При пълен завой надясно се чува силно еднокр. хлопане отпред

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Нед 25 сеп 2005 21:31

Lawyer написа:Днес и аз го чух - при десен завой и рязко тръгване от място. Нищо, че не съм с Голф. Какво ли е...?

Бе Lawyer ... при мен няма нужда от рязко тръгване за да го чуеш..... ама май вече мога да го класифицирам като свирене не като пукане.... преди май пукаше ама сега свири???? :?: :?: :?: ...знаеш ли го кво е :twisted:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Нед 25 сеп 2005 21:54

При мен днес яко издрънча - все едно някаква метална част се отплесна и се удари някъде. Така мога да го определя.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 26 сеп 2005 7:58

През уикенда навъртях доста километри ( 900). Ходих до Габрово.Там беше студено и мокро.Почти на всяка маневра изпукваше.И действително пукането се получава след престой на едно място и после при тръгване ако се навие волана на пълен ляв или десен.Чесно казано незнам какво.Пак казвам ако някой разбере и оправи проблема си да пише.Ще реши проблема на много хора.Пукането може да е от доста неща.Пружина, шарнир, тампоните на носачите и тампона на макверсона.Имам някакво съмнение и в кормилната щанга!!!Някой колеги казаха че и те са имали и са го оправили с смяна на втулките на кормилната щанга.Само че ме съмнява да е тя, тъй като на място не пука!!!

Потребителски аватар
vesko_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_m » Пон 26 сеп 2005 9:22

naskogolf написа:Moже да са тампони на реактивната щанга или биалетка на сьщата.

Аз мисля като "naskogolf" :) Верно че Полото не съм го чувал до сега, но карам и Корса и го прави същото пукане при навит волан и бавно движение по сравнително плавни неравности. Всичко е здраво като шарнири и амортисьори, та единствената възможност според мен е тампона на реактивната щанга - като е мокро времето го прави по-често. Та съм купил един и мисля да го сменя този вляво - ще се похваля ако спре гадното пукане :evil:

Потребителски аватар
Cupra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cupra » Чет 20 окт 2005 22:30

popeye написа:ЛАГЕР НА ГЛАВИНА
ГАРАНТИРАНО Е ОТ НЕГО

Здравеите днес смених вси4ки лагери на голфа.Това е бил проблема със сигурност така 4е сменяите колеги. :lol: И да благодарим на popeye bowdown.Аз смених и шарнири и накраиници но съм сигурен 4е това е бил проблема.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 20 окт 2005 22:41

icoGT написа:Здравеите днес смених вси4ки лагери на голфа.Това е бил проблема със сигурност така 4е сменяите колеги. :lol: И да благодарим на popeye bowdown.Аз смених и шарнири и накраиници но съм сигурен 4е това е бил проблема.

Много благодаря при първа възможност ги сменям.Ама ако беше сменил първо шарнири и после лагери, за да беше по сигурно откаде идва щеше да е по-добре, но и на това съм много благодарен!!!

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Чет 06 апр 2006 22:26

И аз го имам проблема....Много се радвам, че се намери решение на този проблем :!:

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Пет 07 апр 2006 9:19

Ventoman написа:Искам само да споделя да обърнете внимание и на лагерите на амотисьорите . Като си копувах Vento'то момчето което ми го продава ми каза че е сманил тези лагери и че имали 5 години гаранция .Аз не обърнах внимание за какво става дума , но приателчето дет беше с мене го попита и пича му обясняваше за някво пукане . В момента Vento'то не пука :!:

И аз съм в отбора на пукащите, с моя Г2. :(
Отпред отдясно. При бавно потегляне със слизане или пропадане на дясната гума се чува изтракване, все едно че амортисьора си увисва за момент на държача. Обикновено ми се случва при навъртян волан, но ми се е случвало и направо, в движение, когато минавам през лежащ полицай.
Макферсон тампоните и амотрисьорите отпадат от подозрение. Нови са!
Хидравликата също отпада. Просто нямам! :wink:

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 07 апр 2006 9:30

И аз да се разпиша в тази реанимирана тема. При мен при рязко спиране или при пълен десен се чуваше еднократно удар като с чук отпред вдясно. И при мен разни спецове се чешеха по кратуните и цъкаха с език, докато накрая се оказа някакъв разхлабен болт на предния мост.

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

аиде и аз

Мнениеот joro_tt » Съб 08 апр 2006 19:37

И при мене го има това гадно пукане мама му.
При тръгване с навит волан

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Пет 14 апр 2006 19:07

Смених лагрите и се оправи това 8) :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 14 апр 2006 19:23

Колеги, и аз имах такъв проблем - едноктатно хлопване при потегляне на пълен десен и си мислех, че или е лагер или каре, а вкрайна сметка днес проблема ми беше решен - оказа се, че при предишен реглаж на предницата ми, са направили едното (дясното) колело да завива повече и в крайно дясно положение някаква реактивна щанга закачаше баланса на джантата!!! - никога нямаше да предположа даже, че е това :) След реглаж днеска - всичко е ОК :)

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 14 апр 2006 19:57

И аз да си кажа.Не съм сменял нищо и това чукане изчезна с реглажа. Да чукам на дърво не съм го чул от сума време.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 14 апр 2006 20:59

Стиви Джи написа:И аз да се разпиша в тази реанимирана тема. При мен при рязко спиране или при пълен десен се чуваше еднократно удар като с чук отпред вдясно. И при мен разни спецове се чешеха по кратуните и цъкаха с език, докато накрая се оказа някакъв разхлабен болт на предния мост.

Еба си и при мен го имас подобно. Спирам и въртя пълен наляво за да дам на заден и паркирам .И се чува едно яко изпикване. няма луфт носа1и и кормилни щанги са сменени. Волана няма луфт, но това яко изпукване го има.Направо си е като удар.

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Immortal » Пет 14 апр 2006 21:23

Моя случай е при пълен десен назаден изпуква силно отдясно :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”