като те всички неоригинални са такива. още не съм тръгнал да карам с нея, ще видим дали ще се престраша.
на теб какво ти се е случило с твоята капачка? не нещо лошо, надявам се

Иди при Иван Гроба на Каменар и си вземи една втора ръка.....по-вероятное тя да е с нормален клапан отколкото новата менте..

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Сря 13 фев 2008 8:15

не се престраших да карам с новата капачка, сложих си старата преди да тръгна вчера. всичко си е нормално от съботната случка насам, няма нищо нередно засега.
а това за водната помпа беше отдавна, още през лятото, но откъде я източиха - като махнаха помпата, колкото изтече, толкова, не са сваляли маркучи.
за котките може и да е за бисерите, ама тая сутрин пак имаше следи от тяхното присъствие в двигателя :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 13 фев 2008 8:24

Damian01 написа:не се престраших да карам с новата капачка, сложих си старата преди да тръгна вчера. всичко си е нормално от съботната случка насам, няма нищо нередно засега.
а това за водната помпа беше отдавна, още през лятото, но откъде я източиха - като махнаха помпата, колкото изтече, толкова, не са сваляли маркучи.
за котките може и да е за бисерите, ама тая сутрин пак имаше следи от тяхното присъствие в двигателя :)

За котките.... :lol: Те могат доста да те озадачат....
Три дни в колата като пуснех парното и смърдеше като крематориума на Освиенцим.....почувствах се като оберщурмбанфюрер от СС в творческа командировка...... отварям капака и гледам ...и нищо :cry:
...Едва на четвъртия ден като се набутах навътре като вагинален спекулум и видях едно прясно и няколко "опечени" котешки изпражнения върху изпускателните колектори.... :shock :shock :shock
те животинките решили зимата да ползват топла тоалетна...всеки търси удобното какво да правиш....
Извинявам се за спама.....ама като се заговори за котките и какво могат да направят..... не се сдържах:wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”